ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ για Κυριάκο Παπαδόπουλο, νίκες για Σάμαρη, Dimi, Γκαλίτσιο, Κανακούδη και Δώνη. (VIDEOS)

Το γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου ήταν το μοναδικό Έλληνα, στα ξένα πρωταθλήματα της αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου, που πέρασε.

Καλές εμφανίσεις για Κωνσταντόπουλο, Παπασταθόπουλο, Σάμαρη, Γκαλίτσιο, Κανακούδη και νίκη για τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία της Αλ Χιλάλ. Δεν τα πήγαν καλά, Λάμπρου, Μπουγαϊδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Αγγλία - Κατέβασε "ρολά" ο "Dimi"

Βασικός, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο "Κάροου Ρόουντ". Η Μίντλεσμπρο πέρασε με 1-0 από την έδρα της Νόριτς, στην τρίτη θέση η ομάδα του "Dimi", ισοβαθμεί με τη δεύτερη Μπόρνμουθ και είναι ένα βαθμό πίσω από την πρώτη Γουότφορντ. Μένουν άλλες δύο αγωνιστικές, στην Championship.

Εκτός αποστολής της Φούλαμ, ήταν ο Κώστας Σταφυλίδης. Με τη νίκη με 1-0, στην έδρα της Μπλάκπουλ, η Φούλαμ είναι στην 18η θέση.

Ισπανία - Βαθμό στο τέλος, η Λεβάντε του Βύντρα

Βασικός ο Λουκάς Βύντρα στο κέντρο της άμυνας της Λεβάντε, μαζί με τον Χουανφράν. Οι "γρανότας" φλέρταραν με την ήττα, αλλά το γκολ του Κασαντεσούς, τους έδωσε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), κόντρα στην Εσπανιόλ. Στη 16η θέση η Λεβάντε, ένα βαθμό πάνω από τις Ντεπορτίβο και Αλμερία (η πρώτη εντός ζώνης υποβιβασμού). Εκτός αποστολής, ήταν ο Νίκος Καράμπελας.

Ιταλία - Συνάντηση Ελλήνων στη Βερόνα

Δύο από τους τρεις Έλληνες - "Ρωμαίους", βασικοί. Ο Βασίλης Τοροσίδης στο δεξί αμυντικό άκρο, ο Χοσέ Χολέμπας στο αριστερό. Ο δεύτερος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά, ο πρώτος έδωσε τη θέση του στον Ντουμπιά στο 84ο λεπτό. Ο τρίτος, Κώστας Μανωλάς, ήταν εκτός αποστολής, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες. Οι "τζαλορόσι" μετά και την εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Αταλάντα, είναι στην τρίτη θέση, ισοβαθμούν με τη δεύτερη Λάτσιο, και απέχουν πέντε βαθμούς από την τέταρτη, Νάπολι.

Στη Βερόνα, η Ουντινέζε απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Κιέβο. Βασικοί κι οι δύο Έλληνες στους "φριουλιάνι". Ο Ορέστης Καρνέζης κάτω από τα γκολπόστ, ο Παναγιώτης Κονέ στο κέντρο μαζί με τον Μπρούνο Φερνάντες. Στην 14η θέση, η Ουντινέζε. Αντίθετα, στον πάγκο έμεινε για τους γηπεδούχους, ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Δεν ήταν στην αποστολή της Σασουόλο, ο Τάσος Δώνης, για την ισόπαλη αναμέτρηση με την Τορίνο. Εκτός αποστολής, ήταν ο τιμωρημένος Έλληνας αμυντικός της Μπολόνια, Μάριος Οικόνομου, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους "ροσομπλού' στην εντός έδρας "λευκή" ισοπαλία με την Σπέτσια.

Γαλλία - Ήττα για τη Νιμ του Βλαχοδήμου

Ο Ζοσέ Πασκουαλετί άφησε στον πάγκο της Νιμ, τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο ωστόσο τον χρησιμοποίησε στην εξέλιξη της αναμέτρησης της Νιόρ με τη Νιμ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε στο 68ο λεπτό, στη θέση του Κουρά, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της Νιμ με 3-2, στο "Ρενέ Γκαγιάρ".

Γερμανία - Γκολ για τον Κ. Παπαδόπουλο

Βασικός, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ, δίπλα στον Χούμελς. Η Μπορούσια νίκησε εντός έδρας με 3-0 την Πάντερμπορν, είναι στην ένατη θέση της Bundesliga.

Βασικός κι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην ενδεκάδα της Λεβερκούζεν. Αλλά και σκόρερ. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας των "ασπιρίνων" δίπλα στον Τοπράκ, και σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, στη νίκη με 4-0 επί του Ανοβέρου. Στην τρίτη θέση της Bundesliga, η Λεβερκούζεν, προσπέρασε την Γκλάντμπαχ στη μάχη των δύο ομάδων για το εισιτήριο που οδηγεί στην απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Από τον πάγκο είδε ο Στέφανος Καπίνο τη νίκη της Μάιντς με 3-2 στην έδρα της Φράιμπουργκ. Η Μάιντς θα είναι και την επόμενη σεζόν στη Bundesliga, ο Στέφανος Καπίνο φέρεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο (ξανά) της Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Πορτογαλία - Νέα νίκη για την Μπενφίκα του Σάμαρη

Άλλη μία νίκη για την Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη, άλλο ένα βήμα προς τον τίτλο. Ο Έλληνας διεθνής μέσος, ξεκίνησε βασικός κι έδωσε τη θέση του στον Ρούμπεν Αμορίμ στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης στο Ρεστέλο με την Μπελενένσες, που βρήκε τους "αετούς" νικητές, με 2-0. Εξαιρετική η σεζόν του Σάμαρη στην Μπενφίκα, εξηγείται εύκολα κι από το ενδιαφέρον της Βαλένθια.

Ο Μπρούνο Ριμπέιρο, έβαλε τον Δημήτρη Πέλκα στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Ντάβιλα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που αγωνίζεται στη Βιτόρια Σετούμπαλ, ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του με 2-1, από την Εστορίλ. Η Βιτόρια πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να υποβιβαστεί.

Ολλανδία - Κακό βράδυ για τον Λάμπρου

Κακή βραδιά για τον Κώστα Λάμπρου, κάτω από τα γκολπόστ της Βίλεμ. Η ομάδα του Τίλμπουργκ γνώρισε τη βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από τη Χρόνινχεν, παραμένει ωστόσο στη 10η θέση της Eredivisie. Εκτός αποστολής για την Τσβόλε παραμένει ο Θανάσης Καραγκούνης, ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του.

Βέλγιο - Θρίαμβος για Γκαλίτσιο, βαθμός για Μαρίνο

Εξαιρετικό ματς από τον Γιώργο Γκαλίτσιο στο δεξί αμυντικό άκρο της Λόκερεν. Η ομάδα του συνέτριψε στο Μουσκρόν την Πέρουβελτζ με 5-1, ο ίδιος είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Ντε Πάουβ.

Στο δεξί αμυντικό άκρο της Σαρλερουά, αγωνίστηκε ο Στέργος Μαρίνος. Είχε καλή απόδοση στην ισοπαλία στο Κόρτραϊκ, με 1-1, επί της τοπικής ομάδας. Στην 6η θέση, η Σαρλερουά.

Εκτός αποστολής της Μπριζ για το ντέρμπι με την Άντερλεχτ, ο Σωκράτης Διούδης.

Δανία - Νίκη για τον Βέλλιο, αλλά το μυαλό στο Κύπελλο

Το μυαλό του Απόστολου Βέλλιου και της Βεστσιελαντ είναι στο Κύπελλο, περιμένοντας τη ρεβάνς του 2-0 με τη Σεντερίσκε. Ωστόσο για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Έλληνα επιθετικού νίκησε με 2-1 την Όλμποργκ. Ο ίδιος ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, έδωσε την θέση του στον Σέρενσεν στο 84ο λεπτό, η Βεστσιελαντ παραμένει στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος Δανίας.

Πολωνία - Κακό ματς για τον Μπουγαϊδη

Κακό ματς από τον Μαυρουδή Μπουγαϊδη, στο Βρότσλαβ. Η Λέγκια Γκντανσκ γνώρισε την ήττα με 3-0 από τη Σλασκ, ο Έλληνας αμυντικός έδωσε τη θέση του στον Ρουντινίλσον Σίλβα, στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Γκντανσκ, έστω και με δυσκολία, θα μπει στα Play-offs, όπως όλα δείχνουν.

Φινλανδία - Σεφτέ στις νίκες για Κανακούδη

Τη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της Ίντερ Τουρκού, πραγματοποίησε ο Πέτρος Κανακούδης. Αγωνίστηκε στο κέντρο, αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα. Η Ίντερ νίκησε με 3-1 την Ίλβες και μετά από δύο αγωνιστικές είναι στη δεύτερη θέση του φινλανδικού πρωταθλήματος με 4 βαθμούς, όσους κι η πρώτη Ελσίνκι.

Κίνα - Βασικός ο Α. Παπαδόπουλος

Στη βασική ενδεκάδα της Σανγκάι Σενχούα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Λι Τζιανμπίν, η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Χενάν Τζιανίε. Στην έκτη θέση του κινεζικού πρωταθλήματος, η Σανγκάι Σενχούα, μετά από έξι αγωνιστικές.

Ισραήλ - Νίκη για Γ. Παπαδόπουλο

Νίκη για την Χαπόελ Άκρε - με 1-0 επί της Χαπόελ Χάιφα - του Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον ίδιο να αγωνίζεται βασικός και δίνει τη θέση του στον Τζεμάχ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Είχε, μάλιστα και δοκάρι. Στην έβδομη θέση, η Χαπόελ Άκρε ισοβαθμεί με την Πετάχ Τίκβα και παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Σαουδική Αραβία - Νίκη για τον Γιώργο Δώνη

Η Αλ Χιλάλ του Γιώργου Δώνη νίκησε με 3-0 την Αλ Ιτιχάντ του Λουτσιάν Σανμαρτέαν. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε και τις τρεις αλλαγές, στην αποστολή δεν βρισκόταν ο Γιώργος Σαμαράς. Στην τρίτη θέση η Αλ Χιλάλ, επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αλ Νασρ.

Εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους οι Βασίλης Πλιάτσικας (Μεταλούργκ), Θανάσης Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης), Γιάννης Αραμπατζής (Άστρα Τζούρτζου), Δημήτρης Σιαλμάς (Τσιαλούλ)

*Το βράδυ της Δευτέρας αγωνίζονται οι Χριστοδουλόπουλος, Ταχτσίδης και Μόρας στην αναμέτρηση Φιορεντίνα-Βερόνα

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ