ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ οι Γκέκας και Γιάννης Παπαδόπουλος. Με νίκες συνέχισαν πολλοί Έλληνες.

Στα γκολ επανήλθε μετά από καιρό, ο Φάνης Γκέκας. Γκολ και για τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Με νίκες συνέχισαν οι Κωνσταντόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, οι Έλληνες της Βερόνα, ο Σάμαρης, ο Πέτσος, ο Λάμπρου και οι Δώνης και Σαμαράς.

Αγγλία - Βασικοί "Dimi" και Σταφυλίδης

Βασικός ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, κάτω από τα γκολπόστ της Μίντλεσμπρο. Ο "Dimi" δέχτηκε ένα γκολ από την Ίπσουιτς, αυτό του Μέρφι, η "Μπόρο" πήρε μία εύκολη εντός έδρας νίκη με 4-1, στην τρίτη θέση η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα ισοβαθμεί με την πρώτη Μπόρνμουθ και τη δεύτερη Γουότφορντ. Η μάχη για την άνοδο στην Premier League, συνεχίζεται μέχρι το τέλος.

Το ίδιο έντονη είναι και η μάχη για τη σωτηρία, με τη Φούλαμ να αναδεικνύεται ισόπαλη εκτός έδρας (1-1) με τη Γουένστεϊ, στο Σέφιλντ. Ο Σάιμονς έπαιξε με 3-5-2, έχοντας σαν full back τον Κώστα Σταφυλίδη, στην αριστερή πλευρά. Καλή παρουσία από Έλληνα αριστεροπόδαρο, στην 20η θέση η Φούλαμ, έξι πάνω από τη Γουίγκαν, την πρώτη ομάδα εντός ζώνης υποβιβασμού.

Γερμανία - Μόνο ο Παπαδόπουλος βασικός

Την Παρασκευή, η Λεβερκούζεν συνέτριψε με 4-0 την Στουτγκάρδη με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του ματς. Στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Τόπρακ, είχε καλή απόδοση σε ακόμη μία αναμέτρηση, οι "ασπιρίνες" είναι πλέον στην τέταρτη θέση.

Το Σάββατο, από τον πάγκο είδε ο Στέφανος Καπίνο την εκτός έδρας νίκη της Μάιντς, επί της Άουγκσμπουργκ με 2-0. Ο Γιάννης Γκέλιος, αντίθετα, ήταν εκτός αποστολής των γηπεδούχων. Στην 11η θέση η Μάιντς, έξι βαθμούς πάνω από την πρώτη εντός ζώνης Πάντερμπορν, στην έκτη η Άουγκσμπουργκ διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Από τον πάγκο είδε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος την εντός έδρας "λευκή" ισοπαλία της Ντόρτμουντ με την Κολωνία. Ο Γιούργκεν Κλοπ χρησιμοποίησε σαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σούμποτιτς και Χούμελς, η Ντόρτμουντ στη 10η θέση.

Ιταλία - Νίκη οι Βερονέζι, βαθμό οι Φριουλιανι

Από τον πάγκο είδε ο Γιάννης Φετφατζίδης την εκτός έδρας νίκη της Κιέβο επί της πρώην του ομάδας Τζένοα, με 2-0. Ο Μαράν δεν χρησιμοποίησε τον Έλληνα μέσο, σε καμία από τις τρεις αλλαγές του, στην 16η θέση η ομάδα της Βερόνα συνεχίζει να παλεύει για να αποφύγει τη... Serie B.

Από τον πάγκο είδε και ο Τάσος Δώνης τη μεγάλη νίκη της Σασουόλο επί της... υποβιβασμένης Πάρμα. Ο Ντι Φραντσέσκο δεν τον χρησιμοποίησε σε καμία από τις τρεις αλλαγές του, στη 13η θέση η ομάδα της Ρέτζο - Εμίλια, θα είναι και του χρόνου στη Serie A.

Απαραβίαστη κράτησε την εστία της Ουντινέζε ο Ορέστης Καρνέζης, στο Μπέργκαμο. Οι "φριουλιάνι" απέσπασαν "λευκή" ισοπαλία από την Αταλάντα, είναι στη 12η θέση της Serie A. Στον πάγκο άφησε ο Στραματσόνι, τον Παναγιώτη Κονέ.

Η Ελλάς Βερόνα πανηγύρισε μία σημαντικότατη νίκη επί της Νάπολι, εντός έδρας, με 2-0. Βασικός ο Βαγγέλης Μόρας στο κέντρο μαζί με τον Ροντρίγκες, βασικός και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην κεντρική τριάδα, μαζί με Χάλφρεντσον και Ομπαντί. Αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα, ο δεύτερος. Ο τρίτος της παρέας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέρασε στη θέση του Ομπαντί, στο 70ό λεπτό.

Από τον πάγκο είδε ο Μάριος Οικονόμου την -χωρίς γκολ- ισοπαλία της ομάδας του με την Μοντένα. Ο Λόπες δεν χρησιμοποίησε τον Έλληνα αμυντικό, οι "ροσομπλού" είναι στη δεύτερη θέση της Serie B, μόνο αν "αυτοκτονήσουν", θα χάσουν την άνοδο.

Τη Δευτέρα, ο Ρούντι Γκαρθία ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Ρόμα τους Χοσέ Χολέμπας και Βασίλη Τοροσίδη.

Γαλλία - Βασικός ο Βλαχοδήμος

Βασικός με τη Νιμ, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Σταντ Λεβαλουά, που βρήκε την ομάδα του νικήτρια με 1-0. Στην όγδοη θέση της Ligue 2, η Νιμ.

Πορτογαλία - Βασικός ο Σάμαρης, στον πάγκο ο Πέλκας

Με νίκη συνέχισε η Μπενφίκα και καταλυτική ήταν η παρουσία για ακόμη μία φορά του Ανδρέα Σάμαρη. Ο διεθνής Έλληνας μέσος αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα στο 17ο λεπτό, ο Ζόρζε Ζεζούς τον έβγαλε από το γήπεδο στο 87ο λεπτό για να περάσει στη θέση του ο Ρουμπέν Αμορίμ. Οι "αετοί" σταθερά πρώτοι διατηρούν την κληρονομιά του +4, από τη δεύτερη Πόρτο.

Νίκη για τη Βιτόρια Σετούμπαλ, του Δημήτρη Πέλκα. Ο Μπρούνο Ριμπέιρο, άφησε στον πάγκο τον Έλληνα μέσο στην εκτός έδρας νίκη επί της Γκιμαράες με 1-0. Εκτός επικίνδυνης ζώνης, η Βιτόρια συνεχίζει να αναπνέει.

Πολωνία - Στον πάγκο ο Μπουγαϊδης

Από τον πάγκο είδε την εκτός έδρας νίκη της Λέγκια Γκντανσκ επί της Πογκόν με 1-0, ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης. Στην όγδοη θέση του πολωνικού πρωταθλήματος, η Λέγκια.

Αυστρία - Βασικός με θρίαμβο ο Πέτσος

Στο κέντρο της άμυνας χρησιμοποίησε τον Θάνο Πέτσο ο Ζόραν Μπάρισιτς, και τα πήγε εξαιρετικά καλά στην επιβλητική νίκη της Ραπίντ με 4-0, εντός έδρας επί της Γκρέντιγκ. Στην δεύτερη θέση η ομάδα της Βιέννης, συνεχίζει να είναι μακριά από την πρωτοπόρο Ζάλτσμπουργκ.

Ολλανδία - Νίκη για τον Λάμπρου

Βασικός κάτω από τα γκολπόστ της Βίλεμ ο Κώστας Λάμπρου, στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 3-2 επί της Εξελσιόρ. Ο Κώστας Λάμπρου δέχτηκε δύο τέρματα από τον Φαν Βέερτ και τον Στανς, η ομάδα του Τίλμπουργκ πήρε τη νίκη και είναι στη 10η θέση της Eredivisie.

Βέλγιο - Στον πάγκο ο Γκαλίτσιος

Από τον πάγκο είδε ο Γιώργος Γκαλίτσιος την εκτός έδρας ισοπαλία - χωρίς γκολ - της Λόκερεν επί της Ρεντ Σταρ. Στην όγδοη θέση η Λόκερεν. Εκτός αποστολής των Σαρλερουά και Μπριζ, Στέργος Μαρίνος και Σωκράτης Διούδης.

Δανία - Άσφαιρος ο Βέλλιος

Βασικός ο Απόστολος Βέλλιος, στην ενδεκάδα της Βέστσιελαντ, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την εκτός έδρας ήττα της ομάδας του από τη Νόρτζελαντ με 2-0. Η ομάδα της Βεστσιελαντ είναι στην προτελευταία θέση, το μέλλον την είναι στη δεύτερη κατηγορία.

Τουρκία - Επιστροφή στα γκολ για Γκέκα

Επιστροφή στα γκολ για τον Φάνη Γκέκα. Πέτυχε το τελευταίο γκολ της Ακσισάρσπορ στη μεγάλη νίκη επί της Καραμπούκσπορ με 5-1. Ο Ρομπέρτο Κάρλος τον πέρασε στη θέση του Λούα-Λούα στο 59ο λεπτό. Η ομάδα της Μανίσα είναι στη 10η θέση, δεν κινδυνεύει, αλλά δεν μπορεί να κάνει και το κάτι παραπάνω.

Ισραήλ - Γκολ για Γ. Παπαδόπουλο

Γκολ για τον Γιάννη Παπαδόπουλο με την Χαπόελ Άκρε, επί της Ιρόνι Κιριάρ Σμόνι. Ο Έλληνας μέσος άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό και μαζί το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του, με 2-0. Παραμένει όμως, στην τελευταία θέση, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ουκρανία - Στον πάγκο ο Πλιάτσικας

Από τον πάγκο είδε την εντός έδρας ισοπαλία της Μεταλούργκ Ντόνετσκ με τη Βόρσκλα Πολτάβα, ο Βασίλης Πλιάτσικας. Στην ένατη θέση η ομάφα του Ντόνετσκ, έτσι κι αλλιώς δεν αγωνίζεται στη φυσική της έδρα, αλλά στο Κίεβο.

Ρουμανία - Στον πάγκο ο Παναγόπουλος

Από τον πάγκο είδε την εκτός έδρας ήττα της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ στο Μπρασόφ από την τοπική ομάδα, ο Λεωνίδας Παναγόπουλος. Ο Άντριαν Φάλουμπ επέλεξε τον Βελελόβσκι κάτω από τα δοκάρια, η Κλουζ στη 14η θέση του πρωταθλήματος Ρουμανίας. Εκτός αποστολής των ομάδων τους, Δημήτρης Σιαλμάς και Γιάννης Αραμπατζής.

Σαουδική Αραβία - Νίκη για Σαμαρά και Δώνη

Επιβλητική νίκη της Αλ-Χιλάλ των Γιώργου Δώνη και Γιώργου Σαμαρά, με 3-0, επί της Αλ Φατέχ. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα, έδωσε τη θέση του στον Γιασίρ Αλ-Σχαχράνι στο 70ό λεπτό. Τρεις αλλαγές, έκανε ο Έλληνας τεχνικός.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ