PREMIER LEAGUE

Ανοιχτό "παράθυρο" για live μετάδοση αγώνων από facebook

Ανοιχτό "παράθυρο" για live μετάδοση αγώνων από facebook

Υψηλά ιστάμενος του facebook άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να μπει προσεχώς στη μάχη για τα δικαιώματα της Premier League.

Από το facebook ενδέχεται να μεταδίδονται ζωντανά οι αγώνες της Premier League την τριετία 2019-2022, όπως άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής των αθλητικών συνεργασιών του "κολοσσού" των social media, Νταν Ριντ.

"Η Premier League αποτελεί έναν πολύ σημαντικό συνεργάτη μας. Εργαζόμαστε μαζί για να βοηθήσουμε να φτάσουν το κοινό τους. Θα ήταν πρόωρο να αναφερθούμε στο πώς μπορούμε να το προσεγγίσουμε αυτό. Αλλά είναι ένας πολύ σημαντικός συνεργάτης, κάτι που μιλάει από μόνο του. Συνεχίζουμε να έχουμε μία διαρκή σχέση με την Premier League", τόνισε αρχικά.

Ο Ριντ κατακλύστηκε από ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι σύλλογοι της Premier League χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον από το Facebook και την Amazon ως διαπραγματευτικά ατού, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν έχουν γίνει ήδη συζητήσεις για τα δικαιώματα του επόμενου τηλεοπτικού κύκλου.

"Δεν θα αναφερθώ σε τι ή γιατί οι σύλλογοι της Premier League λένε ό,τι λένε. Θα πάρουν την απόφασή τους. Έχουμε πολύ παραγωγικές συνεργασίες με τους συλλόγους πρακτικά κάθε πρωταθλήματος του κόσμου. Εργαζόμαστε μαζί τους για να βοηθήσουμε να χτίσουν το κοινό και το περιεχόμενό τους".

Από εκεί και πέρα, επεσήμανε ότι είναι δύσκολο για το facebook να διαπραγματευτεί ξεχωριστά με κάθε ομάδα, ενώ αρνήθηκε ότι οι παραδοσιακοί αναμεταδότες θα πρέπει να αισθάνονται απειλή: "Στοχεύουμε να συνεργαστούμε με τους κατόχους των δικαιωμάτων. Η συνεργασία μας με το Fox δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει αμοιβαία ευεργετική σχέση. Εκτός από τα streaming των αγώνων, βοηθούμε όσους μεταδίδουν σε όλο τον πλανήτη".

"Εργαζόμαστε με το Fox στις ΗΠΑ για να βοηθήσουμε να προσελκύσουν κόσμο να συντονιστεί στα γεγονότα της τηλεόρασης, που αποτελεί το απόγειο της σχέσης μας με όσους μεταδίδουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όπου βοηθάμε όσους μεταδίδουν και έχουμε εξαίρετες σχέσεις με το Sky και το BT στο Ηνωμένο Βασίλειο".

Τα δικαιώματα ζωντανής μετάδοσης αγώνων Premier League στο εσωτερικό αγόρασαν το "BSkyB" και το "BT" έναντι 9.400.000.000 ευρώ για την τριετία 2016-2019, ωστόσο σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, στον τελευταίο γύρο εκείνου του διαγωνισμού ενδιαφέρθηκαν "Facebook" και "Amazon".

Ο Ριντ πρόσθεσε ότι "υπάρχουν καταστάσεις όπου δεν θα συνεργαστούμε με όσους μεταδίδουν τους αγώνες, αλλά με όσους κατέχουν τα δικαιώματα", αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποια στιγμή μπορεί να απευθυνθεί στην Premier League.

Photo credits: AP Photo/Frank Augstein

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΒΙΝΤΕΟ

Μάνδρα: Ξύλο και βρισιές στο Δημοτικό Συμβούλιο

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας μετά τη φονική πλημμύρα - Πιάστηκαν στα χέρια μετά τη σιγή ενός λεπτού για τους νεκρούς

Η πιο τζούφια τηλεοπτική μετάδοση της χρονιάς

Αμερικανικό κανάλι ήταν έτοιμο να αναμεταδώσει την κατεδάφιση ενός γηπέδου, ώσπου συνέβη αυτό.

Μια γενναία πράξη ανθρωπιάς από τον Νίκο Γκάλη

Ο Γκάλης βγάζει σε δημοπρασία τα παπούτσια που φορούσε το 1992 για τον μικρό Χριστόφορο

Ελληνίδα SMILF, έλα να υποκλιθείς στο κοινό σου

Μετά τις MILF μας προέκυψαν οι SMILF. Έλα να δεις ποιες είναι και γιατί αξίζει να τις γνωρίσεις.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24