ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Εντυπωσιακό γκολ από τον Ταχτσίδη, πολύ καλή εμφάνιση ο Καρνέζης, αποβολή για Μανωλά, βελτιωμένος ο Σάμαρης. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Για τους περισσότερους η αγωνιστική που μας πέρασε δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ακόμα και σε περιπτώσεις όπως του Κώστα Μανωλά ή του Ορέστη Καρνέζη (σ.σ. διαφέρουν κατά πολύ) κάτι χάλασε στο τέλος. Δεν είναι λίγοι οι τραυματίες, αλλά αναμφίβολα έχουμε και θετικά με πρώτο τη γκολάρα του Παναγιώτη Ταχτσίδη.

Όπως είχατε συνηθίσει από πέρυσι το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Ο Dimi νίκησε τον Σταφυλίδη

Μάχη Ελλήνων είχαμε στην Championship αυτή την αγωνιστική με νικητή τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Η Μίντλεσμπρο επιβλήθηκε της Φούλαμ με 2-0 έχοντας για άλλο ένα παιχνίδι στην αρχική σύνθεσή της τον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά ξανά βασικός ο Κώστας Σταφυλίδης, αλλά έγινε αλλαγή στο 59'. Όσον αφορά την Premier League ο Γιώργος Σαμαράς μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά στην ήττα της Γουέστ Μπρομ από τη Λίβερπουλ (2-1) στο Anfield. Στον πάγκο έμεινε ο Χάρης Μαυρίας στην παρθενική νίκη της Σάντερλαντ στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα Στόουκ (3-1).

Ισπανία - Μόνο ο Βύντρα

Εντυπωσιακό ματς έγινε στο Municipal de Ipurua ανάμεσα σε Έιμπαρ και Λεβάντε (3-3). Για τους φιλοξενούμενους φανέλα βασικού πήρε ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι. Στη φάση του 3-3 κάνει χωρίς λόγο πίσω βήματα αφήνοντας χώρο στον Πιοβακάρι να σουτάρει, ενώ καλύπτει τον Ιταλό και σε γκολ που κακώς ακυρώνεται λίγο νωρίτερα. Είχε, πάντως, και μία πολύ θετική παρέμβαση στο πρώτο ημίχρονο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Ρουγκάλας στην ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης ΙΙ από τη Σεστάο Ρίβερ (0-1).

Ιταλία - Γκολάρα ο Ταχτσίδης

Έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη της Βερόνα με τις εμφανίσεις του. Είναι σταθερά σε ανοδική πορεία και το απέδειξε χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη επί της Κάλιαρι (1-0) με μία βολίδα. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ του στη φετινή Serie A έχοντας συνολικά πολύ καλή απόδοση στο παιχνίδι. Πολύ καλός και ο Βαγγέλης Μόρας παρόλο που δεν έπαιξε στη θέση του, αφού αναγκαστικά κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας. Εκτός αποστολής για τους Βερονέζους ο τραυματίας Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Στο παιχνίδι που έκλεψε την παράσταση η Γιουβέντους νίκησε τη Ρόμα με 3-2. Για τους "τζαλορόσι" βασικοί ήταν οι Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο Μανωλάς ήταν πολύ καλός σε όλη την αναμέτρηση, αλλά τα χάλασε όλα στο 89' όταν αδικαιολόγητα έχασε τον έλεγχο και αποβλήθηκε. Θετική και η παρουσία του Χολέμπας.

Στραβοπάτημα για την Ουντινέζε κόντρα στην Τσεζένα (1-1) με τον Ορέστη Καρνέζη να δέχεται γκολ ξανά από πέναλτι. Ο 29χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε δύο πολύ καλές επεμβάσεις. Βασικός ξεκίνησε και ο Παναγιώτης Κονέ, αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 17' λόγω τραυματισμού. Ξανά εκτός αποστολής στη νίκη της Τζένοα επί της Πάρμα (1-2) ο τραυματίας Γιάννης Φετφατζίδης. Βασικός στη λευκή ισοπαλία της Μπολόνια με την Βισέντσα ο Μάριος Οικονόμου, όπως και ο Βασίλης Καραγκούνης στη νίκη της Ρετζίνα επί της Νουέβα Κοσέντσα (3-0).

Γερμανία - Έπαιξαν οι μισοί

Νέα ήττα για την Ντόρτμουντ στην Bundesliga αυτή τη φορά από το Αμβούργο (0-1). Δεν πατούν καλά οι Βεστφαλοί και αποτυπώθηκε και σε αυτή την αναμέτρηση. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν ξανά βασικός, όπως και μεσοβδόμαδα με την Άντερλεχτ, και συνολικά ήταν καλός. Ωστόσο, φέρει κι εκείνος ευθύνη στη φάση του γκολ. Εκτός αποστολής για Μάιντζ και Λεβερκούζεν αντίστοιχα οι Στέφανος Καπίνο και Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ με τη δεύτερη ομάδα της Άουγσκμπουργκ αγωνίστηκε ο Γιάννης Γκέλιος. Σταθερά βασικός στη δεύτερη ομάδα της Γκρόιτερ Φιρθ και ο Αλέξανδρος Καρτάλης, εκτός αποστολής στη νίκη της Στουτγκάρτερ Κίκερς επί της Χάνσα Ρόστοκ (3-0) ο Θανάσης Ράπτης.

Ολλανδία - Σταθερά ο Λάμπρου

Δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ο Κώστας Λάμπρου, ο οποίος αγωνίστηκε και στη νίκη της Βίλεμ επί της Χέερενφεεν (2-1). Ο 23χρονος πραγματοποίησε τέσσερις επεμβάσεις, ενώ δεν ήταν εύκολο να αντιδράσει στο γκολ που δέχτηκε. Ισοπαλία (0-0) απέσπασε στο Amsterdam Arena η Τσβόλε από τον Άγιαξ. Ωστόσο, Νίκος Ιωαννίδης και Θανάσης Καραγκούνης έμειναν εκτός αποστολής με τον δεύτερο να είναι ανέτοιμος δεδομένου του μεγάλου διαστήματος που έμεινε εκτός από τον τραυματισμό.0

Βέλγιο - Δύο στους τέσσερις

Στα χνάρια του Γιώργου Γκαλίτσιου βαδίζει και ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος στη δεύτερη χρονιά του στο Βέλγιο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Σαρλερουρά. Έτσι ήταν και πάλι βασικός στην ήττα από την Κόρτραϊκ (0-2). Το ίδιο ισχύει και για τον Γκαλίτσιο, ο οποίος βγήκε στο 66', στη νίκη της Λόκερεν επί της Οστάνδης (3-1). Στον πάγκο έμεινε στη νίκη της Λιρς επί της Ζούλτε Βάρεχεμ ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος το Σάββατο μίλησε στο Sport24.gr , ενώ το ίδιο έγινε και με τον Σωκράτη Διούδη στη νίκη της Μπριζ επί της Σταντάρ Λιέγης (3-0).

Πορτογαλία - Ανεβασμένος ο Σάμαρης

Οι πρώτες μέρες δεν ήταν εύκολες για τον Ανδρέα Σάμαρη στη Λισαβόνα, αφού ακόμα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν πειστεί για την αξία του κυρίως λόγω των χρημάτων που δόθηκαν. Ωστόσο, πήρε φανέλα βασικού στην αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Αρούκα (4-0) και ήταν σαφέστατα βελτιωμένος. Εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Σετούμπαλ με την Μπελενένσες (1-1) ο Δημήτρης Πέλκας.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει το εντυπωσιακό του σερί ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος έμεινε άσφαιρος στην ήττα της Ακσιχάρ από την Ινσταμπουλ (4-0). Ο 34χρονος Λαρισαίος είχε μία πολύ καλή ευκαιρία, αλλά από τη στιγμή που η ομάδα του έμεινε με 10 δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα ήθελε. Εκτός αποστολής στην ήττα της Τράμπζονσπορ από την Καράμπιουκσπορ (3-0) ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν βασικός την Πέμπτη κόντρα στην Λέγκια Βαρσοβίας. Δεν υπήρχε αγωνιστική στο Ισραήλ, όπου παίζει ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Εκτός αποστολής ήταν και οι τρεις παίκτες που έχουμε στη Ρουμανία, Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ), Γιάννης Αραμπατζής (Άστρα) και Βασίλης Πλιάτσικας (Άστρα). Ο τελευταίος, πάντως, ήταν βασικός την Πέμπτη κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ. Στην Πολωνία ο προερχόμενος από τραυματισμό Μαυρουδής Μπουγαΐδης έμεινε στον πάγκο στη νίκη της Λέχια Γκτνανσκ επί της Κρακόβια (1-0), ενώ ο Ανέστης Αργυρίου ήταν βασικός στην ήττα της Μπιντγκόζ από την Πογκόν (3-0).

Ήττα από την Μάλμε για την ΑΙΚ (2-3) με τον Πάνο Δημητριάδη να παραμένει στα πιτς λόγω τραυματισμού, σε αντίθεση με τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ήταν βασικός στην ήττα της Ασιρίσκα από την Σίριους (2-1). Τέλος, επέστρεψε στο αρχικό σχήμα ο Θανάσης Πέτσος στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης επί της Ριντ (1-2).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ