PREMIER LEAGUE

"5 στα 5" μόνο Αντσελότι, Γκουαρδιόλα και... Σέικσπιρ!

FILE- In this Monday, Feb. 27, 2017 file photo, Leicester caretaker manager Craig Shakespeare during the English Premier League soccer match between Leicester City and Liverpool at the King Power Stadium in Leicester, England. Craig Shakespeare will remain in charge of Leicester until the end of the season. He has the task of keeping the ailing champions in the Premier League following Claudio Ranieri's firing. (AP Photo/Rui Vieira, File)
FILE- In this Monday, Feb. 27, 2017 file photo, Leicester caretaker manager Craig Shakespeare during the English Premier League soccer match between Leicester City and Liverpool at the King Power Stadium in Leicester, England. Craig Shakespeare will remain in charge of Leicester until the end of the season. He has the task of keeping the ailing champions in the Premier League following Claudio Ranieri's firing. (AP Photo/Rui Vieira, File) AP

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο Κρεγκ Σέικσπιρ. Ο προπονητής της Λέστερ γράφει ιστορία στην Premier League και απόδειξη είναι τα παρακάτω στοιχεία.

Η Λέστερ επικράτησε το βράδυ της Τρίτης (4/4) της Σάντερλαντ με 2-0 και ταυτόχρονα σημείωσε την πέμπτη της διαδοχική νίκη στην Premier League. Μάλιστα, κοινός παρονομαστής και στις πέντε αναμετρήσεις είναι η παρουσία του Κρεγκ Σέικσπιρ στον πάγκο των "αλεπούδων".

Ο Άγγλος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πρωταθλήτριας στις 23 Φεβρουαρίου, ύστερα απ' την απομάκρυνση του Κλάουντιο Ρανιέρι απ' το τιμόνι του συλλόγου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της Λέστερ τον είχε ανακοινώσει ως υπηρεσιακό προπονητή, αλλά τα θετικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με το ελκυστικό ποδόσφαιρο, ανάγκασαν τους ιθύνοντες της ομάδας να δώσουν τα "κλειδιά" στον 53χρονο κόουτς.

Από τότε έχει δώσει πέντε αγώνες για την Premier League, μετρώντας ισάριθμες νίκες. Βέβαια, το εντυπωσιακό είναι ότι έχει καταγράψει τρία σπουδαία στατιστικά στοιχεία στην πρώτη του θητεία ως πρώτος τεχνικός συλλόγου.

Αρχικά, στο παιχνίδι απέναντι στη Γουέστ Χαμ (3-2) έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, ο οποίος στα πρώτα του τρία ματς καταφέρνει να "οδηγήσει" τους ποδοσφαιριστές του στη νίκη, έχοντας πετύχει τρία γκολ σε κάθε ένα απ' αυτά!

Το ρεκόρ του Αντσελότι:

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
15/8/09 Τσέλσι - Χαλ 2-1
18/8/09 Σάντερλαντ - Τσέλσι 1-3
23/8/09 Φούλαμ - Τσέλσι 0-2
29/8/09 Τσέλσι - Μπέρνλι 3-0
12/9/09 Στόουκ - Τσέλσι 1-2

Είναι σίγουρα εντυπωσιακό κατόρθωμα, αν αναλογιστούμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Για την ιστορία, έχει βρεθεί και στο "τιμόνι" της Γούεστ Μπρομ, αλλά για μόλις μία συνάντηση τον Οκτώβριο του 2006.

Επίσης, στο σαββατιάτικο (1/4) ραντεβού κόντρα στη Στόουκ (2-0) έγινε ο πρώτος Άγγλος κόουτς που ολοκληρώνει τις τέσσερις πρώτες του αναμετρήσεις στην Premier League με θετικό πόσιμο!

ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ, ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΚΑΙ... ΣΕΙΚΣΠΙΡ

Ύστερα απ' τη νίκη απέναντι στη Σάντερλαντ (2-0) ο Σέικσπιρ έφτασε σε ακόμη ένα ρεκόρ, το οποίο έχουν καταφέρει ακόμα δύο τεχνικοί που έχουν εργαστεί στο Νησί. Για την ακρίβεια, συμπλήρωσε πέντε νίκες στους πρώτους του πέντε αγώνες στην Premier League.

Το ρεκόρ του Σέικσπιρ:

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
27/2/17 Λέστερ - Λίβερπουλ 3-1
4/3/17 Λέστερ - Χαλ 3-1
18/3/17 Γουέστ Χαμ - Λέστερ 2-3
1/4/17 Λέστερ - Στόουκ 2-0
4/4/17 Λέστερ - Σάντερλαντ 2-0

Το εν λόγω κατόρθωμα το έχουν υλοποιήσει μόνο οι Κάρλο Αντσελότι και Πεπ Γκουαρδιόλα. Αρχικά, το κατάφερε ο Ιταλός τη σεζόν 2009/10 ευρισκόμενος στον πάγκο της Τσέλσι, ενώ φέτος το κατάφεραν και οι άλλοι δύο.

Ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι, καθώς μέτρησε πέντε σερί νίκες στο ξεκίνημα της σεζόν. Όπως κι ο Αντσελότι, έτσι κι ο Γκουαρδιόλα σταμάτησε στα έξι θετικά αποτελέσματα, καθώς Γουίγκαν και Τότεναμ έβαλαν φρένο στην ξέφρενη πορεία.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι στα πόσα παιχνίδια θα σταματήσει η επίδοση του Σέικσπιρ. Πάντως, η μέχρι τώρα παρουσία του στη Λέστερ κρίνεται άκρως επιτυχημένη, μιας και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα στα αποδυτήρια και με τα αποτελέσματα να απομακρύνει την πρωταθλήτρια απ' τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το ρεκόρ του Γκουαρδιόλα:

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα
13/8/16 Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 2-1
20/8/16 Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4
28/8/16 Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 3-1
10/9/16 Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-2
17/9/16 Μάντσεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 4-0


TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ