ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ντεμπούτο όνειρο για Λάζαρο, γκολ για Μόρα-Παπουλή, νίκη Παπαδόπουλου στον "εμφύλιο" με Παπασταθόπουλο. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησαν σιγά-σιγά και οι Έλληνες του εξωτερικού ανέλαβαν... δράση. Δείτε τι έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου εκτός συνόρων, όπου φυσικά ξεχώρισαν οι Βαγγέλης Μόρας και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που έστειλαν με τα γκολ τους την Βερόνα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας. Για να ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά:

Αγγλία - Μόνο ο Μαυρίας χ-άρηκε

Η Σάντερλαντ κατάφερε να "φρενάρει" τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη 2η αγωνιστική της Premier League, σε ένα ματς που ο Χάρης Μαυρίας κάθησε στον πάγκο των "μαύρων γάτων" αλλά δεν ήταν μέσα στις επιλογές του Γκους Πογιέτ για να περάσει ως αλλαγή. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Κώστας Σταφυλίδης ήταν βασικός στην ενδεκάδα της Φούλαμ που αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Ντέρμπι για την 4η αγωνιστική της Championship, με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ να αντικαθίσταται στο 60' από τον Κατσάνικλιτ και τους Λονδρέζους να αποχωρούν απογοητευμένοι στο φινάλε, με το βαρύ 1-5 εις βάρος τους. Ο τρίτος της ελληνικής παρέας στο Νησί, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κάθησε στον πάγκο της Μίντλεσμπρο στον αγώνα της "Μπόρο" απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (βασικος ο Ισπανος Τομάς), με την ομάδα του να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 3-2. Σημειώνεται πως ο Γιώργος Σαμαράς είναι πλέον κάτοικος Premier League καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Γουέστ Μπρομ την Παρασκευή, με τους "μπάγκις" να τον υπολογίζουν ωστόσο για τις επόμενες υποχρεώσεις τους καθώς δεν πρόλαβαν να τον δηλώσουν για το σαββατιάτικο ματς με τη Σαουθάμπτον.

Ισπανία - Ξεκίνημα με ήττα για Καράμπελα

Η Λεβάντε έκανε ποδαρικό με το... αριστερό στη φετινή La Liga καθώς υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Βιγιαρεάλ, με τον Νίκο Καράμπελα να ξεκινάει βασικός και να αγωνίζεται σε ολόκληρο το παιχνίδι και τον Λουκά Βύντρα να μένει εκτός αποστολής για τους "γκρανότας". Όσον αφορά στον εκπρόσωπο της χώρας μας στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, Κώστα Ρουγκάλα, δεν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Ατλέτικο Μαδρίτης Β' στη νίκη 2-1 επί της Ρεάλ Καστίγια του Ζινεντίν Ζιντάν, και αυτό γιατί δεν έχουν φτάσει ακόμα τα χαρτιά του στην ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να του βγάλει δελτίο.

Ιταλία - Πρόκριση με άρωμα Ελλάδας

Καλύτερα απόγευμα Κυριακής δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι Βαγγέλης Μόρας και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που φόρεσαν φανέλα βασικού στον αγώνα της Ελλάς Βερόνα με την Κρεμονέζε για τον 3ο γύρο του Coppa Italia. Η ομάδα τους επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία, 3-0, και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού, με τους δύο Έλληνες παίκτες (έπαιξαν σε όλο το ματς) να είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της επιτυχίας. Ο Μόρας πέτυχε το δεύτερο τέρμα για τους "τζαλομπλού" στο 61ο λεπτό ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εκτός από το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε με πλασέ εκτός περιοχής με το οποίο έκλεισε το σκορ, εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα έχοντας τις ασίστ στα άλλα δύο τέρματα. Ο ανέτοιμος Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν εκτός 18άδας για την ομάδα του Μαντορλίνι. Εκτός αποστολής των ομάδων τους από τα ματς του Κυπέλλου έμειναν επίσης οι: Γιάννης Φετφατζίδης (Βίρτους Λαντσάνο-Τζένοα 0-1), Σάββας Γκέντσογλου (Σαμπντόρια-Κόμο 4-1) και Βαγγέλης Μπαλασάκης (Μπρέσια-Λατίνα 1-0).

Γερμανία - Ο Kyriakos νίκησε τον Sokratis

H 2η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα περιελέμβανε ένα ελληνικό... ντέρμπι, με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να υποδέχεται στο "Βέστφαλενσταντιον" τη Μπάγερ Λεβερκούζεν του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο άσος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι όμως εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε (2-0 η Λεβερκούζεν με το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα και στο 95ο λεπτό) ήταν ο δανεικός από τη Σάλκε άσος των "ασπιρίνων", ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 80ο λεπτό. Όσον αφορά στον τρίτο Έλληνα που αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια του γερμανικού πρωταθλήματος, Στέφανο Καπίνο, παρακολούθησε από τον πάγκο της εκτός έδρας ισοπαλία της Μάιντς στον πρώτο αγώνα της Πάντερμπορν στη Bundesliga. Από εκεί και πέρα, ο Αλέξανδρος Καρτάλης έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας ήττα της Γκρόιτερ Φιρτ με 2-0 από την Ίνγκολσταντ για την Τσβάιτελιγκα, ενώ εκτός αποστολής της Φορτούνα Ντίσελντορφ στο ματς με την Καρσλρούη έμεινε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Ολλανδία - Νίκη με βασικό τον Λάμπρου

Η Τσβόλε βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24' από τη Φιτέσε όμως κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 2-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Eredivisie, σε ένα ματς που ο Νίκος Ιωαννίδης έμεινε στον πάγκο. Αντίθετα ο Κώστας Λάμπρου, ο έτερος Έλληνας που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος, υπερασπίστηκε σε όλο το ματς την εστία της Βίλεμ κόντρα στην Άλκμααρ, και το έκανε μάλιστα με απόλυτη επιτυχία καθώς οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν ευρεία νίκη με 3-0.

Αυστρία - Ισόπαλο το ντέρμπι με Πέτσο

Ο Θανάσης Πέτσος φόρεσε φανέλα βασικού για τη Ραπίντ στο μεγάλο ντέρμπι της Βιέννης κόντρα στην Αούστρια, με τον Έλληνα μέσο να αγωνίζεται σε όλο το ματς το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2 στο φινάλε.

Βέλγιο - Πανηγύρισε μόνο ο Μαρίνος

Στη μάχη με έντονο άρωμα... Ελλάδας, η Σαρλερουά ήταν η μεγάλη νικήτρια με 2-0 στην έδρα της Λιρς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος. Βασικός σε όλο το 90ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Στέργιος Μαρίνος (κάλυψε τη θέση του αριστερού μπακ) ενώ ο Απόστολος Βέλλιος πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα στο 64ο λεπτό χωρίς να καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα των γηπεδούχων. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος έμεινε στον πάγκο στην εκτός έδρας ήττα της Λόκερεν με 1-0 από τη Σερκλ Μπριζ ενώ την ήττα γνώρισε και ο Σωκράτης Διούδης, που παρακολούθησε από τον πάγκο της Μπριζ το 1-3 στην έδρα της Μέχελεν.

Κύπρος - Βρήκε δίχτυα ο Παπουλής

Αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο και στην Κύπρο, με τον Φώτη Παπουλή να σκοράρει στο 44' για τον Απόλλωνα κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας αλλά τους φιλοξενούμενους που είχαν στο αρχικό σχήμα τον Γιάννη Σκοπελίτη να είναι εκείνοι που πήραν τη νίκη με το επιβλητικό 5-2. Βασικός ο Ταραλίδης στο 2-0 του Ερμή επί της Δόξας, για την οποία αγωνίστηκε μέχρι το 86ο λεπτό ο Σιόντης, ενώ ο Λαμπρόπουλος πέρασε αλλαγή στο 65' στην εντός έδρας ήττα της Νέας Σαλαμίνας με 2-0 από την ΑΕΛ. Οι Αθανασίου, Σταθάκης και Ψιανός αγωνίστηκαν σε όλο το ματς στην ήττα με 2-1 της Αγίας Νάπας στην έδρα του Εθνικού Άχνας, με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κάθεται στον πάγκο των γηπεδούχων.

Πορτογαλία - Έπαιξε ο Πέλκας

Νίκη για την Βιτόρια Σετούμπαλ με 2-0 επί της Ζιλ Βισέντε για την 2η αγωνιστική της Primeira Liga, με τον Δημήτρη Πέλκα να περνάει ως αλλαγή στον αγώνα στο 62ο λεπτό και να δέχεται κίτρινη κάρτα στο 83ο.

Ρουμανία - Πάγκο ο Πλιάτσικας

Η Άστρα έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της της Ραπίντ Βουκουρεστίου, επικρατώντας με 2-0 για την 5η αγωνιστική του ρουμανικού πρωταθλήματος, με τον Βασίλη Πλιάτσικα να πανηγυρίζει για την επιτυχία της ομάδας του από τον πάγκο.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ