ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γκολ ο Παπασταθόπουλος, ντεμπούτο για Μανωλά, βασικός ο Καρνέζης, τραυματίστηκε ο Καράμπελας. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σαββατοκύριακο με γεμάτο πρόγραμμα ήταν αυτό που μας πέρασε, αφού ξεκίνησαν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, όπως ο ιταλικό και το τουρκικό. Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες που έπαιξαν με τον μεγαλύτερο όγκο να αγωνίζεται στην Ιταλία.

Όπως είχατε συνηθίσει από πέρυσι το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Μόνο ο Σταφυλίδης

Την πρώτη του συμμετοχή στη φετινή Premier League περιμένει ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος στην ήττα της Σάντερλαντ από την ΚΠΡ (1-0) ήταν εκτός αποστολής. Ο 20χρονος μετά από τρεις αγωνιστικές δεν έχει πάρει χρόνο από τον Γκας Πογιέτ. Εκτός αποστολής και ο ανέτοιμος Γιώργος Σαμαράς στην ήττα της Γουέστ Μπρομ από τη Σουόνσι (3-0). Αντιθέτως, σταθερά βασικός είναι ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στην ισοπαλία της Φούλαμ με την Κάρντιφ (1-1). Στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην ήττα της Μίντλεσμπρο από τη Ρέντινγκ.

Ισπανία - Τραυματίστηκε ο Καράμπελας

Δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η Λεβάντε στην Primera Division, αφού μετράει δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές. Το Σάββατο έχασε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-0) με το αρνητικό να είναι ο τραυματισμός του Νίκου Καράμπελα, ο οποίος έμεινε στο γήπεδο μόλις επτά λεπτά. Ο άτυχος αριστερός μπακ χάνει και το παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Ρουμανία. Βασικός και ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα. Εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Ατλέτικο Μαδρίτης ΙΙ με την αντίστοιχη ομάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο (2-2) ο Κώστας Ρουγκάλας.

Ιταλία - Ντεμπούτο για αρκετούς

Πρώτη εμφάνιση για τον Κώστα Μανωλά στη Serie A με τον Έλληνα αμυντικό να παίρνει φανέλα βασικού, όπως και ο συμπαίκτης του Βασίλης Τοροσίδης στη νίκη της Ρόμα επί της Φιορεντίνα (2-0). Ο πρώτος βγήκε αλλαγή στο 67' και μέχρι εκείνο το σημείο οι "τζαλορόσι" δεν δέχονταν πίεση. Στάθηκε αρκετά καλά, όπως και ο δεύτερος. Εκτός αποστολής ο Χοσέ Χολέμπας που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του μετά το τέλος του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, στη λευκή ισοπαλία με την Αταλάντα έμεινε η Ελλάς Βερόνα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βαγγέλη Μόρα, βασικός ήταν και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην επανεμφάνισή του με τα χρώματα της Βερόνα. Ντεμπούτο για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο πρωτάθλημα που ήρθε από τον πάγκο.

Τέλος, ντεμπούτο με την Ουντιέζε έκανε ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος δεν δέχτηκε γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Έμπολι (2-0). Παρθενική εμφάνιση και για τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος πέρασε αλλαγή προς το τέλος του παιχνιδιού. Εκτός αποστολής ο Γιάννης Φετφατζίδης στην ήττα της Τζένοα από τη Νάπολι (1-2). Όσο για τη Serie B, στον πάγκο έμεινε ο Μάριος Οικονόμου στην ήττα της Μπολόνια από την Περούτζια (2-1).

Γερμανία - Γκολ ο Παπασταθόπουλος

Μπορεί να είναι αμυντικός, αλλά έχει τον τρόπο του να σκοράρει. Αυτό ήταν το πρώτο του για φέτος. Ο λόγος για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος βοήθησε την Ντόρτμουντ να επιβληθεί της Άουγκσμπουργκ (2-3). Ο 25χρονος ήταν πολύ καλός μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν χαλάρωσε όλη η ομάδα. Για τους γηπεδούχους ήταν εκτός αποστολής ο Γιάννης Γκέλιος. Στον πάγκο έμεινε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στη νίκη της Λεβερκούζεν επί της Χέρτα (4-2), όπως και ο Στέφανος Καπίνο στη λευκή ισοπαλία της Μάιντς με το Ανόβερο.

Από εκεί και πέρα, τη Δευτέρα παίζει η Γκρόιτερ Φιρθ, στην οποία αγωνίζεται ο Αλέξανδρος Καρτάλης, ενώ για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας εκτός αποστολής έμεινε ο Θανάσης Ράπτης στην ήττα της Στουτγκάρτερ Κίκερς από την Αρμίνια Μπίλεφελντ (4-2).

Ολλανδία -Ήττες για τους Έλληνες

Βασικός για άλλο ένα παιχνίδι της Βίλεμ ο Κώστας Λάμπρου στην ήττα της ομάδας του από την Γκόου Αχεντ Ίγκλς (1-0). Όσο για την Τσβόλε των Ελλήνων ηττήθηκε με 3-1 από την Μπρέντα. Αλλαγή μπήκε ο Νίκος Ιωαννίδης, ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Θανάσης Καραγκούνης.

Βέλγιο -Έπαιξαν οι δύο

Μία ακόμη συμμετοχή στο ενεργητικό του κατέγραψε ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος ήταν βασικός στη νίκη της Σαρλερουά επί της Μαλίν (2-0). Αγωνίστηκε και ο Απόστολος Βέλλιος, ο οποίος μπήκε αλλαγή στην ήττα της Λιρς από την Βάασλαντ (2-0). Στον πάγκο έμεινε ο Σωκράτης Διούδης στην ισοπαλία της Μπριζ με την Άντερλεχτ (2-2), ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην ισοπαλία της Λόκερεν με τη Σταντάρ Λιέγης. Ο τελευταίος ήταν βασικός μεσοβδόμαδα, όταν η Λόκερεν έχασε από τη Χαλ, αλλά προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Πορτογαλία -Χωρίς Σάμαρη το ντέρμπι

Από τον πάγκο είδε το ντέρμπι της Μπενφίκα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1) ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο Ζόρζε Ζεζούς έκανε μόνο μία αλλαγή και ο 25χρονος θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Ακαντέμικα με την Βιτόρια Σετουμπάλ (1-1) ο Δημήτρης Πέλκας.

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Αλλαγή πέρασε ο Βασίλης Πλιάτσικας στην ευρεία νίκη της Άστρα επί της Κραϊόβα (5-0), ενώ εκτός αποστολής έμεινε ο Γιάννης Αραμπατζής. Τη Δευτέρα παίζει η Κλουζ, στην οποία αγωνίζεται Λεωνίδας Παναγόπουλος. Στην Πολωνία ο Ανέστης Αργυρίου ήταν βασικός στην ήττα της Ζαβίσζα από την Πιαστ Γκλίβιτσε (3-0), ενώ ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης έμεινε στον πάγκο στην ισοπαλία της Λέχια Γκντανσκ με την Ρουχ Χορζόβ (3-3).

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και στην Τουρκία με τον Φάνη Γκέκα να είναι βασικός και να γίνεται αλλαγή λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Δεν κατάφερα να σκοράρει, αλλά η Ακχισάρ επιβλήθηκε της Μπαλίκεσιρσπορ με 1-2. Βασικός και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στη νίκη της Μπνέι Σακχνίν (2-3) επί της Χάποελ Άκρε στο Ισραήλ.

Στη Σουηδία εκτός αποστολής έμειναν και οι δύο. Ο Σωτήρης Παπαγιανόπουλος στην ήττα της Ασιρίσκα από την Βάρναμο (1-2) και ο τραυματίας Πάνος Δημητριάδης στη νίκη της ΑΙΚ επί της Νόρκοπινγκ (2-4). Ειρήσθω εν παρόδω, στον πάγκο για την ΑΙΚ ήταν και ο ομογενής Κένι Σταματόπουλος. Τέλος, στον πάγκο έμεινε στην Αυστρία και ο Θάνος Πέτσος στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης από τη Γκρόντιγκ (2-0).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ