ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πέντε Έλληνες στο Βερόνα-Ρόμα. Νίκες για τους Έλληνες του Βελγίου και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. (VIDEOS)

Πέντε από τους έξι Έλληνες είδαν ο Σέρχιο Μαρκαριάν και ο Γιώργος Καραγκούνης στο Βερόνα-Ρόμα. Νίκη για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους Έλληνες του Βελγίου. Βασικοί οι Έλληνες τερματοφύλακες της Ρουμανίας, βαθμό από τον Άγιαξ πήρε ο Κώστας Λάμπρου.

Αγγλία - Βαθμό στη Μίλγουολ ο Σταφυλίδης

Βασικός ξανά, ο Κώστας Σταφυλίδης στο αριστερό αμυντικό άκρο της Φούλαμ, στην έδρα της Μίλγουολ. Έχοντας μπροστά του, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, τον Τάνινκλάιφ ήταν θετικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά δεν βοήθησε επιθετικά. Η Φούλαμ με το 0-0 βρίσκεται στη 19η θέση, πέντε βαθμούς πάνω από την αντίπαλό της, Μίλγουολ, την πρώτη ομάδα εντός ζώνης υποβιβασμού. Δεν ήταν στην αποστολή της Μίντλεσμπρο, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ισπανία - Έμεινε στον πάγκο ο Βύντρα

Στον πάγκο άφησε ο τεχνικός της Λεβάντε, Λούκας Αλκαράθ, τον Λουκά Βύντρα για την αναμέτρηση με τη Γρανάδα. Αντίθετα, ο Νίκος Καράμπελας δεν ήταν στην αποστολή. Ακόμη κι έτσι, η Λεβάντε πήρε μία πολύτιμη νίκη επί της Γρανάδα με 2-1.

Ιταλία - Πέντε Έλληνες στη Βερόνα

Το Σάββατο, από τον πάγκο είδε τη νίκη της Μπολόνια, με 1-0, στην έδρα της Τσιταντέλα, ο Μάριος Οικονόμου. Οι "ροσομπλού" είναι σταθερά στη δεύτερη θέση της Serie B, τίποτα δεν μπορεί να τους ανακόψει την άνοδο.

Ήρθε από τον πάγκο ο Γιάννης Φετφατζίδης, περνώντας στη θέση του Ραντοβάνοβιτς, στο 65ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Κιέβο, που γνώρισε εκτός έδρας την ήττα με 3-0 από την Έμπολι.

Στη Βερόνα, ο Σέρχιο Μαρκαριάν και ο Γιώργος Καραγκούνης είδαν πέντε Έλληνες να αγωνίζονται, καθώς ένας έμεινε στον πάγκο.

Για τη γηπεδούχο Βερόνα, στη βασική ενδεκάδα ξεκίνησε ο Βαγγέλης Μόρας - δίπλα στον Ράφα Μάρκες - αλλά και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην κεντρική τριάδα δίπλα στους Χάλφρεντσον και Ιονίτσα. Ο Αντρέα Μαντορλίνι πέρασε και τον τρίτο Έλληνα της ομάδας του, Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, στο 84ο λεπτό στη θέση του Γκόμες Τάλεμπ.

Στη φιλοξενούμενη ομάδα, ο Ρούντι Γκαρθία ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα τον Κώστα Μανωλά - στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αστόρι - ενώ πέρασε στο γήπεδο και τον Βασίλη Τοροσίδη στο 40ο λεπτό στη θέση του Φλορέντσι. Αντίθετα, ο Χοσέ Χολέμπας έμεινε στον πάγκο. Τελικό αποτέλεσμα: Βερόνα - Ρόμα 1-1. Στην δεύτερη θέση οι "τζαλορόσι", στη 15η η Βερόνα.

Δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις οι Έλληνες του "Φρίουλι" , Παναγιώτης Κονέ και Ορέστης Καρνέζης, καθώς η αναμέτρηση της Ουντινέζε με την Πάρμα αναβλήθηκε, λόγω οικονομικών δυσκολιών της δεύτερης.

Αργά τη Δευτέρα, ο Τάσος Δώνης είδε από τον πάγκο την εκτός έδρας ήττα της Σασουόλο στη Ρώμη, από τη Λάτσιο με 2-0.

Γερμανία - Νίκη ο Σωκράτης

Βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Ντόρτμουντ μέσα στη Στουτγάρδη με 3-2, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σούμποτιτς, ο Έλληνας αμυντικός είχε καλή παρουσία και η απόδοσή του ανεβαίνει μαζί με αυτή της ομάδας του.

Ο Στέφανος Καπίνο επέστρεψε στον πάγκο, αφού ο Λόρις Κάριους εξέτισε την τιμωρία του. Η Μάιντς, πάντως, πήρε τη νίκη - εντός έδρας - με 3-1 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Βασικός, ως συνήθως μετά την επάνοδό του μετά τον τραυματισμό, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Δίπλα στον Τόπρακ στο κέντρο της άμυνας της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η ομάδα του απέσπασε ισοπαλία με 2-2 από την Άουγκσμπουρκ, η οποία δεν είχε τον Γιάννη Γκέλιο στην αποστολή.

Γαλλία - Μπήκε στο 72' ο Βλαχοδήμος

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος πέρασε στη θέση του Ρομπάιγ και βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του, εντός έδρας με 2-1, επί της Σοσό. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά βοήθησε πολύ στο παιχνίδι της Νιμ.

Βέλγιο - Νίκες για τους Έλληνες

Στο δεξί αμυντικό άκρο της Λόκερεν ξεκίνησε ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Με τον Ντε Πάου μπροστά του, η παρουσία του στη νίκη επί της Μουσκρόν, με 1-0, κρίνεται κομβική.

Στο δεξί αμυντικό άκρο της Σαρλερούα αγωνίστηκε και ο Στέργος Μαρίνος. Η Ρουαγιάλ πέρασε με 3-1, από την έδρα της Οστάνδης και βρίσκεται στην 6η θέση του βελγικού πρωταθλήματος. Δεν ήταν στην αποστολή της Μπριζ, ο Σωκράτης Διούδης.

Ισραήλ - Ξανά βασικός ο Γ. Παπαδόπουλος

Βασικός στην ενδεκάδα της Χαπόελ Άκρε, ξανά, ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Η (νέα) ομάδα του, απέσπασε "λευκή" ισοπαλία, από την Ασντόντ.

Ολλανδία - Ισοπαλία από τον Άγιαξ ο Λάμπρου

Βασικός κάτω από τα γκολπόστ της Βίλεμ και με πολύ καλή απόδοση, ο Κώστας Λάμπρου. Η ομάδα του Τίλμπουργκ απέσπασε εντός έδρας ισοπαλία από τον Άγιαξ με σκορ 1-1, βρίσκεται στην 9η θέση και οφείλει πολλά γι' αυτό στον Έλληνα τερματοφύλακα. Εκτός αποστολής της Τσβόλε εδώ και καιρό, λόγω τραυματισμού, ο Θανάσης Καραγκούνης.

Πολωνία - Ξανά καλός ο Μπουγαϊδης

Στο κέντρο της άμυνας της Λέγκια Γκντανσκ, ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης. Η ομάδα του παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στη Ζάβιζα. Δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, ο Έλληνας αμυντικός, μετά τη χειμερινή διακοπή.

Πορτογαλία - Ήττα για τον Πέλκα

Αυτή τη φορά ο τεχνικός της Σετούμπαλ, Μπρούνο Ριμπέιρο, έδωσε χρίσμα βασικού στον Δημήτρη Πέλκα. Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν κινητικός, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Βιτόρια, που γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Πεναφιέλ. Δεν ήταν στη αποστολή της Μπενφίκα για την αναμέτρηση με την Μορεϊρένσε, ο Ανδρέας Σάμαρης, λόγω τιμωρίας.

Τουρκία - Νίκη η Ακχισάρ, πάλι "άσφαιρος" ο Γκέκας

Μεγάλη νίκη της Ακχισάρσπορ στο "Σουκρού Σαράτσογλου" επί της Φενέρμπαχτσε, με 2-1. Η ομάδα του Ρομπέρτο Κάρλος πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς, αλλά ο Φάνης Γκέκας πάλι δεν σκόραρε, έχει να το κάνει από τις 13 Δεκεμβρίου

Αυστρία - Γκέλα για τη Ράπιντ του Πέτσου

Μαζί με τον Βίντρα, αποτέλεσαν τα αμυντικά χαφ της Ραπίντ Βιέννης στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1, με την Αντμίρα Βάκερ. Ο Θάνος Πέτσος αποτελεί σταθερό μέρος των βασικών επιλογών του Ζόραν Μπάρισιτς και έχει σταθερά καλή απόδοση. Στη δεύτερη θέση του αυστριακού πρωταθλήματος η Ραπίντ.

Δανία - Ήττα στην Κοπεγχάγη για τον Βέλλιο

Βασικός ξεκίνησε στην Κοπεγχάγη, με τη φανέλα της Βέστσιελαντ ο Απόστολος Βέλλιος. Η εκτός έδρας ήττα με 2-0 εντός προγράμματος, ο Έλληνας επιθετικός έδωσε πολλές μάχες με τους Άντονσον και Χέγκλι, και στο 81ο λεπτό στη θέση του στον Σέρενσεν. Στην προτελευταία θέση η ομάδα του, τέσσερις βαθμούς πίσω από την προπορευόμενη Οντένσε.

Ρουμανία - Βασικός ο Παναγόπουλος

Στον πάγκο άφησε τον Γιάννη Αραμπατζή ο Όλεγκ Προτάσοβ, καθώς προτιμήθηκε ο Ρουμάνος Λουνγκ. Η Άστρα Τζούρτζου παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία 2-2, στην Κονκόρντια, αλλά παραμένει στην τέταρτη θέση της Liga. Δεν ήταν στην αποστολή, ο έτερος Έλληνας της ομάδας, Βασίλης Πλιάτσικας.

Ο άλλος Έλληνας τερματοφύλακας του ρουμανικού πρωταθλήματος, Λεωνίδας Παναγόπουλος, ξεκίνησε βασικός. Δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, καθώς η Ουνιβερσιτατέα Κλουζ γνώρισε με 3-0 την ήττα από την Τάργκου Μούρες. Στην 11η θέση η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα.

Σαουδική Αραβία - Νέο μίτινγκ Ελλήνων

Συναντήθηκαν ξανά, Αλ-Αχλί και Αλ-Χιλάλ. Δηλαδή, συναντήθηκαν ξανά Αμίρης Κούρντι και Γιώργος Σαμαράς. Ο πρώτος είδε την ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων από τον πάγκο, ο δεύτερος ξεκίνησε βασικός, αυτή τη φορά δεν σκόραρε. Έδωσε τη θέση του στο 62ο λεπτό, στον Αμπντουλάχ Αλ -Σαμέκ.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ