ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Δεν σταματιέται ο Γκέκας, πρώτο γκολ για Βέλλιο στο Βέλγιο, σκόραρε ξανά ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αυτογκόλ ο Μαρίνος. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων είναι χωρίς αμφιβολία ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος δεν σταματάει να σκοράρει. Την εβδομάδα που μας πέρασε, πάντως, δεν ήταν ο μόνος Έλληνας που σκόραρε, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που πήγαν καλά δικαιώνοντας τους προπονητές τους για την εμπιστοσύνη που τους δείχνουν.

Όπως είχατε συνηθίσει από πέρυσι το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Εξαίρεση ο Μαυρίας

Θετικό ήταν το πρόσημο για τους Έλληνες της Αγγλίας αν αναλογιστεί κανείς και πώς είχαν τα πράγματα την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος είχε αγωνιστεί μεσοβδόμαδα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι της Γουέστ Μπρομ με τη Χαλ, μπήκε στο 74', όταν το ματς είχε κριθεί, και έπαιξε πίσω από τον Σαϊντό Μπεραϊνό στη νίκη της ομάδας του επί της Μπέρνλι (4-0). Για πρώτη φορά στην αποστολή της Σάντερλαντ σε φετινό παιχνίδι της Premier League συμπεριλήφθηκε ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος ήταν στον πάγκο και στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τη Στόουκ. Βασικός ξανά ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη λευκή ισοπαλία της Μίντλεσμπρο με την Τσάρλτον, ενώ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Κώστας Σταφυλίδης στην παρθενική νίκη της Φούλαμ στην Championship. Ο 20χρονος ήταν βασικός την Τρίτη στο παιχνίδι του League Cup με τη Ντόνκαστερ, στο οποίο οι Λονδρέζοι νίκησαν με 2-1.

Ισπανία - Διασώθηκε ο Βύντρα

Κάκιστο είναι το ξεκίνημα της Λεβάντε στη φετινή Primera Division. Ενδεικτική της κατάστασής ήταν ήταν η αναμέτρηση με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Ηττήθηκε με 0-2, σε ένα παιχνίδι που αρκετοί παίκτες της δεν πατούσαν καλά. Ο Λουκάς Βύντρα μπήκε στο 15' και ήταν από αυτούς που διασώθηκαν όντας σταθερός τη στιγμή που είχε δίπλα του μία άμυνα που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Νίκος Καράμπελας. Δεν αγωνίστηκε ούτε ο Κώστας Ρουγκάλας στην ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης ΙΙ από την Ρεάλ Ουνιόν (2-0).

Ιταλία - Νικητής... ο Μανωλάς

Η μάχη των Ελλήνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το παιχνίδι του Σαββάτου ανάμεσα σε Ρόμα και Ελλάς Βερόνα (2-0). Για τους γηπεδούχους βασικός έπαιξε ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος ήταν και πάλι πολύ καλός, ενώ Χοσέ Χολέμπας και Βασίλης Τοροσίδης έμειναν στον πάγκο. Τρεις μέρες πριν είχαν παίξει και οι τρεις κόντρα στην Πάρμα με τον Χολέμπας να κάνει ντεμπούτο. Από την πλευρά των γηπεδούχων βασικοί ήταν οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης, που είχαν θετική παρουσία, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμοί. Μεσοβδόμαδα η Βερόνα είχε φέρει ισοπαλία με την Τζένοα (2-2) με τον Ταχτσίδη να σκοράρει και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Βασικός και πάλι ήταν ο Μόρας, αλλαγή είχε μπει ο Χριστοδουλόπουλος.

Από εκεί και πέρα, τόσο στο προαναφερθέν παιχνίδι όσο και στην ήττα της Τζένοα από τη Σαμπντόρια ο Γιάννης Φετφατζίδης έμεινε εκτός αποστολής καθώς όλα δείχνουν πως δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Βασικοί ο Ορέστης Καρνέζης και Παναγιώτης Κονέ στη νίκη της Ουντινέζε επί της Πάρμα (4-2). Ο πρώτος δεν έχει ευθύνη στα γκολ, ενώ πραγματοποίησε τουλάχιστον τρεις πολύ καλές επεμβάσεις, ενώ ο δεύτερος έχασε μία καλή ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ. Αμφότεροι ήταν βασικοί και την Πέμπτη στη νίκη της Ουντινέζε επί της Λάτσιο (0-1). Τέλος, για δεύτερη σερί φορά βασικός έπαιξε ο Μάριος Οικονόμου στη νίκη της Μπολόνια επί της Τσιταντέλα. Μεσοβδόμαδα οι "ροσομπλού" είχαν νικήσει την Τερνάνα με γκολ του 21χρονου αμυντικού.

Γερμανία - Ήττα στο ντέρμπι για Παπασταθόπουλο

Δεν διανύει την καλύτερή της περίοδο η Ντόρτμουντ που για τρίτο σερί παιχνίδι στην Bundesliga έμεινε χωρίς νίκη. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος ήταν βασικός την Τετάρτη, προτιμήθηκε να πάρει κάποιες ανάσες και έτσι μπήκε στο 80' με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ήττα από τη Σάλκε (2-1). Στον πάγκο έμεινε ο Στέφανος Καπίνο στη λευκή ισοπαλία της Μάιντς με τη Χόφενχαϊμ, με τη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργ έπαιξε ο Γιάννης Γκέλιος, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Κυριάκος Παπαδόπουλος στην ισοπαλία της Λεβερκούζεν με τη Φράιμπουργκ (0-0).

Με τη δεύτερη ομάδα της Γκρόιτερ Φιρθ αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Καρτάλης βασικός στην ήττα από την αντίστοιχη της Μπάγερν Μονάχου, στην οποία ήταν βασικός ο Άγγελος Οικονόμου (2-0). Εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Στουτγκάρτερ Κίκερς με την δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ (1-1) ο Θανάσης Ράπτης.

Ολλανδία - Μόνο ο Λάμπρου

Σταθερά βασικός είναι ο Κώστας Λάμπρου στη Βίλεμ και το παιχνίδι με την Χρόνινχεν δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο 23χρονος νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον Ντε Λέου και η ομάδα του ηττήθηκε με 1-0. Όσο για την Τσβόλε νίκησε τη Χεράκλες με 4-2 χωρίς τους Έλληνες. Ο Νίκος Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Θανάσης Καραγκούνης ήταν ξανά εκτός αποστολής. Ο τελευταίος ξεκίνησε προπονήσεις πρόσφατα, αφού είχε πρόβλημα στον αστράγαλο, και όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Άγιαξ.

Βέλγιο - Βρήκε δίχτυα ο Βέλλιος

Το παρθενικό του γκολ στο βελγικό πρωτάθλημα σημείωσε ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μπήκε αλλαγή και χάρισε στη Λιρς τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης (2-2). Βασικός και ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην ισοπαλία της Λόκερεν με τη Γάνδη (1-1), όπως και ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος έβαλε αυτογκόλ στην ισοπαλία της Σαρλερουά με τη Γκενκ (1-1). Τέλος, στον πάγκο έμεινε ο Σωκράτης Διούδης στην ισοπαλία της Μπριζ με την Οστάνδη (2-2).

Πορτογαλία - Χρόνο συμμετοχής και οι δύο

Στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα και πάλι βρέθηκε ο Ανδρέας Σαμάρης στη νίκη της ομάδας του επί της Εστορίλ (2-3). Ο 25χρονος μέσος έπαιξε για 70 λεπτά και ήταν βελτιωμένος. Πήρε λεπτά συμμετοχής και ο Δημήτρης Πέλκας στη νίκη της Σετούμπαλ επί της Νασιονάλ (2-0) μπαίνοντας στο 81'.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Μέλι στάζουν οι Τούρκοι για τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος είναι σε εντυπωσιακή κατάσταση. Ο 34χρονος επιθετικός σκόραρε και πάλι δύο φορές και χάρισε άλλη μία νίκη στην Ακχισάρ (2-0). Ο αντίπαλος, μάλιστα, ήταν η μέχρι πρότινος η συγκάτοικος της Ακχισάρ στην κορυφή Φενέρμπαχτσε. Βασικός και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στην ισοπαλία της Τραμπζονσπόρ με την Κασίμπασα (1-1). Σκόραρε ξανά και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην ισοπαλία της Μπνέι Σακχίν με την Άσχντοντ (2-2).

Στη Ρουμανία εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Αραμπατζής στη λευκή ισοπαλία της Άστρα με την Στεάουα Βουκουρεστίου, σε ένα παιχνίδι που ήταν ξανά βασικός ο Βασίλης Πλιάτσικας. Τη Δευτέρα παίζει η Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ, στην οποία αγωνίζεται ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. Στην Πολωνία εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Μαυρουδής Μπουγαΐδης, ο οποίος μίλησε την Κυριακή στο Sport24.gr για τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη, στην ισοπαλία της Λέχια Γκντανσκ με την Γκόρνικ (2-2). Αντιθέτως, βασικός ο Ανέστης Αργυρίου στην ισοπαλία της Μπιντγκόζ με τη Ρουχ Χορζόβ (1-1).

Στη Σουηδία ο τραυματίας Πάνος Δημητριάδης παραμένει σταθερά εκτός αποστολής στα παιχνίδια της ΑΙΚ, αφού εξακολουθεί να κάνει αποθεραπεία, σε αντιδιαστολή με τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ήταν βασικός στη λευκή ισοπαλία της Ασιρίσκα με την Βάρμπεργκ. Τέλος, αλλαγή μπήκε ο Θανάσης Πέτσος στην ήττα της Ραπίντ Βιέννης από την Ζάλτσμπουργκ (1-2).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ