ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ξένα πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ντεμπούτο οι Σαμαράς και Καπίνο. Νίκη για Οικονόμου και Κωνσταντόπουλο. (VIDEOS)

Δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα η απόδοση των Ελλήνων του εξωτερικού αυτή την εβδομάδα. Ντεμπούτο έκαναν ο Σαμαράς στην Αλ-Χιλάλ, ο Στέφανος Καπίνο στην Μάιντς και ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τη νέα του ομάδα, Χαπόελ Άκρε. Νίκες για τον Μάριο Οικονόμου, τους Έλληνες της Ρώμης, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και τον Κώστα Λάμπρου.

Αγγλία - Βαθμό ο Σταφυλίδης, νίκη ο "Dimi"

Βασικός σε ακόμη μία αναμέτρηση της Φούλαμ, ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο Σάιμονς έχει "χτίσει" την αριστερή πλευρά με τον Έλληνα μπακ και τον Φοφανά μπροστά του. Καλή, σταθερή παρουσία από τον Σταφυλίδη στο ισόπαλο 1-1, με την Μπέρμιγχαμ.

Αυτή τη φορά δέχτηκε γκολ, μετά από καιρό, αλλά πάλι η Μίντλεσμπρο πήρε τους τρεις βαθμούς. Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είδε την εστία του να παραβιάζεται από τον Γκούντμουνσον στο 37ο λεπτό, αλλά την "Μπόρο" να νικά με 3-1 την Τσάρλτον. Στην τρίτη θέση, ένα βαθμό πίσω από τις Μπόρνμουθ και Ντέρμπι Κάουντι, η Μίντλεσμπρο έχει το "φύλακα - άγγελό" της.

Γερμανία - Ντεμπούτο για Καπίνο

Ντεμπούτο για τον Στέφανο Καπίνο, με τη φανέλα της Μάιντς. Ο Κάσπερ Χιούμλαντ έχει ξεκάθαρη προτίμηση στον Κάριους, ωστόσο αυτός αποβλήθηκε στο 32ο λεπτό. Ντεμπούτο για τον Έλληνα τερματοφύλακα, που θα παίξει και στο επόμενο παιχνίδι της Μάιντς. Κόντρα στη Χέρτα, δέχθηκε δύο τέρματα από τον Χέγκελερ και τον Μπέερενς.

Ήττα για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, στη Βρέμη, από τη Βέρντερ με 2-1. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είδε στον πάγκο το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, πέρασε πέντε λεπτά πριν τη λήξη της, στη θέση του Μπραντ.

Επιτέλους νίκη για την Ντόρτμουντ - απέναντι στη Φράιμπουργκ με 3-0 - την οποία όμως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είδε από τον πάγκο.

Από τον πάγκο είδε και ο Γιάννης Γκέλιος, την ισοπαλία της Άουγκσμπουργκ, εντός έδρας με 2-2, απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ισπανία - Στον πάγκο ο Βύντρα

Μόνο ένας εκ των δύο Ελλήνων, κι αυτός από τον πάγκο. Η Λεβάντε πήρε μία σημαντική όσο και εντυπωσιακή νίκη επί της Μάλαγα με 4-1. Ο Νίκος Καράμπελας ήταν εκτός αποστολής και ο Λουκάς Βύντρα είδε το ματς από τον πάγκο, καθώς ο Λούκας Αλκαράθ επέλεξε τους Ράμις και Ναβάρο για το κέντρο της άμυνας.

Ιταλία - Νίκη για Οικονόμου και Ρωμαίους

Ήττα για τους Έλληνες της Βερόνας, εντός έδρας από την Τορίνο, με 3-1. Βασικός ο Βαγγέλης Μόρας δίπλα στους δύο Ραφαέλ Μάρκες (συνονόματοι, ο ένας Μεξικανός, ο άλλος Βραζιλιάνος), βασικός και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, σε ποιο ελεύθερο ρόλο στο κέντρο. Ο τρίτος της ελληνικής παρέας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, πέρασε στο 71ο λεπτό στη θέση του Χάλφρεντσον, ωστόσο δεν μπόρεσε να μεταβάλει κάτι.

Επίσης το Σάββατο, αγωνίστηκε και ο Μάριος Οικονόμου. Στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μασίνα, απέκρουσαν με επιτυχία της επιθέσεις της Κροτόνε, και είχαν σημαντικό μερίδιο στην εκτός έδρας νίκη της Μπολόνια με 2-0. Η ομάδα του Έλληνα αμυντικού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Serie B, υπολειπόμενη κατά έξι από την πρώτη, Κάπρι.

Την Κυριακή, η Ρόμα πέρασε με 2-1 από τη Σαρδηνία, απέναντι στην Κάλιαρι. Βασικοί για τους "τζαλορόσι", οι Βασίλης Τοροσίδης (μετά από καιρό) και Χοσέ Χολέμπας, που αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα. Δεν ήταν στην αποστολή, ο Κώστας Μανωλάς, λόγω της τιμωρίας του για την κόκκινη κάρτα.

Ήττα στη Νάπολη, για την Ουντινέζε από την ομώνυμη ομάδα με 3-1. Τα γάντια του βασικού έδωσε στον Ορέστη Καρνέζη, ακόμη μία φορά, ο Αντρέα Στραματσόνι. Δεν ήταν στην αποστολή ο Παναγιώτης Κονέ. Από τον πάγκο είδε ο Τάσος Δώνης, την ισοπαλία της Σασουόλο με τη Σαμπντόρια.

Βέλγιο - Βαθμό ο Μαρίνος

Βαθμό στο Μέχελεν, πήρε η Σαρλερουά του Στέργου Μαρίνου. Βασικός στο δεξί αμυντικό άκρο, καλύπτοντας την πτέρυγα με τον Μάτα, είχε σημαντική συμβολή στην ισοπαλία που πήρε η ομάδα του, με 0-0. Είδε και μία κίτρινη κάρτα.

Δεν ήταν στην αποστολή ο Σωκράτης Διούδης και ο Γιώργος Γκαλίτσιος, για Μπριζ και Λόκερεν, αντίστοιχα.

Ολλανδία - Κατέβασε ρολά ο Λάμπρου

Κατέβασε "ρολά" ο Κώστας Λάμπρου, στην εντός έδρας νίκη της Βίλεμ, με 3-0, επί της Χεράκλες. Στην 9η θέση της Eredivisie, η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ισραήλ - Βασικός ο Γ. Παπαδόπουλος

Βασικός με τη νέα του ομάδα, Χαπόελ Άκρε, ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της ισόπαλης αναμέτρησης με την Μακάμπι Χάιφα (0-0) και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.

Πορτογαλία - Βαθμό για Σάμαρη και Πέλκα

"Τσίμπησε" το βαθμό στο τέλος, στο ντέρμπι της πορτογαλικής πρωτεύουσας, η Μπενφίκα. Βασικός ξεκίνησε για τους "αετούς", ως συνήθως, ο Ανδρέας Σάμαρης, και αντίκρισε μία κίτρινη κάρτα στο 84ο λεπτό. Έδωσε στη θέση του δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, στον Ντερλέι, στην προσπάθεια του Ζόρζε Ζεζούς να ισοφαρίσει η ομάδα του τη Σπόρτινγκ.

Στο Σετούμπαλ, η Βιτόρια δυσκολευόταν απέναντι στην Ακαδέμικα. Ο Μπρούνο Ριμπέιρο, έριξε στην αναμέτρηση τον Δημήτρη Πέλκα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο αυτή τη φορά ο Έλληνας μέσος δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Τουρκία - Νέα ήττα για τον Γκέκα

Νέα ήττα για την Ακχισάρσπορ, που δεν τα πάει καθόλου καλά με τον Ρομπέρτο Κάρλος στην τεχνική της ηγεσία. Βασικός ο Φάνης Γκέκας, δεν σκόραρε ούτε στη Σεβάστεια και μοιραία η ομάδα του γνώρισε την ήττα από τη Σίβασπορ με 2-0.

Εκτός Ευρώπης - Ντεμπούτο για Σαμαρά

Ο Γιώργος Σαμαράς έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Αλ-Χιλαλ και μάλιστα ήταν με το δεξί, καθώς η ομάδα του κέρδισε με 2-1 την Αλ-Σχοαλάχ. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός, πέρασε στο 61ο λεπτό στη θέση του Αλ Σαμπούμπ και μπορεί να μη σκόραρε, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις με τις ντρίμπλες του.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ