ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ από Βλαχοδήμο, Πέτσο και Σιαλμά. Συνάντηση Ελλήνων, στη Βερόνα. (VIDEOS)

Τρία γκολ με ελληνικό χρώμα, στα ξένα πρωταθλήματα του Σαββατοκύριακου που πέρασε. Οι Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Θάνος Πέτσος και Δημήτρης Σιαλμάς σκόραραν, ο Ανδρέας Σάμαρης αγγίζει το πρωτάθλημα, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κι ο Μάριος Οικονόμου θα διεκδικήσουν την άνοδο, μέσω των play-offs. Δείτε αναλυτικά.

Αγγλία - Στα play-offs o "Dimi"

Οριστικά στα play-off της Championship η Μίντλεσμπρο, προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδό της, στην Premier League. Στην τελευταία αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κράτησε απαραβίαστη την εστία του, ωστόσο η "Μπόρο" έμεινε στο μηδέν με την Μπράιτον. Στην τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας της Championship, τερμάτισε η Μίντλεσμπρο. Στη δεύτερη των Play-offs, πίσω από τη Νόριτς. Δεν ήταν στην αποστολή της Φούλαμ, ο Κώστας Σταφυλίδης.

Γερμανία - Χωρίς Έλληνες η Bundesliga

Από τον πάγκο είδε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) της Ντόρτμουντ με τη Χόφενχαϊμ. Ο Γιούργκεν Κλοπ χρησιμοποίησε Χούμελς και Σούμποτιτς στο κέντρο της άμυνας, η Ντόρτμουντ σκέφτεται ήδη τον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου.

Σταθερά από τον πάγκο, ο Στέφανος Καπίνο. Και στην εντός έδρας ήττα της Μάιντς από το Αμβούργο με 2-1, ο Μάρτιν Σμιτντ, προτίμησε τον Λόρις Κάριους κάτω από τα γκολπόστ. Αδιάφορη η Μάιντς, περιμένει τη λήξη των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. O Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, της Μπάγερ Λεβερκούζεν, μετά τον τραυματισμό του.

Γαλλία - Γκολ για Βλαχοδήμο

Γκολ για τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, το Σάββατο, στην εντός έδρας ήττα με 2-1, της Νιμ από την Τρουά. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό, ωστόσο οι Σαβιέρ και Νταρμπιόν έδωσαν τη νίκη στην Τρουά. Στον 56ο λεπτό ο Πασκουαλετί πέρασε έξω τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, για να περάσει τον Ομρανί. Στη 13η θέση της Ligue 2, η Νιμ.

Ιταλία - Συνάντηση Ελλήνων στη Βερόνα

Από τον πάγκο είδε ο Μάριος Οικονόμου την ήττα της ομάδας του στο Φροζινόνε, με 2-1 από την τοπική ομάδα. Στην τέταρτη θέση της Serie B, η Μπολόνια δεν προλαβαίνει την απευθείας άνοδο, θα τη διεκδικήσει μέσω των Play-offs.

Με δύο Έλληνες στη βασική ενδεκάδα η Ρόμα, στη νίκη με 2-0 κόντρα στην Τζένοα. Στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αστόρι, ο Κώστας Μανωλάς. Στο αριστερό αμυντικό άκρο, ο Βασίλης Τοροσίδης. Στο 87ο λεπτό, οι δύο Έλληνες έγιναν τρεις με τον Χοσέ Χολέμπας να περνά στη θέση του Ιμπάρμπο. Οι "τζαλορόσι" εκμεταλλεύτηκαν την γκέλα της Λάτσιο, στη μάχη των για τη δεύτερη θέση.

Από τον πάγκο είδε ο Γιάννης Φετφατζίδης, την εκτός έδρας "λευκή" ισοπαλία της Κιέβο Βερόνα στο Μιλάνο, με αντίπαλο την Ίντερ. Και του χρόνου στη Seria A, τα "ιπτάμενα γαϊδούρια".

Στη Βερόνα, είχαμε συνάντηση Ελλήνων. Στο "Μαρκ' Αντόνιο Μπεντεγκόντι", η Ελλάς γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ουντινέζε. Βασικός ο Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο της άμυνας, στα αμυντικά χαφ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Στον πάγκο άφησε ο Αντρέα Μαντορλίνι, στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Απαραβίαστη κράτησε την εστία του, ο Ορέστης Καρνέζης ενώ στη βασική ενδεκάδα των "φριουλιάνι" αγωνίστηκε κι ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος αποχώρησε στο 71ο λεπτό για να δώσει τη θέση του στον Μπρούνο Φερνάντες. Στη 12η θέση η Ουντινέζε, στη 14η η Βερόνα, αμφότερες σκέφτονται τη νέα χρονιά. Εκτός αποστολής της Σασουόλο, ο Τάσος Δώνης.

Ισπανία - Ήττα για Βύντρα στη Χώρα των Βάσκων

Βασικός σταθερά ο Λουκάς Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, της Λεβάντε. Στο Σαν Σεμπαστιάν, ωστόσο, οι "γρανότας" παραδόθηκαν άνευ όρων στις ορέξεις της Σοθιεδάδ και γνώρισαν την ήττα με 3-0. Με τριάδα στην άμυνα, ο Λούκας Αλκαράθ και τους Χουανφράν και Ράμις, δίπλα στον Έλληνα αμυντικό. Παραμένει εκτός επικίνδυνης ζώνης, στη 15η θέση, η Λεβάντε. Εκτός αποστολής, ο Νίκος Καράμπελας.

Κίνα - Ήττα για Αβραάμ στη Σανγκάι

Βαριά εντός έδρας ήττα για τη Σανγκάι Σενχούα από τη Γκουανγκζού Εβεργκράντε με 3-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ο Φρασουά Ζιγιό πέρασε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο με την έναρξη του δευτέρου, ο Έλληνας αμυντικός διόρθωσε τα κακώς αμυντικά κείμενα της ομάδας από τη Σανγκάι, ωστόσο αυτή δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Στην 7η θέση του κινεζικού πρωταθλήματος, με 13 βαθμούς.

Ισραήλ - Βασικός ο Γ. Παπαδόπουλος στο "θαύμα" της Χαπόελ Άκρε

Βασικός ξεκίνησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην ενδεκάδα της Χαπόελ Άκρε, στην εντός έδρας νίκη με 2-0 για τη Χαπόελ Ρανανά. Έδωσε τη θέση του, στον Τζεμάχ στο 72ο λεπτό. Στην πέμπτη θέση η Χαπόελ Άκρε, παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό και φαίνεται ότι θα τα καταφέρει. Ήδη είναι δύο βαθμούς, πάνω από τη Χαπόελ Χάιφα.

Πορτογαλία - Αγγίζει το πρωτάθλημα ο Σάμαρης

Δεν βγαίνει από την ενδεκάδα της Μπενφίκα, ο Ανδρέας Σάμαρης. Βασικός και στα Μπαρσέλος και το επιβλητικό 5-0 των "αετών" στη Ζιλ Βισέντε. Ο Ζόρζε Ζεζούς πέρασε τον Ρούμπεν Αμορίμ στη θέση του Ανδρέα Σάμαρη στο 76ο λεπτό, προφανώς για να ξεκουράσει τον Έλληνα μέσο. Σταθερά στο +3 από την Πόρτο η Μπενφίκα, δεν θα χάσει αυτό το πρωτάθλημα, παρά μόνο εάν "αυτοκτονήσει".

Αυστρία - Γκολάρα από Πέτσο στο Γκρατς

Γκολάρα από τον Θάνο Πέτσο, στο Γκρατς και στο ισόπαλο 2-2 της Ραπίντ Βιέννης, με αντίπαλο την τοπική Στούρμ. Ο Έλληνας μέσος είχε αναλάβει με τον Σβαμπ, το ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας της πρωτεύουσας. Σκόραρε με εκπληκτικό γκολ στο 54', δίνοντας το προβάδισμα στη Ραπίντ. Ωστόσο ο Μπάιχλερ ένα τέταρτο αργότερα, διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Κράτησε τη διαφορά στο +2 από τη Στούρμ Γκρατς, η Ραπίντ, κρατά την τύχη στα χέρια της για την έξοδο στο Champions League, της ερχόμενης περιόδου.

Βέλγιο - Ήττα για τον Μαρίνο

Βασικός ο Στέργος Μαρίνος στο Σαρλερουά και την εντός έδρας ήττα της Ρασίνγκ από την Άντερλεχτ με 1-0. Στο δεξί αμυντικό άκρο, ως συνήθως. Η Ρασίνγκ πέρασε ξανά, στην τελευταία θέση των Play-offs, της Jupiler League. Εκτός αποστολής της Λόκερεν, ο Γιώργος Γκαλίτσιος, της Μπριζ ο Σωκράτης Διούδης.

Δανία - Κυνηγά το "θαύμα" ο Βέλλιος

Βασικός ο Απόστολος Βέλλιος, στην εξαιρετικά σημαντική νίκη της Βέστσιελαντ επί της Νόρντζελαντ με 2-1. Μπορεί να μην σκόραρε ο Έλληνας επιθετικός, ωστόσο είχε θετικότατη παρουσία. Το πιο σημαντικό; Η Βέτσιελαντ (προτελευταία) πλησίασε στους τρεις βαθμούς την Έσμπιεργκ και διατηρεί ελπίδες, για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ρουμανία - Γκολ για τον Σιαλμά

Γκολ και για τον Δημήτρη Σιαλμά, στην εντός έδρας ήττα της Κεαλαούλ με 3-1 από την Άστρα Τζούρτζου. Ο Έλληνας επιθετικός ισοφάρισε προσωρινά για την Κεαλαούλ, αλλά η ομάδα του δεν κέρδισε τίποτα από το ματς. Δύσκολα θα παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Εκτός αποστολής της Άστρα, ο Γιάννης Αραμπατζής. Της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος.

Εκτός αποστολής των ομάδων τους έμειναν οι Γιώργος Τσιρλίδης (Πέλιστερ), Βασίλης Πλιάτσικας (Μεταλούργκ Ντόνετσκ), Πέτρος Κανακούδης (Ίντερ Τούρκου)

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ