ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ για τον Παναγιώτη Κονέ. Νίκες για Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο, στη Γερμανία.

Ένα "ελληνικό" γκολ, είχαμε αυτή την εβδομάδα. Ο Παναγιώτης Κονέ, σκόραρε εναντίον της Φιορεντίνα. Νίκες για Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο, στη Γερμανία. Νίκη για τους Έλληνες "τζαλορόσι", ήττα για τους Έλληνες "τζαλομπλού", στην Ιταλία. Νίκη για Λάμπρου και Πέτσο, ήττα για Σάμαρη. Δείτε αναλυτικά.

Αγγλία - Ήττα για τον "Dimi"

Βαριά ήττα γνώρισε η Μίντλεσμπρο από την Μπόρνμουθ, εκτός έδρας. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Η "Μπόρο" είναι στην τρίτη θέση της Championship ισοβαθμώντας με τη δεύτερη Γουότφορντ και απέχοντας ένα βαθμό από την πρώτη Μπόρνμουθ. Πέντε αγωνιστικές για τη λήξη της σεζόν. Η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα θα δώσει μάχη για να ανεβεί απευθείας. Εκτός αποστολής της Φούλαμ, ο Κώστας Σταφυλίδης.

Γερμανία - Νίκες για Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο

Βασικός στη νίκη της Ντόρτμουντ, με 3-2 επί του Ανοβέρου (εκτός έδρας), ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στο αριστερό αμυντικό άκρο αυτή τη φορά, ο Έλληνας αμυντικός αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά και είχε καλή απόδοση. Η Ντόρτμουντ, στη 10η θέση, η χρόνια μοιάζει να είναι χαμένη.

Βασικός ξεκίνησε στην ενδεκάδα της Λεβερκούζεν, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας με τον Σπάχιτς, αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα και έδωσε τη θέση του στον Τοπράκ, στο 43ο λεπτό. Οι "ασπιρίνες" πήραν τη νίκη με 1-0 - εκτός έδρας - απέναντι στη Σάλκε, στην τέταρτη θέση σταθερά, δύο βαθμούς από την τρίτη Γκλάντμπαχ.

Από τον πάγκο είδε ο Στέφανος Καπίνο, την εντός έδρας ισοπαλία της Μάιντς με τη Βόλφσμπουργκ. Στην 11η θέση η Μάιντς, θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν στην Bundesliga. Δεν ήταν στην αποστολή της Άουγκσμπουργκ, ο Γιάννης Γκέλιος.

Γαλλία - Βασικός ο Βλαχοδήμος

Βασικός ξεκίνησε στην ενδεκάδα της Νιμ, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας εξτρέμ αγωνίστηκε για 75 λεπτά, και μετά έδωσε τη θέση του στον Μαουλιντά. Η Νιμ νίκησε με 3-2 την Τουρ, αλλά ο,τι και να κάνει έχει υποβιβαστεί στη Ligue National, μιας και καταδικάστηκε για συμμετοχή σε σκάνδαλο στημένων αγώνων την περυσινή χρονιά.

Ιταλία - Γκολ ο Κονέ

Από τον πάγκο είδε ο Γιάννης Φετφατζίδης, την εντός έδρας νίκη της Κιέβο, με 1-0, επί της Παλέρμο. Τα "ιπτάμενα γαϊδούρια" είναι στην 16η θέση της Serie A, θα είναι και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

Βασικός στο κέντρο της άμυνας της Μπολόνια, ο Μάριος Οικονόμου. Οι "τζαλομπλού" απέσπασαν εκτός έδρας "λευκή ισοπαλία" από την Τραπάνι. Είναι στη δεύτερη θέση της Serie B (1ος και 2ος ανεβαίνουν απευθείας), ένα βαθμό πάνω από την Βιτσέντζα.

Από τον πάγκο είδε την ήττα της Σασουόλο στην Τοσκάνη, από την Έμπολι με 3-1, ο Τάσος Δώνης. Στη 12η θέση, η Σασουόλο.

Βασικοί, οι Ορέστης Καρνέζης και Παναγιώτης Κονέ, στην εντός έδρας ισοπαλία της Ουντινέζε με τη Φιορεντίνα. Στο χορταστικό 2-2 του Φρίουλι, ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κρατήσει απαραβιάστη την εστία του, ο Έλληνας μέσος σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης για τους "φριουλιάνι". Αγωνίστηκαν, και στα 90 λεπτά, αμφότεροι. Στην 13η θέση, η Ουντινέζε, θα είναι και του χρόνου στη Serie A.

Βασικοί παρατάχθηκαν στο "Ολίμπικο'' και οι τρεις Έλληνες της Βερόνα. Στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Ροδρίγκες, ο Βαγγέλης Μόρας. Δίπλα σε Ομπαντί και Ιονίτσα, ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Οι πρώτοι δύο αγωνίστηκαν σε όλο το ματς, ο τρίτος αντικαταστάθηκε στο 59ο λεπτό από τον Λόπες. Ήττα από τη Λάτσιο με 2-0, στην 15η θέση η Βερόνα, έχει εξασφαλίσει την παραμονή της.

Νίκη για τη Ρόμα, με 1-0, στην έδρα της Τσεζένα. Βασικοί οι Χοσέ Χολέμπας (στο αριστερό αμυντικό άκρο), και Κώστας Μανωλάς (στο κέντρο της άμυνας με τον Αστόρι). Αντίθετα στον πάγκο έμεινε, ο Βασίλης Τοροσίδης από τον Ρούντι Γκαρθία. Στη δεύτερη θέση οι "τζαλορόσι", έχουν χάσει το πρωτάθλημα, κρατούν με νύχια και με δόντια τη δεύτερη θέση.

Ισπανία - Στον πάγκο ο Βύντρα

Από τον πάγκο είδε την εντός έδρας της Λεβάντε, από τη Θέλτα με 1-0, ο Λουκάς Βύντρα. Στο "Σιουτάτ δε Βαλένθια", ο Λούκας Αλκαράθ προτίμησε στο κέντρο της άμυνας τους Ράμις και Ναβάρο. Εκτός αποστολής, ο Νίκος Καράμπελας. Στην 18η θέση οι "νυχτερίδες" του Λεβάντε, εντός ζώνης υποβιβασμού, ισοβαθμούν με την πρώτη εκτός, Αλμερία.

Ολλανδία - Νίκη για τον Λάμπρου

Σταθερά βασικός κάτω από τα δοκάρια της Βίλεμ, ο Κώστας Λάμπρου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δέχθηκε μόνο ένα γκολ από τον Μπίεκμαν, αλλά επενέβη σωτήρια αρκετές φορές και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Τιλμπουργκ, με 2-1 εντός έδρας, απέναντι στην Ντόρντρεχτ. Στην όγδοη θέση η Βίλεμ, πέντε βαθμούς από τα play-off.

Πορτογαλία - Ήττα για την Μπενφίκα

Στη βασική ενδεκάδα της Μπενφίκα ξεκίνησε ο Ανδρέας Σάμαρης. Ο Έλληνας μέσος αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα και αντικαστάθηκε από τον Ζόρζε Ζεζούς, στο 83ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Ρούμπεν Αμορίμ. Ήττα στη "Βίλα ντου Κόντε'' με 2-1 από τη Ρίο Άβε, παραμένουν πρωτοπόροι οι "αετοί", αλλά πλέον νιώθουν καυτή την ανάσα των 'δράκων", που είναι τρεις βαθμούς πίσω. Όσον αφορά στον Δημήτρη Πέλκα, μπήκε στο 66' για τη Σετούμπαλ στην "λευκή" ισοπαλία με την Πάσος Φερέιρα.

Κίνα - Στον πάγκο ο Αβραάμ στην πρεμιέρα

Από τον πάγκο είδε τη νίκη της Σανγκάι Σενχούα, εντός έδρας με 1-0, επί της Τιανγίν Τέντα, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Κίνας, ο Φρανσίς Ζιγιό, κράτησε στον πάγκο τον Έλληνα αμυντικό.

Αυστρία - Νίκη για τον Πέτσο

Βασικός ο Θάνος Πέτσος (στο χώρο των αμυντικών χαφ, δίπλα στον Σβαμπ), στην εκτός έδρας νίκη της Ραπίντ Βιέννης, εκτός έδρας με 1-0, επί τις Βίενερ Νόισταντ. Στη δεύτερη θέση η Ραπίντ, στους -6 από την πρωτοπόρο Ζάλτσμπουργκ. Αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα, ο Έλληνας μέσος.

Τουρκία - Από τον πάγκο ο Γκέκας

Ο Ρομπέρτο Κάρλος πέρασε τον Φάνη Γκέκα στη θέση του Μεζένγκα, στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να αποτρέψει την εκτός έδρας ήττα της Ακχισάρσπορ, στην Τραπεζούντα, από την Τραμπζόνσπορ, με 2-0. Φυσιολογική ήττα, στη 12η θέση η Ακχισάρσπορ.

Δανία - Βασικός ο Βέλλιος

Βασικός στην κορυφή της επίθεσης της Βέστσιελαντ, ο Απόστολος Βέλλιος. Η ομάδα του, γνώρισε μία εντελώς φυσιολογική εντός έδρας ήττα από την Μπρόντμπι με 1-0. Στην προτελευταία θέση, η Βέστσιελαντ, το μέλλον της είναι στη δεύτερη κατηγορία της Δανίας.

Ισραήλ - Σταθερά βασικός ο Παπαδόπουλος

Βασικός ο Γιάννης Παπαδόπουλος με την Χαπόελ Άκρε. Η ήττα στο Τελ Αβίβ, από τη Χαπόελ με 2-0, δεν μπορούσε να αποφευχθεί, η ομάδα του Έλληνα μέσου δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Πολωνία - Στον πάγκο ο Μπουγαϊδης

Από τον πάγκο είδε ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης την εντός έδρας νίκη της Λέγκια Γκντανσκ, εντός έδρας με 1-0. Στην έβδομη θέση η ομάδα του Έλληνα αμυντικού, θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σαουδική Αραβία - Βασικός στην ματσάρα ο Κούρντι

Ο Αμίρης Κούρντι ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Αλ-Αχλί στη επιβλητική εκτός έδρας νίκη επί της Αλ-Νασρ, με 4-3. Έδωσε τη θέση του, στον Οσβάλντο, στο 63ο λεπτό, στη δεύτερη θέση, η Αλ-Αχλί.

* Στον πάγκο της Μεταλούργκ Ντόνετσκ ο Βασίλης Πλιάτσικας, εκτός αποστολής της Άστρα Τζούρτζου ο Γιάννης Αραμπατζής, της Μπριζ ο Σωκράτης Διούδης.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ