PREMIER LEAGUE

"Άγιος" με ρεκόρ ο Γκουίντο Καρίγιο

"Άγιος" με ρεκόρ ο Γκουίντο Καρίγιο

Η Σάουθαμπτον απέκτησε τον Γκουίντο Καρίγιο από την Μονακό έναντι 19 εκατ. λιρών, ποσό που αποτελεί ρεκόρ μεταγραφής για τους "Αγίους". (video)

Ο 27χρονος Αργεντίνος φορ (κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου) είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό προ τριετίας, ωστόσο το βήμα στην Ευρώπη το έκανε μέσω της Μονακό, που τον Ιούλιο του 2015 απέκτησε τον παίκτη από την Εστουντιάντες πληρώνοντας 10 εκατ. ευρώ.

Με τη φανέλα των Μονεγάσκων ο Καρίγιο πραγματοποίησε συνολικά 95 εμφανίσεις (3764') με απολογισμό 21 γκολ και 9 ασίστ, αποκομίζοντας τις πρώτες του εμπειρίες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από την Παρασκευή (26/1) ο Καρίγιο είναι παίκτης της Σάουθαμπτον, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, με τους "Αγίους" να δαπανούν το ποσό των 19 εκατ. λιρών, το οποίο και αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι σπουδαίο συναίσθημα να είμαι μέλος του συλλόγου. Πολλά πράγματα μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Βλέπω Premier League από μικρός και ξέρω τη Σάουθαμπτον, πάντα θεωρούσα το αγγλικό πρωτάθλημα το πλέον σημαντικό στον κόσμο.

Προφανώς και γνωρίζω το προπονητικό επιτελείο, έχω δουλέψει μαζί τους στην Αργεντινή και επίσης ρώτησα πρώην συμπαίκτες μου που έχουν παίξει στο πρωτάθλημα και όλοι μου έδωσαν εξαιρετικές συστάσεις για τον σύλλογο.

Επομένως δεν είχα καμία αμφιβολία από τη στιγμή που πήρα την απόφαση να έρθω", τόνισε ο Αργεντίνος που θα ξανασμίξει με τον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, τεχνικό με τον οποίο συνεργάστηκε στην Εστουντιάντες.

"Άγιος" με ρεκόρ ο Γκουίντο Καρίγιο

Photo credits: Southampton Football Club's official Twitter account



TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ