ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Καλές εμφανίσεις για "Ισπανούς", "Ρωμαίους" και Αβραάμ Παπαδόπουλο,πρώτη εμφάνιση Φετφατζίδη τη φετινή σεζόν.

Το Sport24.grκάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού. Σταφυλίδης και Κωνσταντόπουλος βασικοί στην Αγγλία, Καράμπελας και Βύντρα πήραν το ντέρμπι των "νυχτερίδων", συνεχίζουν να πετούν ψηλά οι "Έλληνες" της Ρώμης, πρώτη συμμετοχή για τον Γιάννη Φετφατζίδη την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Αγγλία - Βασικοί "Dimi" και Σταφυλίδης

Χρησιμοποιήθηκε και στα 90 λεπτά από τον τεχνικό της Φούλαμ, Σάιμονς, στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του από την Μπρέντφορντ, ο Κώστας Σταφυλίδης.

Η Φούλαμ βρισκόταν μπροστά στο σκορ μέχρι το 81', αλλά η κατάρρευση της στο τελευταίο δεκάλπετο, ήταν ικανή ώστε να χάσει μέσα από τα χέρια της τη νίκη (2-1). Στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ έμεινε ο Γιώργος Σαμαράς στην εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του, απέναντι στην Τσέλσι. Ο τεχνικός της ομάδας του άλλαξε τους επιθετικούς του, προς το τέλος της αναμέτρησης, αλλά δεν προτίμησε τον Έλληνα επιθετικό.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ήταν άλλη μια φορά παρών κάτω από τα δοκάρια της Μίντλεσμπρο. Μπορεί να μην μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του από τον Μαλόνεϊ στο 24', αλλά ήταν ο κύριος λόγος που η "Μπόρο", έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Γουίγκαν (1-1). Δεν ήταν στην αποστολή της Σάντερλαντ, ο Χάρης Μαυρίας.

Γερμανία - Απουσίες λόγω τραυματισμών

Ο Δανός τεχνικός της Μάιντς, Κάσπερ Χιούμλαντ, εμπιστεύεται τον Λόρις Κάριους για τη θέση του τερματοφύλακα και έτσι, ο Στέφανος Καπίνο είδε την εντός έδρας ισόπαλη αναμέτρηση (2-2) με τη Φράιμπουργκ από τον πάγκο. Οι τραυματίες Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίστοιχα.

Ισπανία - Στους Έλληνες το ντέρμπι των νυχτερίδων

Βασικοί και οι δύο Έλληνες στο τοπικό ντέρμπι της Λεβάντε με τη Βαλένθια. Νίκος Καράμπελας στο αριστερό άκρο της άμυνας και Λουκάς Βύντρα στο κέντρο αυτής, ήταν βασικοί συντελεστές στο γεγονός ότι το ντέρμπι των "νυχτερίδων" πήγε στη Λεβάντε. Ο Κώστας Ρουγκάλας δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα της Ατλέτικο Β', από τη Βαλδέρας.

Ιταλία - Ψηλά τη σημαία οι Ρωμαίοι

Κώστας Μανωλάς και Βασίλης Τοροσίδης ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα της Ρόμα, στην εκτός έδρας νικηφόρα αναμέτρηση με την Αταλάντα (2-1). Ο πρώτος αγωνίστηκε όλο το 90άλεπτο στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αστόρι, ο δεύτερος έδωσε τη θέση του στον Σόμα στο 48ό λεπτό της αναμέτρησης. Ο τρίτος Έλληνας των "τζαλορόσι", Χοσέ Χολέμπας, κάθισε στον πάγκο μιας και ο Γκαρθία προτίμησε τον Άσλεϊ Κόουλ για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Μάριος Οικονόμου, που αγωνίστηκε και αυτός το Σάββατο, έπαιξε σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας ισοπαλίας (1-1) της Μπολόνια με την Σπέτσια.

Την Κυριακή η Ελλάς Βερόνα γνώρισε την ήττα, εντός έδρας από την Φιορεντίνα με 2-1. Για τους Βερονέζους αγωνίστηκε βασικός ο Βαγγέλης Μόρας , ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ξεκίνησε βασικός ενώ στο 82' έδωσε τη θέση του στον Χαβιέρ Σαβιόλα, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρασε ως αλλαγή στο 71ό λεπτό στη θέση του Χάλφρεντσον. Είδε και μία κίτρινη κάρτα.

Ο Ορέστης Καρνέζης υπερασπίστηκε για ένα ακόμη παιχνίδι την εστία της Ουντινέζε στην ισόπαλη, στο 'Friuli" αναμέτρηση (1-1) με την Κιέβο Βερόνα. Αντίθετα ο Παναγιώτης Κονέ, ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης, αγωνίστηκε με την Τζένοα το βράδυ της Δευτέρας κάνοντας ντεμπούτο τη φετινή σεζόν. Ο Έλληνας μέσος, πέρασε στη θέση του Μάτρι, με τη συμπλήρωση ακριβώς μίας ώρας αγώνα απέναντι στην Παλέρμο. Τελευταία του συμμετοχή με την Τζένοα, πριν τη σημερινή στις 18 Μαΐου κόντρα στη Ρόμα.

Ολλανδία - Βασικός ο Λάμπρου

Άλλος ένας Έλληνας τερματοφύλακας που αγωνίστηκε βασικός αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν ο Κώστας Λάμπρου της Βίλεμ στην ισόπαλη με σκορ 1-1, εντός έδρας αναμέτρηση με την Εξέλσιορ. Πέρασε ως αλλαγή στη θέση του στον Τόμας στο 81', ο Θανάσης Καραγκούνης στην εντός έδρας ήττα (1-2) της Τσβόλε από την Τβέντε.

Βέλγιο - Θρίαμβος για Μαρίνο

Το Σάββατο, ο Στέργος Μαρίνος κάλυψε επί 90 λεπτά εξαιρετικά το αριστερό άκρο της άμυνας της Σαρλερουά στην επιβλητική νίκη (3-1) επί της Άντερλεχτ.

Ο Απόστολος Βέλλιος, είδε από τον πάγκο την εκτός ήττα της Λιρς στην έδρα της Μουσκρόν (2-1). Βασικός ήταν επί 90 λεπτά στο δεξί άκρο της άμυνας της Λόκερεν, ο Γιώργος Γκαλίτσιος, στη "λευκή" ισοπαλία της ομάδας με τη Βέστερλο.

Αντίθετα, ο Μισέλ Πριντόμ εμπιστεύεται τον Ράιαν, για τη θέση του τερματοφύλακα της Κλαμπ Μπριζ και επομένως ο Σωκράτης Διούδης είδε από τη θέση των αναπληρωματικών την νίκη της ομάδας του επί της Μπέβερεν.

Πορτογαλία - Ευκαιρία σε Πέλκα

Με τον Ζόρζε Ζεζούς να συνεχίζει τις δοκιμές στο χώρο της μεσαίας γραμμής της Μπενφίκα, ο Ανδρέας Σάμαρης ξεκίνησε βασικός στο 'Da Luz" και έδωσε τη θέση του στον Πέρες στο 63ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μορεϊρένσε για το Κύπελλο Πορτογαλίας, όπου οι "αετοί", επιβλήθηκαν με 4-1.

Ευκαιρία στον Δημήτρη Πέλκα έδωσε ο Ντομίνγκος Πασιένσια, με τον Έλληνα νεαρό να δίνει τη θέση του Ταβάρες στο 76' αλλά να μην καταφέρνει να αποτρέψει την ήττα της Σετούμπαλ, από την Οριεντάλ Λισμπόα.

Τουρκία - Άσφαιρος ο Φάνης, θρίαμβος στην Πόλη για Αβραάμ

Ο Φάνης Γκέκας είναι αυτονόητο ότι δεν βγαίνει από την ενδεκάδα της Ακχίσαρσπορ. Αυτό δεν είναι είδηση, είδηση είναι ότι δεν σκόραρε. Η ομάδα του, έμεινε ισόπαλη στο 1-1 με την Μερσίν.

Με τον Ερσούν Γιανάλ νέο τεχνικό, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι βέβαιο ότι μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Το πρώτη βήμα έγινε με την άλωση του Γαλατά, καθώς η Τράμπζονσπορ πέρασε με το επιβλητικό 3-0 από την έδρα της Γαλατασαράι. Βασικός ο Αβραάμ, αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα στο 79'.

Τι έκαναν οι υπόλοιποι...

"Ντέρμπι Ελλήνων" στη Ρουμανία με τους Βασίλη Πλιάτσικα (Άστρα Τζούρτζου) και Λ εωνίδα Παναγόπουλο (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ) να αναδεικνύονται ισόπαλοι 1-1. Ο πρώτος ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε επί 74 λεπτά έχοντας μία κίτρινη κάρτα, ο δεύτερος κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του, σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Στην Ελβετία, ο Σάββας Εξουζίδης δεν προτιμήθηκε από τον τεχνικό της Φόλεν, Τσιριάκο Σφόρτσα, και είδε από τον πάγκο την ήττα από τη Λουγκάνο με 2-0.

Ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης ξεκίνησε από τον πάγκο της Λέγκια Γκντνάσκ και πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Λέκοβιτς στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τζαγκελόνια (1-1).

Την ήττα από την Γκόα γνώρισε η Πούνε Σίτι στην Ινδία, που είχε τον Κώστα Κατσουράνη στη βασική της ενδεκάδα, σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στον πάγκο έμεινε ο Αλέξανδρος Τζόρβας, στην ήττα της Νόρθιστ από την Ντέλχι Ντάιναμος. Εκτός αποστολή ο Ηλίας Πολλάλης στην Ινδία, ο Θάνος Πέτσος στην Αυστρία και τη Ραπίντ Βιέννης, ο Ανέστης Αργυρίου της Ζάβιτζα, ο Γιάννης Αραμπατζής της Κλουζ,βασικός με την Μπεϊτάρ ο Γ ιάννης Παπαδόπουλος.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ