ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σκόραραν Μάριος Οικονόμου και Δημήτρης Πέλκας, κατέβασε ρολά ο Λάμπρου, νίκη για τον Γιώργο Γκαλίτσιο. (VIDEOS)

Ο Μάριος Οικονόμου για την Μπολόνια και ο Δημήτρης Πέλκας για τη Σετούμπαλ έβαλαν τα ονόματά του στον ελληνικό πίνακα των σκόρερ ανά την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Κατέβασε ξανά τα ρολά της εστίας της Βίλεμ ο Κώστας Λάμπρου, από τα πόδια του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ξεκίνησε το γκολ της Βερόνα, από αυτά του Γιάννη Παπαδόπουλου αυτό της Μπνέι Σακχνίν, ενώ η Λόκερεν του Γιώργου Γκαλίτσιου πήρε ακόμη τρεις βαθμούς.

Αποβλήθηκε ο Παναγιώτης Κονέ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ουντινέζε στο Έμπολι, κόντρα στην τοπική ομάδα.

Αγγλία - Βασικός ο Σταφυλίδης

Ο Κώστας Σταφυλίδης ξεκίνησε βασικός σε ακόμη μία αναμέτρηση της Φούλαμ. Αυτή τη φορά καλύπτοντας το δεξί και όχι αριστερό αμυντικό άκρο. Πίσω από το Δανό, Λαρς Κρίστενσεν, η παρουσία του κρίνεται εξαιρετική. Σημαντικό το μερίδιό του στη λευκή εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Σάντερλαντ (που είχε εκτός αποστολής τον Χάρη Μαυρία), για το Κύπελλο Αγγλίας.

Εκτός αποστολής της Γουέστ Μπρομ ο Γιώργος Σαμαράς που κινείται σε ρυθμούς... αραβικούς με το ενδιαφέρον της Αλ-Χιλάλ να είναι έντονο. Εκτός αποστολής της Μίντλεσμπρο για την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ισπανία - Βασικός ο Βύντρα, στο δεύτερο ο Καράμπελας

Η Λεβάντε έδειξε το κακό αγωνιστικό της πρόσωπο στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και η ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο "El Madrigal", ήρθε φυσιολογικά. Βασικός ο Λουκάς Βύντρα στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ελ Αντουά, από τον πάγκο ξεκίνησε ο Νίκος Καράμπελας και πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Χοσέ Λουίς Μοράλες.

Ιταλία - Γκολ ο Οικονόμου, νίκη η τριάδα της Βερόνα

Το Σάββατο η Μπολόνια πέρασε με 2-1 από το Κιάβαρι νικώντας την Βίρτους Εντέλα. Ο Μάριος Οικονόμου όχι μόνο είχε εξαιρετική παρουσία στο κέντρο της άμυνας των "ροσομπλού", αλλά σημείωσε και το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Έλληνας αμυντικός όχι μόνο θεωρείται βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Μπολόνια, αλλά είναι από τους θεμέλιους λίθους της πορείας ανόδου που κάνει η ιταλική ομάδα.

Η Βερόνα κέρδισε με 1-0 την Αταλάντα με την ελληνική τρόικα στη βασική ενδεκάδα. Στο κέντρο της άμυνας, μαζί με το Μεξικανό Ράφα Μάρκες ο Βαγγέλης Μόρας, ως κεντρικό χαφ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και ο δεξιά αυτού ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (μέχρι το 75ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε). Από τα πόδια του τελευταίου μάλιστα, ξεκίνησε το νικητήριο γκολ της Βερόνα, το οποίο σημειώθηκε από τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Χαβιέρ Σαβιόλα.

Η Ρόμα σκόνταψε στη Φλωρεντία, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Φιορεντίνα. Βασικός στο κέντρο της άμυνας ο Κώστας Μανωλάς μαζί με τον Γιανγκά Εμπιβά, στο αριστερό άκρο ο Χοσέ Χολέμπας, που είχε προβλήματα με τον Χοακίν. Εκτός αποστολής ο Βασίλης Τοροσίδης, που συνεχίζει την αποθεραπεία του.

Η Ουντινέζε πέρασε από την έδρα της Έμπολι με 2-1, έχοντας τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τον Παναγιώτη Κονέ στα χαφ. Ο δεύτερος, μάλιστα, δεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση καθώς απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74ο λεπτό.

Στην αρχική ενδεκάδα της Τζένοα ξεκίνησε ο Γιάννης Φετφατζίδης, και αγωνίστηκε για 52 λεπτά. Οι "ροσομπλού", γνώρισαν την ήττα από τους "παρτενοπέι", με 2-1.

Βέλγιο - Νίκη για Γκαλίτσιο, βαθμό για Μαρίνο

Η Σαρλερουά έμεινε στο 0-0, εκτός έδρας με την Κόρτράικ, με τον Στέργο Μαρίνο να αγωνίζεται καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, στο δεξί αμυντικό άκρο.

Στην ίδια θέση, βασικός επίσης, αγωνίστηκε και ο Γιώργος Γκαλίτσιος για λογαριασμό της Λόκερεν. Η ομάδα του πήρε τους τρεις βαθμούς στο Μέχελεν από την τοπική ομάδα, την οποία κέρδισε με 1-0.

Από τον πάγκο είδε το ντέρμπι του Μπριζ, ο Σωκράτης Διούδης. Η ομάδα του Έλληνα τερματοφύλακα, Κλαμπ, πέρασε χωρίς πρόβλημα με 3-0 από την έδρα της Σερκλ.

Τουρκία - "Άσφαιρος" ο Φάνης Γκέκας

Ο Φάνης Γκέκας ήταν στις βασικές επιλογές του Ρομπέρτο Κάρλος για την Ακχισάρσπορ, με τον Έλληνα επιθετικό όμως να μη βρίσκει τα δίχτυα της Εσκισεχίρσπορ, σε μία αναμέτρηση που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 2-2.

Ολλανδία - Κατέβασε "ρολά" ο Λάμπρου

Κατέβασε πάλι ρολά, ο Κώστας Λάμπρου. Η Βίλεμ, ωστόσο, έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με την Μπρέντα. Σταθερά καλή, η απόδοση του Έλληνα τερματοφύλακα.

Πορτογαλία - Γκολ ο Πέλκας, γκέλα για Σάμαρη

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βιτόρια Σετούμπαλ και ο Δημήτρης Πέλκας έχει πάρει τα πάνω του. Με το γκολ του, ήταν στους συνυπογράφοντες του θριάμβου επί της Ρίο Άβε με 4-1.

Ο Ανδρέας Σάμαρης αγωνίστηκε για 82΄- πριν δώσει τη θέση του στον Ντερλέι - στην Μπενφίκα, με τους "αετούς" να γκελάρουν στην έδρα της Πάσος Φερέιρα, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Ισραήλ - Ασίστ ο Γ. Παπαδόπουλος

Η Μπνέι Σακχνίν απέσπασε με το τελικό 1-1 εκτός έδρας από την Ιρόνι Κιριάν Σμόνα, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να βγάζει την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Κοέν.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ