ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Κυπελλούχος Ολλανδίας ο Καραγκούνης, γκολ για Σαμαρά και Ταχτσίδη, πολύ καλοί οι Παπασταθόπουλος και Μόρας. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με εντυπωσιακό τρόπο κλείνουν τις υποχρεώσεις τους με τους συλλόγους τους οι Έλληνες του εξωτερικού. Τον τελευταίο καιρό σταθερά κάποιοι ξεχωρίζουν ανά βδομάδα και αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Θανάση Καραγκούνη, η ομάδα του οποίου έγραψε μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Πρώτο γκολ και για Παναγιώτη Ταχτσίδη με την Τορίνο, σκόραρε ξανά ο Γιώργος Σαμαράς.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Χρόνος συμμετοχής για Κάρα

Η Φούλαμ μπορεί να ηττήθηκε από την Τότεναμ (3-1), όμως, το θετικό είναι πως πήρε λεπτά συμμετοχής ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο 37χρονος αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, στο μεγαλύτερο διάστημα του οποίου η ομάδα του ήταν κομπάρσος, κάτι που επηρέασε κι εκείνον. Εκτός αποστολής ήταν και πάλι ο τραυματίας Κώστας Μήτρογλου. Στον πάγκο έμεινε ο Χάρης Μαυρίας στη μεγάλη νίκη της Σάντερλαντ επί της Τσέλσι (1-2), ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Απόστολος Βέλλιος στην ήττα της Μπλάκπουλ από τη Μπέρνλι. Τέλος, σταθερά βασικός ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ήταν αρκετά καλός πραγματοποιώντας και πέντε επεμβάσεις στην ήττα της Μίντλεσμπρο από τη Μίλγουολ (1-2).

Ισπανία - Βασικός ξανά ο Καρνέζης

Για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Ορέστης Καρνέζης υπερασπίστηκε την εστία της Γρανάδα, η οποία ηττήθηκε με 4-0 από τη Σεβίλλη. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει καμία ευθύνη στα γκολ, ούτε θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα, αφού οι αμυντικοί του βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Βασικός και ο Λουκάς Βύντρα στη λευκή ισοπαλία της Λεβάντε με τη Χετάφε (0-0), ο οποίος ήταν σταθερός και δεν είχε προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα. Εκτός αποστολής ήταν ο τιμωρημένος Νίκος Καράμπελας.

Ιταλία - Γκολ ο Ταχτσίδης

Το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Τορίνο πέτυχε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην ισοπαλία της "γκρανάτα" με τη Λάτσιο (3-3). Ο 23χρονος, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr τη Δευτέρα , μπήκε αλλαγή και ήταν συνολικά πολύ καλός. Μία ακόμη καλή εμφάνιση από τον Βαγγέλη Μόρα στη σημαντική νίκη της Ελλάς Βερόνα επί της Αταλάντα (1-2) με την οποία οι Βερονέζοι διατήρησαν τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη.

Θετικός και πάλι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην ήττα της Μπολόνια από τη Γιουβέντους. Οι "ροσομπλού" δέχτηκαν πολύ μεγάλη πίεση, είχαν ελάχιστα την μπάλα στην κατοχή τους, όμως, τηρουμένων των αναλογικών ο 27χρονος πήρε κάποιες επιθετικές προσπάθειες. Εκτός αποστολής με μικροπρόβλημα τραυματισμού ήταν ο Παναγιώτης Κονέ. Αλλαγή στα τελευταία λεπτά στη νίκη της Ρόμα επί της Φιορεντίνα (0-1) μπήκε ο Βασίλης Τοροσίδης, αλλαγή και ο Γιάννης Φετφατζίδης στην ήττα της Τζένοα από την Κάλιαρι. Στον πάγκο έμεινε για τη δεύτερη ο Μάριος Οικονόμου.

Για τη Serie B, βασικός στη νίκη της Σπέτσια επί της Σιένα ήταν ο Σάββας Γκέντσογλου (1-0). Αλλαγή στα τελευταία λεπτά μπήκε ο Γιάννης Ποτουρίδης στη νίκη της Νοβάρα επί της Τραπάνι (3-1), ενώ εκτός αποστολής παρέμεινε ο τραυματίας Γιώργος Κατίδης. Εκτός αποστολής και οι Δημήτρης Βοσνακίδης (Μπάρι) και Λάμπης Κιάκης (Κάρπι).

Γερμανία - Πολύ καλός ο Sokratis

Μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε με τη φανέλα της Ντόρτμουντ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη νίκη των Βεστφαλών επί της Μάιντς (4-2). Ο 25χρονος δεν ήταν μόνο καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά βοήθησε και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού. Εκτός αποστολής στην ήττα της Σάλκε από τη Στουτγκάρδη (3-1) ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Σταφυλίδη στη νίκη της Λεβερκούζεν επί της Νυρεμβέργης (1-4). Σταθερά βασικός στη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ ο Γιάννης Γκέλιος, ο οποίος κράτησε ανέπαφη την εστία του στη λευκή ισοπαλία με την Μπούχμπαχ.

Για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, ο Κώστας Φορτούνης έμεινε στον πάγκο στη νίκη της Καϊζερσλάουτερν επί της Φρανκφούρτης, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Στέλιο Μαλεζά στη νίκη της Φορτούνα Ντίσελντορφ επί της Σαντχάουζεν (0-3). Εκτός αποστολής ο Γιάννης Γιαννιώτας για την ομάδα του Ντίσελντορφ. Τέλος, στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας βασικός αγωνίστηκε με τη Χάνσα Ρόστοκ ο Νίκος Ιωαννίδης, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Θανάσης Ράπτης (Στουτγκάρντερ Κίκερς)

Ολλανδία - Το σήκωσε ο Καραγκούνης

Ιστορία έγραψε η Τσβόλε, η οποία διέσυρε τον Άγιαξ με 5-1 κατακτώντας για πρώτη φορά το κύπελλο και παράλληλα εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Europa League της επόμενης χρονιάς. Ένας μικροτραυματισμός κράτησε τον Θανάση Καραγκούνη στον πάγκο, αλλά το σημαντικό για τον ίδιο ήταν πως πήρε τον παρθενικό του τίτλο σε επίπεδο πρώτης ομάδας. Παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έγιναν κι έτσι δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις και η Φέγενοορντ του Κώστα Λάμπρου.

Βέλγιο - Ενδεκαδάτοι και οι δύο

Την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος πανηγύρισε η Λόκερεν, η οποία έχοντας τον Γιώργο Γκαλίτσιο βασικό, έκαμψε την αντίσταση της Ζούλτε Βάρεχεμ με 3-2. Βασικός και ο Στέργος Μαρίνος, ο οποίος κάλυψε επίσης το δεξί άκρο της άμυνας, στη νίκη της Σαρλερουά επί της Σέρκλε Μπριζ. Με αυτό το τρίποντο, μάλιστα, η ομάδα του έπιασε κορυφή στον όμιλό της.

Τουρκία - Σταθερά βασικοί

Στο αρχικό σχήμα της Κόνιασπορ, η οποία ηττήθηκε από τη Ρίζεσπορ (3-1) ήταν ο Φάνης Γκέκας, ενώ για άλλο ένα παιχνίδι βασικός με τη φανέλα της Κάισερισπορ αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ωστόσο, ο 29χρονος μέσος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο με την ομάδα του τελικά να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr
Γκέκας

Σκωτία - Βρήκε δίχτυα ο Σαμαράς

Γκολ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική πέτυχε γκολ ο Γιώργος Σαμαράς αποδεικνύοντας πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο 29χρονος επιθετικός ήταν ξανά βασικός και σημείωσε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα στην ισοπαλία με τη Μάδεργουελ (3-3). Βασικός και ο Βαγγέλης Οικονόμου στην ήττα της Ρος Κάουντι από τη Χαρτς (2-0).

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Κανένας από τους Έλληνες της Αυστρίας δεν αγωνίστηκαν αυτή την εβδομάδα. Ο Θάνος Πέτσος έμεινε στον πάγκο, ενώ ο Ταξιάρχης Φούντας εκτός αποστολής στην ισοπαλία της Γκρόντιγκ με τη Ραπίντ Βιέννης (2-2). Εκτός αποστολής και ο Χρήστος Παπαδημητρίου στην ισοπαλία της Λίφερινγκ με τη Χάρτμπεργκ (2-2).

Στη Ρουμανία, βασικός και πάλι ήταν ο Λεωνίδας Παναγόπουλος με τη Σαγκεάτα να χάνει από τη Πετρολούλ (2-3). Στο αρχικό σχήμα της Κονκόρντια ήταν για μία ακόμη φορά ο Μανώλης Παπαστεριανός στην ήττα από την Μπράσοβ (3-1), ενώ ξανά εκτός αποστολής ο Παντελής Καπετάνος στη νίκη της Στεάουα Βουκουρεστίου επί της Βίιτορουλ Κονστάντσα (0-3). Ήττες και για τους δύο Έλληνες της Ουκρανίας, οι οποίοι ήταν βασικοί με τις ομάδες τους. Η Χόβερλα του Σωτήρη Μπαλάφα έχασε από την Ιλίτσιβετς (1-2), ενώ η Μέταλουρ Ντόνετσκ του Βασίλη Πλιάτσικα από τη Σαχτάρ (2-1).

Πρωτάθλημα δεν είχαμε στην Πολωνία, στην οποία παίζει ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν είχε ούτε η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ του Στέλιου Ηλιάδη. Το παιχνίδι πρωταθλήματος αναβλήθηκε, αφού βρίσκεται στα ημιτελικά του κυπέλλου. Την περασμένη Τετάρτη ηττήθηκε με 2-0 από τη Λουντογκόρετς και το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει αυτή την Τετάρτη. Τέλος, βασικός ξανά στην ήττα της ΑΪΚ από τη Νόρκοπινγκ ο Πάνος Δημητριάδης (1-2), ενώ αλλαγή μπήκε για την Ασιρίσκα ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος στην ισοπαλία με την Ντέγκερφορς (2-2).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ