ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ οι Τοροσίδης και Κατσουράνης, ήρωας της Ουντινέζε ο Ορέστης Καρνέζης. (VIDEOS)

Το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού. Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Κατσουράνης σκόραραν, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κράτησε απαραβίαστη την εστία του για τρίτο συνεχές παιχνίδι και ο Ορέστης Καρνέζης απέκρουσε ένα πέναλτι και πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις για την Ουντινέζε.

Αγγλία - Ξανακατέβασε ρολά ο "Dimi"

O Γιώργος Σαμαράς πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντόρανς, στο 76ο λεπτό της εντός έδρας αναμέτρησης της Γουέστ Μπρομ απέναντι στην Νιούκαστλ. Η Γουέστ Μπρόμ έχανε ήδη με 2-0, και ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του. Στον πάγκο κάθισε ο Χάρης Μαυρίας στην εντός έδρας ισοπαλία της Σάντερλαντ με την Έβερτον (1-1).

Το Σάββατο, ο Κώστας Σταφυλίδης αγωνίστηκε σε όλη της διάρκεια της αναμέτρησης της Φούλαμ με τη Χάντερσφιλντ. Είχε εξαιρετική συνεργασία στην αριστερή πτέρυγα με τον Γουίλιαμς, ένας από τους λόγους που της άνετης νίκης των γηπεδούχων με 3-1. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο. Κατέβασε ρολά και στο ισόπαλο (0-0) παιχνίδι απέναντι στην Μπόρνμουθ, τρίτο στη σειρά που το καταφέρνει.

Ισπανία - Βασικοί στην έκπληξη

Νίκος Καράμπελας και Λουκάς Βύντρα, ήταν αμφότεροι βασικοί στην εκτός έδρας ισοπαλία της Λεβάντε στο "RamónSánchez Pizjuán", απέναντι στη Σεβίλλη. Τα πήγαν εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης σε αριστερό και δεξί αμυντικό άκρο, απέναντι σε Ντεουλοφέου και Βιτόλο. Το αποτέλεσμα της Λεβάντε στην Ανδαλουσία, ήταν έκπληξη εάν λάβει κανείς υπόψιν τη διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν.

Ιταλία - Γκολ ο Τοροσίδης, σωτήρας ο Καρνέζης

Το Σάββατο ο Μάριος Οικονόμου έπαιξε και στα 90 λεπτά της "λευκής" ισοπαλίας της Μπολόνια με την Κάπρι.

Την Κυριακή, ο Ορέστης Καρνέζης ξεκίνησε για ακόμη μία βασικός στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ουντινέζε με την Παλέρμο (1-1), αποκρούοντας πέναλτι των γηπεδούχων και κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις, δικαιολογώντας τα καλά λόγια του Ντίνο Τζοφ, μεσοβδόμαδα.

Ο Παναγιώτης Κονέ πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Μπρούνο Φερνάντες στο 59' και αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Βαγγέλης Μόρας, ξεκίνησαν αμφότεροι στη βασική ενδεκάδα της αναμέτρησης της Ελλάς Βερόνα με την Ίντερ, στο Μιλάνο.

Στη Ρόμα ο Βασίλης Τοροσίδης άνοιξε το σκορ για τη Ρόμα, οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με την Τορίνο. Βασικός και ο Κώστας Μανωλάς, αντικαταστάθηκε στο 77' από τον Ναϊνγκολάν. Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν τραυματίας και έμεινε εκτός αποστολής.

Γερμανία - Σταθερή επιλογή ο "Papa"

Στον πάγκο της Μάιντς έμεινε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Στέφανος Καπίνο, καθώς είναι ξεκάθαρη η προτίμηση του Χιούλμαντ στον Κάριους.

Βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Γκλάντμπαχ με 1-0, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 83', και αντικαταστάθηκε από τον Γκίντερ ένα λεπτό αργότερα. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης δεν μπορεί να συμμετέχει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ολλανδία - Βασικός ο Λάμπρου, πάγκο ο Καραγκούνης

Από την αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε της Βίλεμ για ακόμη ένα παιχνίδι ο Κώστας Λάμπρου, που όμως δέχτηκε τρία γκολ, μην μπορώντας να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του από την Ντεν Χάαχ (3-2).

Στον πάγκο της Τσβόλε έμεινε ο Θανάσης Καραγκούνης, καθώς δεν επιλέχθηκε να είναι η μία από τις τρεις αλλαγές του τεχνικού του, Γιανς, στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Χρόνινχεν.

Βέλγιο - Βασικός με νίκη ο Μαρίνος, αλλαγή ο Βέλλιος

Ο Απόστολος Βέλλιος πέρασε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του του Νουαφόρ, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει το 1-0 της Κορτράικ εις βάρος της Λιρς, όπως είχε διαμορφωθεί από το 30'.

Βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας σε όλη τη διάρκεια του Μουσκρόν - Σαρλερούα, ο Στέργος Μαρίνος που βοήθησε τη φιλοξενούμενη ομάδα να φύγει με τη νίκη (2-0) και τους τρεις βαθμούς από το Πέρουβελτζ.

Την Κυριακή από τον πάγκο παρακολούθησε ο Σωκράτης Διούδης την άνετη εντός έδρας νίκη της ομάδας του, Κλαμπ Μπριζ, επί της Βέστερλο με 5-0, ενώ αντίθετα ο Γιώργος Γκαλίτσιος αγωνίστηκε και τα 90 λεπτά στο δεξί αμυντικό άκρο της Λόκερεν, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην επίσης άνετη νίκη επί της Μπέβερεν.

Πορτογαλία - Ήρθε από τον πάγκο ο Σάμαρης

Ο Ανδρέας Σάμαρης δεν ξεκίνησε βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Μπενφίκα με 2-1 στα νησιά Μαδέιρα, επί της Νασιονάλ. Πέρασε στο 56' στη θέση του Λίμα και τρία λεπτά αργότερα αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Ο Ζόρζε Ζεζούς συνεχίζει να ψάχνει το ιδανικό σχήμα στο κέντρο για την Μπενφίκα, ο Έλληνας διεθνής μέσος είχε θετική παρουσία στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Τουρκία - Στοπ του Γκέκα στο Γκαζιάντεπ, πάγκο ο Αβραάμ

Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλη της διάρκειας της εκτός έδρας δοκιμασίας της Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ στο Γκαζιάντεπ και αφού δεν σκόραρε, ήταν επόμενο η ομάδα του να γνωρίσει την ήττα. Στον πάγκο έμεινε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη νίκη της Τράμπζονσπορ επί της Κόνιασπορ.

Τι έκαναν οι υπόλοιποι...

Ο Κώστας Κατσουράνης συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Ινδίας και μάλιστα σκόραρε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Πούνε Σίτι επί της Ατλέτικο Καλκούτας με 3-1.

Στον πάγκο έμεινε ο Αλέξανδρος Τζόρβας στην εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) της Νόρθιστ Γιουνάιτεντ με την Τσεναγίν. Στον πάγκο και ο Ηλίας Πολλάλης στη εκτός έδρας λευκή ισοπαλία της Μουμπάι με την Γκόα.

Στον πάγκο έμεινε ο Μπουγαϊδης στην εκτός έδρας ήττα της ομάδας του, Λέγκια Γκντανσκ, από την Κορόνα Κίελτσε για το πρωτάθλημα Πολωνίας.

Από τη θέση των αναπληρωματικών είδε και ο Λεωνίδας Παναγόπουλος την εντός έδρας ήττα της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ από την Πετρολούλ.

Ο Θάνος Πέτσος ξεκίνησε βασικός στο ντέρμπι της αυστριακής πρωτεύουσας, Βιέννης, ανάμεσα σε Ραπίντ και Αούστρια, η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 3-2.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ