ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Γκολ για Φάνη Γκέκα, εντυπωσιακή εμφάνιση από Ορέστη Καρνέζη, ασίστ οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σταθερά υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις - πέντε Έλληνες που κάθε Σαββατοκύριακο ξεχωρίζουν και αυτό επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά. Τα περισσότερα βλέμματα τράβηξε πάνω του ο Ορέστης Καρνέζης, αφού η εμφάνισή του ήταν εντυπωσιακή παρόλο που δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Άξιο αναφοράς πως ο Φάνης Γκέκας βρήκε δίχτυα ξανά. Πολύ καλές εμφανίσεις από Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτή το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Μόνο ο Dimi

Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στην Αγγλία. Αρχικά, Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ) και Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ) ήταν ξανά εκτός αποστολής, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Απόστολο Βέλλιο (Μπλάκπουλ). Αντιθέτως, ο Κωνσταντόπουλος ήταν ξανά βασικός στη μεγάλη νίκη της Μίντλεσμπρο επί της Μπέρνλι (1-0). Ο 36χρονος κράτησε για μία ακόμη φορά ανέπαφη την εστία του πραγματοποιώντας επτά επεμβάσεις.

Ωραίοι ως Έλληνες: O έλεγχος του Sport24.gr

Ισπανία - One man show από Καρνέζη

Ο Λούκας Αλκαράθ είπε να του δώσει φανέλα βασικού και δικαιώθηκε στο 100%. Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν ο με διαφορά καλύτερος παίκτης του αγώνα στη μεγάλη νίκη της Γρανάδα επί της Μπαρτσελόνα πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις με χαρακτηριστικότερη όλων μία σε απευθείας φάουλ του Λιονέλ Μέσι. Αγωνίστηκαν και οι άλλοι δύο Έλληνες, Λουκάς Βύντρα και Νίκος Καράμπελας. Η Λεβάντε, η οποία έχασε στην τελευταία φάση από τη Βιγιαρεάλ (1-0), δέχτηκε μεγάλη πίεση με τους δύο αμυντικούς να ανταπεξέρχονται πολύ καλά.

Ιταλία - Ασίστ ο Λάζαρος

Δεν ήταν καλό το Σαββατοκύριακο στην Ιταλία για τους Έλληνες για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα μπορεί οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Παναγιώτης Κονέ να ήταν πολύ καλοί στο παιχνίδι της Μπολόνια, όμως, η ομάδα τους ισοφαρίστηκε από την Πάρμα κι έχασε δύο πολύ σημαντικούς βαθμούς (1-1). Από τα πόδια του πρώτου, μάλιστα, άρχισε το γκολ των "ροσομπλού", ενώ ο δεύτερος δημιούργησε προβλήματα και έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία. Βασικός και ο Βαγγέλης Μόρας στην ήττα της Ελλάς Βερόνα από τη Φιορεντίνα (3-5), σε ένα παιχνίδι που συνολικά η άμυνα των Βερονέζων δεν πατούσε καλά.

Ενδεκαδάτος και ο Γιάννης Φετφατζίδης στην ήττα της Τζένοα από την Τορίνο (2-1). Ο 23χρονος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και αντικαταστάθηκε, ενώ από την πλευρά των νικητών στον πάγκο έμεινε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο Βασίλης Τοροσίδης ήταν εκτός αποστολής στη νίκη της Ρόμα επί της Αταλάντα (3-1), ενώ στην ίδια μοίρα και ο Μάριος Οικονόμου στην ισοπαλία της Κάλιαρι με τη Σασουόλο (1-1). Ειρήσθω εν παρόδω, ο 21χρονος μίλησε το Σάββατο στο Sport24.gr για τη Serie A, το ντεμπούτο του και τις εμπειρίες του από την Ιταλία.

Όσον αφορά τη Serie B, βασικός ο Σάββας Γκέντσογλου στη νίκη της Σπέτσια επί της Τσεζένα (0-2). Ο πρώην παίκτης της Σαμπντόρια ήταν ο μοναδικός που έπαιξε από τους πέντε Έλληνες της κατηγορίας. Ο Γιάννης Ποτουρίδης έμεινε στον πάγκο στην ήττα της Νοβάρα από την Λατίνα (4-1), με τον Γιώργο Κατίδη να μένει εκτός αποστολής. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι τραυματίας και κάνει θεραπεία στην Αθήνα αυτό το χρονικό διάστημα. Στον πάγκο ο Δημήτρης Βοσνακίδης στη νίκη της Μπάρι επί της Βαρέζε (0-1), εκτός αποστολής ο Λάμπης Κιάκης για την Κάρπι.

Γερμανία - Άλωσε το Μόναχο ο Παπασταθόπουλος

Εντυπωσιακή ήταν η Ντόρτμουντ στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, την οποία υποχρέωσε σε εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά στη φετινή Bundesliga (0-3). Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα αμυντικά, ενώ έκανε και την μπαλιά για το τρίτο γκολ των Βεστφαλών. Στο πάγκο έμεινε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στη νίκη της Σάλκε επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-0), εκτός αποστολής για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν ο Κώστας Σταφυλίδης. Ξανά βασικός με τη δεύτερη ομάδα της Άουγκσμπουργκ ο Γιάννης Γκέλιος.

Για την Bundesliga II, στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Φορτούνης στη νίκη της Καϊζερσλάουτερν επί της Ζανκτ Πάουλι, ενώ την Πέμπτη παίζει η Φορτούνα Ντίσελντορφ των Στέλιου Μαλεζά και Γιάννη Γιαννιώτα. Εκτός αποστολής στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας ο Νίκος Ιωαννίδης (Χάνσα Ρόστοκ), στον πάγκο ο Θανάσης Ράπτης στη νίκη της Στουτγκάρντεν Κίκερς επί της Ντούϊζμπουργκ.

Ολλανδία - Δεν αγωνίστηκε κανένας

Για δεύτερο σερί παιχνίδι δεν αγωνίστηκε με την Τσβόλε ο Θανάσης Καραγκούνης, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής στην ισοπαλία με την Βάαλβαϊκ (1-1). Στον πάγκο ο Κώστας Λάμπρου στη μεγάλη νίκη της Φέγενοορντ επί της Αϊντχόφεν (0-2).

Βέλγιο - Ενδεκαδάτοι και οι δύο

Πολύ καλός ήταν ο Γιώργος Γκαλίτσιος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη Λόκερεν, η οποία έχασε από την Άντερλεχτ σε ένα παιχνίδι που το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού (1-2). Νίκη με Στέργο Μαρίνο βασικό για τη Σαρλερουά, η οποία παλεύει για την πρωτιά στον δικό της όμιλο των πλέι οφ.

Τουρκία - Γκολ ο Γκέκας

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό γκολ σημείωσε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος χάρισε με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας (1-1). Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε στο 93' και έδωσε άλλη μία ανάσα στην Κόνιασπορ παίρνοντας παράλληλα και εγκωμιαστικά σχόλια από τον τουρκικό Τύπο. Βασικός και ο Αλέξανδρος Τζιόλης στην ήττα της Κάισερισπορ επί της Ρίζεσπορ (0-2).

Οι υπόλοιποι της Ευρώπης

Περισσότερο από ένα ημίχρονο έπαιξε ο Θάνος Πέτσος στη λευκή ισοπαλία της Ραπίντ Βιέννης με την Άντμιρα, αφού μπήκε αλλαγή στο 39'. Εκτός αποστολής οι άλλοι δύο Έλληνες της Αυστρίας, Ταξιάρχης Φούντας (Γκρόντιγκ) και Χρήστος Παπαδημητριου (Λίφερινγκ).

Στη Ρουμανία, εκτός αποστολής έμειναν τόσο ο Παντελής Καπετάνος στην ήττα της Στεάουα από την Βασλούι (0-1), όσο και ο Μανώλης Παπαστεριανός στην ήττα της Άστρα από την Κονκόρντια. Τη Δευτέρα παίζει η Σαγκεάτα του Λεωνίδα Παναγόπουλου.

Στην Πολωνία ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την Κρακόβια να χάνει από την Κορόνα (1-0) έχοντας τον Γιάννη Παπαδόπουλο βασικό. Εκτός αποστολής στη νίκη της Λοκομοτίβ Πλόβιντιβ επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2-0) ο Στέλιος Ηλιάδης. Τέλος, βασικοί και οι δύο Έλληνες της Σουηδίας. Ισοπαλία για την ΑΙΚ του Πάνου Δημητριάδη με την Όρεμπρο (1-1), νίκη για την Ασιρίσκα του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου με την Όστερ (1-2).

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ