ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Πάλι γκολ ο Γκέκας, ασίστ ο Κονέ, "τεσσάρα" ο Καρνέζης, νίκησαν ελάχιστοι. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. (VIDEOS)

Μέτρια ήταν η αγωνιστική παρουσία των περισσότερων Ελλήνων που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι ομάδες των περισσότερων από αυτούς δεν πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης, ενώ μόνο -συνήθης ύποπτος- Φάνης Γκέκας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Clean sheet ο Dimi

Στον πάγκο έμεινε ο Γιώργος Σαμαράς στο νικηφόρο 1-0 της Γουέστ Μπρομ επί της Λέστερ. Μετά από περίπου ένα μήνα, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατάφερε να κρατήσει και πάλι το "μηδέν" στην εστία της Μίντλεσμπρο στο εκτός έδρας 3-0 επί της Ρόδεραμ για την Championship. Να σημειωθεί ότι μοναδικό τετ-α-τετ απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα έχασε ο Ματ Ντάρμπισιρ για τους γηπεδούχους. Αφού ξεκουράστηκε μεσοβδόμαδα, στο παιχνίδι για το League Cup, ο Κώστας Σταφυλίδης βρέθηκε και πάλι στην ενδεκάδα της Φούλαμ, η οποία πήρε την ισοπαλία με 3-3 στην έδρα της Γουίγκαν. Ο Έλληνας αμυντικός υπέπεσε σε πέναλτι στο 9ο λεπτό, με το οποίο οι "λάτικς" άνοιξαν το σκορ.

Ισπανία - Επιτέλους νίκη για τους Λεβαντίνους

Στα άκρα της άμυνας της Λεβάντε βρέθηκαν και ο Νίκος Καράμπελας και ο Λουκάς Βύντρα στο ματς με την Αλμερία. Η ομάδα τους πήρε τη νίκη με 2-1, ενώ προερχόταν από τρεις ήττες και μία ισοπαλία, με την τελευταία της νίκη να σημειώνεται στις 24 Σεπτεμβρίου. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Καράμπελας.

Ιταλία - "Τεσσάρα" Καρνέζη, ασίστ Κονέ και Ταχτσίδη

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Ρόμα δεν κατάφερε να πάρει βαθμό στην έδρα της Νάπολι, χάνοντας με 2-0 κι έμεινε ξανά δεύτερη. Χοσέ Χολέμπας, Κώστας Μανωλάς και Βασίλης Τοροσίδης ήταν όλοι βασικοί, με τον πρώτο να βρίσκεται μέσα στη φάση και στα δύο γκολ που δέχθηκαν οι "τζαλορόσι". Αλλαγή έγινε στο 84' ο "Τόρο". Δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα για την Ουντινέζε, με τον Ορέστη Καρνέζη, μετά τα τρία γκολ της Φιορεντίνα την περασμένη Τετάρτη, να δέχεται άλλα τέσσερα από την Τζένοα, που επικράτησε με 4-2 μέσα στο "Φρίουλι". Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναγιώτη Κονέ, που μόλις στο 1ο λεπτό έδωσε ασίστ στον Ντι Νατάλε για το 1-0, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να αντικαθίσταται στο 64'. Στη Serie B, ο Μάριος Οικονόμου ήταν βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι της Μπολόνια με τη Λιβόρνο, όπου οι "ροσομπλού" ηττήθηκαν με 2-3. Απίστευτο το αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκαν!

Τη Δευτέρα (3/11) η Βερόνα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Τσεζένα. Η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενος ήρθε από ωραία ασίστ του Παναγιώτη Ταχτσίδη στο 77' ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, βλέποντας και μία κίτρινη. Ο Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε επίσης σε όλο το ματς ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μπήκε στο 64'.

Γερμανία - Ήττες για όλους

Άτυχος στάθηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και η Ντόρτμουντ στο ντέρμπι με την Μπάγερν στο Μόναχο. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, μαζί με τον Χούμελς, δεν επέτρεψαν στους Βαυαρούς να σκοράρουν, αλλά ο τραυματισμός του τελευταίου άλλαξε τα πράγματα και το 0-1 μετατράπηκε σε 2-1. Αιτία ήταν ο αντικαταστάτης του Γερμανού, ο Νέβεν Σούμποτιτς, που έφερε ευθύνη στο πρώτο γκολ και έκανε το πέναλτι στο δεύτερο. Ήττα και για την Μπάγερ Λεβερκούζεν του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού, αγωνιζόμενος ως αμυντικό χαφ. Ωστόσο, το Αμβούργο επικράτησε με 1-0. Στον πάγκο έμεινε ο Στέφανος Καπίνο στην εντός έδρας ήττα της Μάιντς με 1-2 από τη Βέρντερ.

Ολλανδία - Βαθμό στο φινάλε ο Λάμπρου

Ένα γκολ του Αρμεντέρος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στη Βίλεμ του Κώστα Λάμπρου το βαθμό της ισοπαλίας στο ματς με την Καμπούρ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Αντιθέτως, την ήττα με 0-2 από τη Φέγενορντ γνώρισε η Τσβόλε του Θανάση Καραγκούνη, ο οποίος πέρασε στο ματς στο 66ο λεπτό.

Βέλγιο - Παραλίγο σπουδαίο "διπλό"

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από την έδρα της Άντερλεχτ η Λόκερεν του Γιώργου Γκαλίτσιου, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αφού ο Σιριάκ ισοφάρισε για τους "μοβ" στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Φυσικά, ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τη Γάνδη αγωνίστηκε ο Απόστολος Βέλλιος, με τη Λιρς να ηττάται με 0-1. Από τον πάγκο είδε το ισόπαλο 0-0 της Κλαμπ Μπριζ με τη Σαρλερουά ο Σωκράτης Διούδης.

Πορτογαλία - Για ένα ημίχρονο

Αλλαγή έγινε και πάλι ο Ανδρέας Σάμαρης στο ημίχρονο του αγώνα της Μπενφίκα με τη Ρίο Άβε. Οι "αετοί" πήραν τελικά τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα γκολ στο 2ο ημίχρονο. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε και ο Δημήτρης Πέλκας στη συντριβή της Βιτόρια Σετούμπαλ με 1-4 από την Πάσος Φερέιρα.

Τουρκία - Σκόραρε, αλλά δεν νίκησε ο Γκέκας

Το ένατό του γκολ στη Super Lig πέτυχε ο Φάνης Γκέκας, που είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε, αναδείχθηκε τελικά ισόπαλη 1-1 με την Τραμπζονσπόρ. Για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Τι έκαναν οι υπόλοιποι...

Πρώτη ήττα μετά από πέντε ματς για τη Ραπίντ Βιέννης του Θάνου Πέτσου στην Αυστρία. Ο Έλληνας μέσος έπαιξε σε ολόκληρο το 90λεπτο στο 0-2 από την Άλταχ. Στη Ρουμανία, ο Βασίλης Πλιάτσικας ήταν βασικός στο νικηφόρο 2-1 της Άστρα Τζούρτζου επί της Τσεαχλάουλ, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Γιάννης Αραμπατζής. Και ο άλλος Έλληνας τερματοφύλακας του ρουμανικού πρωταθλήματος, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, είδε από τον πάγκο το 1-1 της ομάδας του με την Γκαζ Μετάν.

Γεμάτο 90λεπτο από τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη στο 1-1 της Λέγκια Γκντανσκ με την Γκόρνικ Λέτσνα για το πολωνικό πρωτάθλημα, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε το Ασιρίσκα - Γκάις για τη Β' Σουηδίας, με τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο να αγωνίζεται για τους γηπεδούχους.

Στην Ινδία ο Κώστας Κατσουράνης κέρδισε τον... Αλέξανδρο Τζόρβα. Η Πούνε Σίτι επιβλήθηκε με 1-0 της Νόρθιστ Γιουνάιτεντ, με τον Κώστα Κατσουράνη να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για τη γηπεδούχο, και τον Αλέξανδρο Τζόρβα να βλέπει από τον πάγκο την ήττα της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς στη θέση του τερματοφύλακα προτιμήθηκε ο Ρέχενες.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ