ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Δύο γκολ ο Γκέκας, εντυπωσιακός ο Μανωλάς, ξεχώρισε ο Λάμπρου, ασίστ ο Βέλλιος, ντεμπούτο για Σάμαρη και Σαμαρά. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Και γκολ είχαμε και ασίστ και πολύ καλές εμφανίσεις από κάποιους εξ αυτών αυτή την αγωνιστική με αποτέλεσμα να είναι αρκετά τα χαμόγελα. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αγωνίστηκαν. Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα δυσάρεστα με τον νέο τραυματισμό του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Όπως είχατε συνηθίσει από πέρυσι το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Πρώτη για Sam

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Γουέστ Μπρομ έκανε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος αγωνίστηκε για ένα 20λεπτο. Η ομάδα του, η οποία ηττήθηκε από την Έβερτον (0-2), μπορεί να πίεσε κατά διαστήματα, αλλά ήταν κυρίως ακίνδυνη και παρέμεινε και μετά την είσοδο του 29χρονου, ο οποίος δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι και είχε ελάχιστες επαφές με την μπάλα. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις απείλησε τον Τιμ Χάουαρντ με σουτ στην κίνηση. Από την άλλη, ο Χάρης Μαυρίας έμεινε ξανά εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Σάντερλαντ με την Τότεναμ (2-2). Βασικός για πρώτη φορά φέτος ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στη νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Χάντερσφιλντ (1-2), στον πάγκο ο Κώστας Σταφυλίδης στην ήττα της Φούλαμ από τη Ρέντινγκ (3-0). Προτιμήθηκε να πάρει ανάσες ο 20χρονος που έπαιξε και στα δύο παιχνίδια της Ελπίδων.

Ισπανία - Μόνο ο Βύντρα

Τον πρώτο της βαθμό στη φετινή Primera Division πήρε η Λεβάντε στο "Ροσαλέδα" από τη Μάλαγα (0-0). Βασικός ήταν ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση καθοδηγώντας την άμυνα της ομάδας του. Εκτός αποστολής έμεινε ο Νίκος Καράμπελας λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Τέλος, εκτός αποστολής ήταν και ο Κώστας Ρουγκάλας στη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης ΙΙ επί της Κονκένσε (0-1).

Ιταλία - Ρεσιτάλ Μανωλά

Η Ρόμα πέρασε από το "Κάρλο Καστελάνι" νικώντας την Έμπολι με 1-0. Βασικός ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος ήταν εκ των διακριθέντων. Όποτε χρειάστηκε "καθάρισε" τις φάσεις και δεν είναι τυχαίο ότι αποθεώθηκε από τον Ρούντι Γκαρσία και τα ιταλικά ΜΜΕ. Στον πάγκο έμειναν οι άλλοι δύο Έλληνες, Βασίλης Τοροσίδης και Χοσέ Χολέμπας με τους Μαϊκόν και Άσλεϊ Κόουλ να παίζουν στις θέσεις τους.

Άλλη μία από τις ομάδες που έκανε το 2x2 ήταν η Γιουβέντους, η οποία επιβλήθηκε της Ουντινέζε με 2-0. Για τους φιλοξενούμενους βασικοί ήταν οι Ορέστης Καρνέζης και Παναγιώτης Κονέ. Ο πρώτος δύσκολα θα μπορούσε να αποσοβήσει κάποιο από τα δύο γκολ που δέχτηκε, ενώ πραγματοποίησε πέντε επεμβάσεις έχοντας 1-2 πολύ καλές. Ο δεύτερος έπαιξε για 80' λεπτά, έδωσε ταχύτητα και ενέργεια στο κέντρο της ομάδας του και πολλές μάχες με τους μέσους της Γιουβέντους. Κυρίως έπεφτε πάνω του ο Πολ Πογκμπά και αναμφίβολα είναι άκρως θετικό ότι ο Κονέ βγήκε νικητής σε περισσότερες από τις μισές.

Από εκεί και πέρα, εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Φετφατζίδης στη λευκή ισοπαλία της Τζένοα με την Φιορεντίνα. Ο 23χρονος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και δεν είχε παίξει ούτε την πρώτη αγωνιστική. Όσο για τους Βαγγέλη Μόρα, Παναγιώτη Ταχτσίδη και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο έπαιξαν όλοι βασικοί στη νίκη της Ελλάς Βερόνα επί της Παλέρμο (2-1). Ο πρώτος ίσως θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν εξαιρετικός. Έκανε πολλές επεμβάσεις και έμοιαζε αλάνθαστος. Θετική η παρουσία του Ταχτσίδη, πήρε αρκετές προσπάθειες ο Χριστοδουλόπουλος όσο αγωνίστηκε, κάποιες του βγήκαν, άλλες όχι. Τέλος, στον πάγκο έμεινε ο Μάριος Οικονόμου στη νίκη της Μπολόνια επί της Πεσκάρα, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Γιάννης Νικολίτσας στην ήττα της Προ Βερτσέλι από τη Μόντενα (1-0).

Γερμανία - Εγγύηση ο Sokratis

Βασικός για άλλη μία φορά ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Φράιμπουργκ (3-1). Δεν δέχτηκαν ούτε πίεση, ούτε φάσεις οι Βεστφαλοί με τον 26χρονο στόπερ να επεμβαίνει όποτε χρειάζεται και να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν είναι τυχαίο που ήταν ο δεύτερος σε επαφές με την μπάλα έχοντας μόλις τρεις λιγότερες από τον πρώτο Νέβεν Σούμποτιτς. Στον πάγκο έμεινε ο Στέφανος Καπίνο στη νίκη της Μάιντζ επί της Χέρτα (1-3), ενώ εκτός αποστολής ήταν για Άουγκσμπουργκ και Μπάγερ Λεβερκούζεν οι Γιάννης Γκέλιος και Κυριάκος Παπαδοπουλος. Ο δεύτερος, μάλιστα, στάθηκε εκ νέου άτυχος, αφού υπέστη εξάρθρωση ώμου.

Από εκεί και πέρα, για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας εκτός αποστολής έμεινε ο Αλέξανδρος Καρτάλης στην ήττα της Γκρόιτερ Φιρθ από τη Σάντχαουζεν (1-0), ενώ στην ίδια μοίρα ήταν και ο Θανάσης Ράπτης στην ήττα της Στουτγκάρτερ Κίκερς από την Ντούισμπουργκ για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας.

Ολλανδία -Νίκες για τους Έλληνες

Πολύ μεγάλη νίκη στο Ρότερνταμ πήρε η Βίλεμ, η οποία άλωσε την έδρα της Φέγενοορντ (1-2). Ο Κώστας Λάμπρου ήταν βασικός και από τους καλύτερους παίκτες της αναμέτρησης. Ειδικά μετά το 70' που η ομάδα του δέχτηκε πολύ μεγάλη πίεση αντέδρασε σωστά με εξαίρεση τη φάση του γκολ, στην οποία δεν φέρει ευθύνη. Μεγάλη νίκη και για την Τσβόλε επί της Αϊντχόφεν (3-1), χωρίς κάποιον από τους Έλληνες να αγωνίζεται. Ο Νίκος Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Θανάσης Καραγκούνης ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού.

Βέλγιο -Ασίστ ο Βέλλιος

Άκρως θετκό ήταν το πρόσημο για τους Έλληνες του Βελγίου. Εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μπήκε αλλαγή και έβγαλε την σέντρα για το γκολ του Ενγκαουά. Με αυτό το τέρμα, μάλιστα, η Λιρς πήρε τον βαθμό από την Άντερλεχτη (2-2). Βασικός ο Γιώργος Γκαλίτσιος στη νίκη της Λόκερεν επί της Κόρτραϊκ (2-3), όπως και ο Στέργος Μαρίνος στη νίκη της Σαρλερουά επί της Μαλίν (2-0). Ο μόνος που δεν αγωνίστηκε ήταν ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία της Μπριζ με την Γκενκ (1-1).

Πορτογαλία -Ντεμπούτο για Σάμαρη

Όχι μόνο έκανε την πρώτη του εμφάνιση, αλλά τράβηξε πάνω του και αρκετά βλέμματα. Η Μπενφίκα νίκησε τη Σετούμπαλ (0-5) και ο Ανδρέας Σάμαρης ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του όπως τονίζουν και πορτογαλικά δημοσιεύματα. Έτσι είναι αρκετά πιθανό να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα και κόντρα στη Ζενίτ. Αντιθέτως, για τους γηπεδούχους ήταν εκτός αποστολής ο Δημήτρης Πέλκας.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Ένα στα τρία είχαμε στην Ρουμανία. Ο μοναδικός που αγωνίστηκε ήταν ο Βασίλης Πλιάτσικας, στην ήττα της Άστρα από την Κλουζ (4-1). Ο συμπαίκτης του Γιάννης Αραμπατζής έμεινε στον πάγκο. Το ίδιο έγινε και με τον Λεωνίδα Παναγόπουλο στην ήττα της Ουνιβερσιτάτεα Κλουζ από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου (2-1). Στην Πολωνία ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης ηταν βασικός στην ισοπαλία της Λέχια Γκντανσκ με την Μπελχάτοβ, όπως και ο Ανέστης Αργυρίου στην ήττα της Μπίνγκοζ από την Βίσλα Κρακοβίας (2-4).

Στην Τουρκία τα πρώτα του γκολ για φέτος πέτυχε ο Φάνης Γκέκας. Αρχικά άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι της Ακχισάρ με τη Σίβασπορ, ενώ ήταν και εκείνος που στις καθυστερήσεις με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2). Δεν έκανε ντεμπούτο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη λευκή ισοπαλία της Τραμπζονσπόρ με την Φενέρμπαχτσε, αφού έμεινε στον πάγκο. Τη Δευτέρα στο Ισραήλ παίζει και η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου, Μπνέι Σακχνίν με την Μακάμπι Χάιφα.

Και η ΑΙΚ παίζει τη Δευτέρα, αλλά ο Πάνος Δημητριάδης είναι εκτός αποστολής αφού δεν έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του. Αντιθέτως, ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος ήταν βασικός στην ήττα της Ασιρίσκα από την Λιούνγκσκιλε. Τέλος, την Τετάρτη παίζει η Ραπίντ Βιέννης του Θάνου Πέτσου με την Βίνερ Νόισταντ.

Τα γκολ του Γκέκα...

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ