ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Γκολ οι Γκέκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Καραγκούνης, "γκολ" και ο Σαμαράς. "Τριάρα" ο Καρνέζης, κέρδισε τον "εμφύλιο" ο Γκαλίτσιος. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες σε πρωταθλήματα και κύπελλα εκτός Ελλάδος το περασμένο τριήμερο. (VIDEOS)

Έντονη ελληνική συμμετοχή είχαμε το περασμένο τριήμερο σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα, με τρεις "ξενιτεμένους" μας να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα και αρκετούς να παίρνουν νίκες και προκρίσεις. Το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Σχεδόν γκολ ο Σαμαράς

Παραλίγο να γίνει ήρωας για τη Γουέστ Μπρομ ο Γιώργος Σαμαράς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπόρνμουθ για τους "16" του League Cup. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε στο ματς στο 55ο λεπτό αντί του Ιντέγιε κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 85ο λεπτό, από δικό του σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Έλφικ και κατέληξε στα δίχτυα της Μπόρνμουθ για να γίνει το 1-1. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, η Γουέστ Μπρομ δέθηκε νέο γκολ και αποκλείστηκε. Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Σταφυλίδης στην εντός έδρας συντριβή της Φούλαμ από την Ντέρμπι Κάουντι με 2-5, σε ένα ματς όπου οι "κότατζερς" προηγήθηκαν με 2-0.

Ιταλία - Νίκησαν μόνο οι Ρωμαίοι

Εμβόλιμη αγωνιστική είχε η Serie A, αλλά μόνο οι Κώστας Μανωλάς, Βασίλης Τοροσίδης και Χοσέ Χολέμπας γεύτηκαν τη χαρά της νίκης. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, ήταν εντεκαδάτοι στο 2-0 επί της Τσεζένα, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Χολέμπας. Έτσι, βρίσκονται πλέον στην κορυφή του Καμπιονάτο, με συγκάτοικο τη Γιουβέντους. Μία άλλη ελληνική τριάδα, αυτή της Βερόνα, πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Λάτσιο (1-1). Ο Βαγγέλης Μόρας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (αντικαταστάθηκε στο 78') ήταν βασικοί, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μετά από λάθος του Μόρα. Τέλος, τρία γκολ δέχθηκε ο Ορέστης Καρνέζης στο 0-3 της Ουντινέζε στο "Αρτέμιο Φράνκι" από τη Φιορεντίνα. Στο ματς πέρασε στο 78' ο Παναγιώτης Κονέ, χωρίς όμως να μπορέσει να αλλάξει τη μοίρα των "μπιανκονέρι".

Γερμανία - Σωτήριο γκολ ο Κυριάκος

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της παράτασης στο Μαγδεμβούργο, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ισοφάρισε σε 2-2 για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, οδηγώντας το ματς στα πέναλτι, όπου η ομάδα του πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου με 5-4. Ο Έλληνας αμυντικός σκόραρε και πάλι, μία εβδομάδα μετά το γκολ με τη Ζενίτ στο Champions League. Εύκολη νίκη με 3-0 στην έδρα της Ζανκτ Πάουλι πήρε η Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος ήταν και πάλι βασικός.

Τουρκία - "Χρυσό" γκολ (και πάλι) ο Γκέκας

Την παράταση χρειάστηκε η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ για να κάμψει την αντίσταση της Ερζερούμσπορ. Μάλιστα, η ομάδα του Φάνη Γκέκα βρέθηκε να χάνει με 0-1 μόλις από το 10', αλλά το γκολ του Έλληνα επιθετικού στο 57' κράτησε ζωντανή την ομάδα του, για να γίνει το τελικό 2-1 στο 116' από τον Κεζέ.

Ολλανδία - Πάρτι με γκολ Καραγκούνη

Με το εντυπωσιακό 6-1 επικράτησε η Τσβόλε της Χάρντενμπεργκ για τον 3ο γύρο του ολλανδικού Κυπέλλου. Ο Θανάσης Καραγκούνης αγωνίστηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πέτυχε μάλιστα το 4ο γκολ της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 4-1 στο 37ο λεπτό. Στο ματς πέρασε στο 64' και ο έτερος Έλληνας της ομάδας, ο Νίκος Ιωαννίδης.

Βέλγιο - Ο Γκαλίτσιος νίκησε τον Μαρίνο

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος ήταν ο νικητής του ελληνικού "εμφυλίου" με τον Στέργο Μαρίνο, αφού η Λόκερεν συνέτριψε τη Σαρλερουά με 5-2 για τη 13η αγωνιστική της Pro League. Μάλιστα, ο διεθνής ακραίος αμυντικός έδωσε την ασίστ στον Ντούτρα για το 5ο γκολ της ομάδας του. Ο Μαρίνος, ο οποίος "κιτρινίστηκε" κιόλας, αντικαταστάθηκε στο 43'. Στον πάγκο έμεινε ο Απόστολος Βέλλιος στην ήττα της Λιρς με 0-3 από την Γκενκ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Σωκράτη Διούδη, στο νικηφόρο 4-1 της Κλαμπ Μπριζ στην έδρα της Μουσκρόν.

Τι έκαναν οι υπόλοιποι...

Στην Αυστρία, ο Θάνος Πέτσος ήταν βασικός στο νικηφόρο 1-0 της Ραπίντ Βιέννης επί της Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο, ενώ στο Κύπελλο Ελβετίας, η Βόλεν του Σάββα Εξουζίδη (πέρασε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις) ηττήθηκε από την ανώτερη Βασιλεία με 1-3.

Τέλος, φεύγοντας από την Ευρώπη, για να πάμε στη μακρινή Ινδία, τη δεύτερή της ήττα, με 1-2 από την Κεράλα Μπλάστερς, υπέστη η Πούνε Σίτι του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ