ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο. Αυτογκόλ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, νίκη παρά τη γκέλα για Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, γκολ παραμονής ο Γιάννης Παπαδόπουλος. (φωτογραφίες, VIDEOS)

Χωρίς ιδιαίτερες ελληνικές συγκινήσεις το Σαββατοκύριακο που πέρασε στα ξένα πρωταθλήματα. Ακόμη πιο κοντά στην άνοδο στην Premier League ο "Dimi", αγκαλιά με το πρωτάθλημα ο Σάμαρης, κοντά στην παραμονή ο Πέλκας, θρίαμβος για τη Λόκερεν του Γκαλίτσιου, αυτογκόλ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος στη Σανγκάη. Την Δευτερα το βράδυ πάντως ο Γιάννης Παπαδόπουλος πέτυχε το 2ο γκολ με την Χαπόελ Άκρε, τέρμα μάλιστα με το οποίο η ομάδα του εξασφάλισε παραμονή!

Αγγλία - Μία ανάσα από τον τελικό ο "Dimi"

Η Μίντλεσμπρο βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τελικό των play-offs μετά τη νίκη, στην έδρα της Μπρέντφορντ. Βασικός ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ξανά, κάτω από τα δοκάρι της "Μπόρο", από δικό του λάθος προήλθε το γκολ της ισοφάρισης της Μπρέντφορντ. Στη συνέχεια, πάντως προέβη σε μία εκπληκτική απόκρουση κι η Μίντλεσμπρο έφυγε με το διπλό από το "Γκρίφιν Παρκ". Ακόμη πιο κοντά στην Premier League...

Γερμανία - Στον πάγκο οι Έλληνες

Από τον πάγκο είδε ο Σωκράτης Παπασταθοπούλος, την εντός έδρας νίκη της Ντόρτμουντ επί της Χέρτα. Ο Γιούργκεν Κλοπ, χρησιμοποίησε τους Σούμποτιτς και Χούμελς στο κέντρο της άμυνας, η Μπορούσια κέρδισε με 2-0 την ομάδα του Βερολίνου, βρίσκεται στην έβδομη θέση, της Bundesliga. Το μυαλό της είναι, ούτως ή άλλως, στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου.

Ένα ακόμη παιχνίδι στον πάγκο της Μάιντς, για τον Στέφανο Καπίνο. Ο Μάρτιν Σμιντ, έχει σταθερή προτίμηση στον Λόρις Κάριους, η Μάιντς έχασε με 2-0 από τη Στουτγγάρδη, είναι αδιάφορη, θα είναι και του χρόνου στην Bundesliga.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έχει τραυματιστεί και θα χάσει το υπόλοιπο των αγωνιστικών υποχρεώσεων, της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ισπανία - Βασικός και με βαθμό ο Βύντρα

Βασικός σ' ένα ακόμη ματς της Λεβάντε, ο Λουκάς Βύντρα. Στο 3-5-2 του Λούκας Αλκαράθ, στην άμυνα δίπλα σε Ράμις και Χουανφράν. Σημαντική εντός έδρας ισοπαλία (2-2) των "γρανότας" με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη 15η θέση, η Λεβάντε θα είναι και του χρόνου στην Primera, "θαύμα" αν αναλογιστεί κανείς που βρισκόταν όλη τη σεζόν. Εκτός αποστολής, ήταν ο Νίκος Καράμπελας.

Γαλλία - Βασικός, αλλά "άσφαιρος" ο Βλαχοδήμος

Βασικός σ' ένα ακόμη ματς της Νιμ, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, στην Ορλεάνη απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο Έλληνας επιθετικός, αγωνίστηκε για 65 λεπτά, αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα κι έδωσε τη θέση του, στον Μπομπισόν. Στη 13η θέση της Ligue 2, η Νιμ.

Ιταλία- Ντέρμπι Ελλήνων στη Βερόνα

Δύο Έλληνες της Ρόμα, αγωνίστηκαν στο Μιλάνο, κόντρα στη Μίλαν. Ο Κώστας Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας των "τζαλορόσι" δίπλα στον Αστόρι, ο Βασίλης Τοροσίδης στο αριστερό αμυντικό άκρο των. Αμφότεροι αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια του ματς, που βρήκε τη Ρόμα να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Ο πρώτος είχε δοκάρι, ο δεύτερος αντίκρισε και μία κίτρινη κάρτα. Ο τρίτος της ελληνικής παρέας της "Αιώνιας Πόλης", Χ οσέ Χολέμπας, έμεινε στον πάγκο. Κρατά στα χέρια της, η Ρόμα, την τύχη για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στους ομίλους του Champions League, της ερχόμενης περιόδου.

Το Σάββατο, ο Μάριος Οικονόμου, ήταν στη βασική ενδεκάδα της Μπολόνια, στο ισόπαλο εντός έδρας 1-1, των "ροσομπλού" με την Αβελίνο. Στο κέντρο της άμυνας στο ματς του "Ρενάτο Νταλ' Άρα", η Μπολόνια θα διεκδικήσει την άνοδο στη Serie A, μέσω των Play-offs.

Συνάντηση Ελλήνων στη Βερόνα και στο ντέρμπι της πόλης (2-2). Για την Κιέβο, ο Γιάννης Φετφατζίδης είδε το ματς από τον πάγκο. Για την Ελλάς, βασικοί οι Βαγγέλης Μόρας (στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ροδρίγκες), και Παναγιώτης Ταχτίδης (αντίκρισε κίτρινη κάρτα, στην κεντρική τριάδα με Ομπαντί και Χάλφρεντσον). Αμφότεροι αγωνίστηκαν όλο το 90λεπτο, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμεινε στον πάγκο. Στη 12η θέση η Κιέβο, στη 15η η Ελλάς, αμφότερες στη Serie A, της ερχόμενης σεζόν.

Κακό το απόγευμα της Κυριακής για τον Ορέστη Καρνέζη και τον Παναγιώτη Κονέ, στο "Κομουνάλε". Βαριά ήττα της Ουντινέζε με 4-1 από τη Σαμπντόρια, εντός έδρας. Οι "φριουλιάνι", είναι στη 13η θέση, και το μυαλό τους είναι στις... διακοπές.

Βέλγιο - Θρίαμβος για Γκαλίτσιο, βαθμός για Μαρίνο

Βασικός ο Στέργος Μαρίνος στη Γάνδη, για το ματς της Σαρλερουά με την τοπική ομάδα. Αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά, είχε καλή γενικά παρουσία, 1-1 το τελικό αποτέλεσμα. Στην πέμπτη θέση των play-offs η Ρασίνγκ, τρεις βαθμούς πίσω από τη Σταντάρ Λιέγης και την τέταρτη θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Θριαμβευτική νίκη για τη Λόκερεν για την Οστάνδη, με 6-1. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος, βασικός στο δεξί αμυντικό άκρο, είχε εξαιρετική παρουσία. Από τα πόδια του, μάλιστα, προήλθε το πρώτο γκολ, του Βάνακεν, στο έβδομο λεπτό. Η Λόκερεν έχει την πρώτη θέση στον όμιλό της, σταθερό προβάδισμα για να βρεθεί στα Play-off του Europa League, της ερχόμενης περιόδου.

Ολλανδία - Κατέβασε "ρολά" ο Λάμπρου

Βασικός, σταθερά, κάτω από τα γκολπόστ της Βίλεμ ο Κώστας Λάμπρου. Νίκη με 1-0, για την ομάδα του Τιλμπουργκ, κόντρα στην Ντεν Χάαχ. Στην 9η θέση δεν προλαβαίνει τα play-offs, δεν απειλείται με υποβιβασμό.

Σκόπια - Ήττα για τον Τσιρλίδη

Βασικός ο Γιώργος Τσιρλίδης, στην εντός έδρας ήττα της Πέλιστερ με 1-0 από την Μπρεγκάλνιτσα. Δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό, η Πέλιστερ. Στην τρίτη θέση των play-outs (εκ τεσσάρων ομάδων).

Πορτογαλία - Μία ανάσα από το πρωτάθλημα ο Σάμαρης

Βασικός ο Ανδρέας Σάμαρης, όπως πάντα, στο κέντρο της Μπενφίκα. Ακόμη ένα βήμα των "αετών" προς τον τίτλο. Η Μπενφίκα νίκησε με 4-0 την Πεναφιέλ, ο Ζόρζε Ζεζούς τον ξεκούρασε προς το τέλος του ματς. Αποχώρησε στο 75ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Ρούμπεν Αμορίμ. Μία νίκη για την Μπενφίκα, κι ο Ανδρέας Σάμαρης, που κάνει μία σούπερ χρονιά, θα πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο, στην πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία.

Ήττα για τη Βιτόρια Σετούμπαλ,εκτός έδρας με 3-1, από τη Μορεϊρένσε. Βασικός ξεκίνησε ο Δημήτρης Πέλκας κι έδωσε τη θέση του, στον Αντβίνκουλα στο 61ο λεπτό. Ωστόσο, την ήττα γνώρισε κι η Ζιλ Βισέντε από την Πόρτο. Παραμένει στη 16η θέση η Βιτόρια, τρεις βαθμούς πάνω από τη Ζιλ Βισέντε, την πρώτη που υποβιβάζεται.

Κίνα - Αυτογκόλ για Αβραάμ Παπαδόπουλο

Κακή βραδιά για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, στη Σανγκάι. Η Σενούα έχασε με 5-0 από την SIPG, ο Έλληνας αμυντικός σημείωσε αυτογκόλ στο δεύτερο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Στην έβδομη θέση του κινεζικού πρωταθλήματος, η ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, δεν τα πάει καλά.

Σαουδική Αραβία - Στον πάγκο ο Κούρντη

Από τον πάγκο είδε ο Αμίρης Κούρντη, την εντός έδρας ισοπαλία της Αλ Αχλί με την Αλ Τααβόν (2-2). Στη δεύτερη θέση, η Αλ Αχλί.

Εκτός αποστολής για διάφορους λόγους ήταν οι Τάσος Δώνης (Σασουόλο), Σωκράτης Διούδης (Μπριζ), Θάνος Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Λέγκια Γκντανσκ), Βασίλης Πλιάτσικας (Μεταλούργκ Ντόνετσκ), Πέτρος Κανακούδης (Ίντερ Τούρκου)

Ισραήλ - Γκολ παραμονής ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Το μοναδικό ελληνικό γκολ ήρθε το βράδυ της Δευτέρας. Σπουδαίο μάλιστα γκολ, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να κάνει το 2-1 για την Χαπόελ Άκρε στην έδρα της Μακάμπι Νετάνια και να της χαρίζει μαζί με το "διπλό" και την παραμονή στην πρώτη κατηγορία!

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ