ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σόου Φέτφα με Τζένοα, κατέβασαν ρολά "Dimi" και Λάμπρου. (VIDEOS)

Το άστρο του Γιάννη Φετφατζίδη έλαμψε το Σαββατοκύριακο που πέρασε με τα δύο γκολ πέτυχε στην αναμέτρηση με τη Σασουόλο. Σταθερή αξία ο Κωνσταντόπουλος που διατήρησε απαραβίαστη την εστία του για πέμπτη συνεχή αναμέτρηση, όπως και ο Κώστας Λάμπρου αυτή της Βίλεμ. Βασικός και αναντικατάστατος ο Ανδρέας Σάμαρης, σε έναν ακόμη θρίαμβο της Μπενφίκα.

Αγγλία - Πέμπτη φορά ανίκητος ο "Dimi"

Στη βασική ενδεκάδα της Φούλαμ ξεκίνησε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Κώστας Σταφυλίδης, συγκροτώντας καλό δίδυμο με τον Φοφανά στην αριστερή πλευρά των Λονδρέζων, που νίκησαν με 2-1 εντός έδρας, τη Ρέντινγκ.

Ρολά κατέβασε για ακόμη μία φορά - πέμπτη συνεχή - ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στη νικηφόρα αναμέτρηση για τη Μίντλεσμπρο με 2-0 επί της Χάντερσφιλντ. Ήδη η "Μπόρο" είναι στην τέταρτη θέση της Championship και ο "Dimi" έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτή την πορεία. Εκτός αποστολής της Σάντερλαντ, ο Χάρης Μαυρίας.

Ιταλία - Σόου Φέτφα στη Γένουα

Η νύχτα στο Παλέρμο, δεν ήταν καλή για τη Ρόμα. Βασικός στο αριστερό άκρο των "τζαλορόσι", ο Χοσέ Χολέμπας, στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Μανωλάς καθώς επελέγη ο Γιανγκά Εμπιβά, ως παρτενέρ του Αστόρι. Εκτός αποστολής, στην ισόπαλη (1-1) αναμέτρηση της Σικελίας - έμεινε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, από ελληνικής και μόνο άποψης, ανήκει στον Γιάννη Φετφατζίδη. Στο χορταστικό 3-3 της Τζένοα με τη Σασουόλο, ο "Φέτφα" πέτυχε δύο γκολ για τους "ροσομπλού" και ήταν από τους διακριθέντες της αναμέτρησης, αποδεικνύοντας ότι είναι εδώ.

Ο Αντρέα Σραματσόνι εμπιστεύεται τυφλά τους Ορέστη Καρνέζη και Παναγιώτη Κονέ και το έκανε και στο ισόπαλο 2-2, της Ουντινέζε με την Κάλιαρι, στο "Friuli". Κάτω από τα δοκάρια των "φριουλιάνι" στο "Κομουνάλε'', ο Καρνέζης, στα χαφ ο Παναγιώτης Κονέ, που είδε και μία κίτρινη κάρτα.

Από το ναυάγιο της Βερόνα στη Γιουβέντους και τη βαριά ήττα με 4-0, δεν μπόρεσαν να διασωθούν οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Παναγιώτης Ταχτσίδης. Εκτός αποστολής, ήταν ο Βαγγέλης Μόρας, λόγω τραυματισμού.

Ισπανία - Μόνο ο Βύντρα στο Έλτσε

Η Λεβάντε είχε μόνον τον Λουκά Βύντρα στην αρχική της ενδεκάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Έλτσε, από την οποία γνώρισε την ήττα με 1-0. Ο Λουκάς αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας των "γρανότες", αλλά έχασε τον παρτενέρ του, Νταβίντ Ναβάρο, μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, λόγω αποβολής. Αντίθετα, ο Νίκος Καράμπελας ήταν εκτός αποστολής.

Βέλγιο - Βασικοί Μαρίνος και Γκαλίτσιος

Από τον πάγκο είδε την γκέλα της Μπριζ με τη Μέχελεν (εντός έδρας ισοπαλία με 1-1), ο Σωκράτης Διούδης.

Βασικός ξεκίνησε, το Σάββατο, ο Στέργος Μαρίνος για τη Σαρλερούα, η οποία όμως γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Σερκλ Μπριζ. Ο Στέργος αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, παρά την ήττα, η Σαρλερουά παραμένει στην 5η θέση.

Στη βασική ενδεκάδα της Λόκερεν, ξεκίνησε ο Γιώργος Γκαλίτσιος, που είδε την ομάδα του να παραχωρεί ισοπαλία στο "Daknamstadion", απέναντι στη Γκενκ. Εκτός αποστολής της Λιρς, ο Απόστολος Βέλλιος, στην εκτός έδρας ήττα από την Άντερλεχτ με 3-0, στις Βρυξέλλες.

Πορτογαλία - Αναντικατάστατος ο Σάμαρης, βασικός ο Πέλκας

Αφού ο Ζόρζε Ζεζούς καταστάλαξε στο αρχικό σχήμα που θα παρατάσσει, η Μπενφίκα τα πηγαίνει εξαιρετικά. Βασικός μέλος αυτής της πορείας, είναι ο Ανδρέας Σάμαρης, που δεν βγαίνει από την αρχική ενδεκάδα των "αετών", στο θρίαμβο στα νησιά Μαδέιρα, με 4-0 επί τη Νασιονάλ.

Βασικός ξεκίνησε στο Σετούμπαλ, ο Δημήτρης Πέλκας, αλλά αντικαταστάθηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα από τον Γιαν (που ύστερα αποβλήθηκε). Ο Ντομίνγκος τον εμπιστεύεται, αλλά η Βιτόρια συνεχίζει την ασταθή πορεία της, δείγμα γραφής αυτής και η εντός έδρας ήττα από την Μπράγκα με 3-1.

Ολλανδία - Κατέβασε ρολά ο Λάμπρου

Κάτω από τα δοκάρια της Βίλεμ ξεκίνησε για ένα ακόμη παιχνίδι ο Κώστας Λάμπρου, στη νίκη επί των Γκο Αχέντ Ιγκλς, με 1-0. Ο Έλληνας γκολκίπερ είχε καλή απόδοση, κατέβασε ρολά, και η Βίλεμ είναι στη 10η θέση της Eredivisie.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ