ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (και όχι μόνο) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Γκολ ο Γκέκας, μεγάλη εμφάνιση του Ορέστη Καρνέζη στο Μιλάνο.(VIDEOS)

Το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού. Επιστροφή στα γκολ από για τον Φάνη Γκέκα, που όμως δεν ήταν αρκετό για την Ακχισάρσπορ. Ήρωας για την Ουντινέζε ο Ορέστης Καρνέζης που έφυγε με το διπλό από το Μιλάνο. Βασικός ο Σάμαρης στην Μπενφίκα. Από τα πόδια του Νίκου Καράμπελα ξεκίνησε η ισοφάριση της Λεβάντε. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Πεντάρες για δύο

Σαρωτική ήταν η Μίντλεσμπρο, καθώς συνέτριψε εκτός έδρας με 5-1 τη Μίλγουολ, με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για μία ακόμα φορά κάτω από τα δοκάρια της. Πλέον, βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή της Championship και φυσικά ανάμεσα στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου στην Premier League. Η Φούλαμ του Κώστα Σταφυλίδη διασύρθηκε εντός έδρας με 0-5 από τη Γουότφορντ, με τον Έλληνα αμυντικό να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90άλεπτο.

Ισπανία - Ασίστ Καράμπελα, βαθμός για τη Λεβάντε

Τη Δευτέρα το βράδυ, οι "γρανότες" υποδέχτηκαν τη Χετάφε για την Primera Division. Ο Νίκος Καράμπελας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και μάλιστα από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση ισοφάρισης για την ομάδα του, όταν τη σέντρα του από την αριστερά εκμεταλλεύτηκε ο Μαρτίνς για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Βασικός, σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Λεβάντε, αγωνίστηκε και ο έτερος Έλληνας της ισπανικής ομάδας, Λουκάς Βύντρα.

Εν τω μεταξύ, στον πάγκο έμεινε ο Νίκος Καράμπελας στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Λεβάντε στο Αλμπαθέτε, την Παρασκευή απέναντι στην τοπική ομάδα για το Copa Del Rey. Η Λεβάντε πήρε την ισοπαλία (1-1) στο Belmonte, με τον Λουκά Βύντρα να είναι εκτός αποστολής.

Ιταλία - Ήρωας ο Καρνέζης, "γκέλα" για τους Ρωμαίους

Το Σάββατο η Ρόμα στραβοπάτησε εντός έδρας, κόντρα στη Σασουόλο (2-2). Βασικός στον αμυντικό κέντρο των "τζαλορόσι", ο Κώστας Μανωλάς, βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Χοσέ Χολέμπας. Εκτός αποστολής, ο Βασίλης Τοροσίδης.

Από τον πάγκο είδε τη μεγάλη νίκη της Τζένοα επί της Μίλαν (1-0), ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Βασικός στη μεγάλη απόδραση με 2-1 της Ουντινέζε από το Μιλάνο επί της Ίντερ, ο Ορέστης Καρνέζης. Αντίθετα ο Αντρέα Στραματσόνι, κράτησε στον πάγκο τον έτερο Έλληνα της ομάδας από το Friuli, Παναγιώτη Κονέ. Τιμωρημένος ήταν ο Μάριος Οικονόμου και δεν αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπολόνια.

Η Βερόνα, των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, Βαγγέλη Μόρα και Παναγιώτη Ταχτσίδη, υποδέχτηκε τη Σαμπντόρια. Και οι τρεις Έλληνες, αγωνίστηκαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, που βρήκε τη φιλοξενούμενη Σαμπντόρια νικήτρια με 3-1.

Γερμανία - Στον πάγκο Γκέλιος και Καπίνο

Από τον πάγκο είδε τη μεγάλη νίκη της Άουγκσμπουργκ στην Κολωνία, ο Γιάννης Γκέλιος που είναι βέβαιο ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής στα επόμενα παιχνίδια, μιας και μόλις προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα.

Ένα ακόμη παιχνίδι στον πάγκο για τον Στέφανο Καπίνο, στην εκτός έδρας ήττα της Μάιντς, με 2-1 από το Αμβούργο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έχει λάβει ακόμη ευκαιρίες από το Δανό τεχνικό του, Κάσπερ Χιούμλαντ.

Τραυματίες οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος, δεν μπορούν να βοηθήσουν τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίστοιχα.

Ολλανδία - Βαριά ήττα για Λάμπρου

Κακή μέρα, αυτή του Σαββάτου για τον Έλληνα τερματοφύλακα της Βίλεμ, Κώστα Λάμπρου. Βασικός κάτω από τα δοκάρια της ομάδας από το Τίλμπουργκ, αυτή γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 από τον Άγιαξ, στο Άμστερνταμ. Εκτός αποστολής της Τσβόλε ο Νίκος Ιωαννίδης, τραυματίας ο Θανάσης Καραγκούνης.

Βέλγιο - Σταθερά βασικοί Γκαλίτσιος και Μαρίνος

Δεν βγαίνει από την ενδεκάδα της Λόκερεν ο Γιώργος Γκαλίτσιος βασικός και αναντικατάστατος στο δεξί άκρο της άμυνας, στην ισόπαλη χωρίς γκολ, εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σερκλ Μπριζ.

Στην άλλη ομάδα του Μπριζ, την Κλαμπ, ο Σωκράτης Διούδης είδε από τον πάγκο τη νίκη της ομάδας του επί της Ζούλτε Βάρεχεμ.

Ο Στέργος Μαρίνος υπερασπίστηκε το αριστερό αμυντικό άκρο της Σαρλερουά στην εντός έδρας ήττα με 1-0, από την Σταντάρ Λιέγης. Εκτός αποστολής ο Απόστολος Βέλλιος για τη Λιρς.

Πορτογαλία - Άνετα ο Σάμαρης, ευκαιρία στον Πέλκα

Βασικός ο Ανδρέας Σάμαρης στην άνετη επικράτηση (3-0) της Μπενφίκα επί της Μπελενένσες στο "Estadio da Luz".

Ευκαιρία πήρε και ο Δημήτρης Πέλκας από τον Ντομίνγκος Πασιένσια, περνώντας στο δεύτερο ημίχρονο για τη Βιτόρια Σετούμπαλ στη θέση ενός γνώριμού μας από την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, Ζεκίνια.

Τουρκία - Γκολ ξανά ο Γκέκας

Το γκολ του Φάνη Γκέκα στη Κωνσταντινούπολη δεν ήταν αρκετό καθώς η Ακχισάρσπορ γνώρισε την ήττα από τη Γαλατάσαράι με 2-1. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός επέστρεψε στα γκολ, με αυτό που σημείωσε στο 86ο λεπτό, αλλά η ομάδα του δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το να μειώσει το σκορ.

Βασικός ξεκίνησε στην έδρα της Τράμπζονσπορ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ωστόσο αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Κονστάν στο 35ο της αναμέτρησης, στην οποία η ομάδα της Τραπεζούντας γνώρισε βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας με 3-0.

Τι έκαναν οι υπόλοιποι... - Θρίαμβος για Παναγόπουλο

Βασικός ο Κώστας Κατσουράνης σε μία ακόμη αναμέτρηση της Πούνε Σίτι. Ο Έλληνας μέσος αγωνίστηκε όλο το 90άλεπτο, η ομάδα του γνώρισε την ήττα από αυτή της πρωτεύουσας, Ντελχί Ντάιναμος.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πέρασε στο 76ο λεπτό στη θέση του Ναγέα, στην εκτός έδρας ισοπαλία της Μπνέι Σακχίν (1-1) με την Χαπόελ Ρανανά, το Σάββατο.

Δεν είχε πολλή δουλειά ο Λεωνίδας Παναγόπουλος στην επιβλητική επικράτηση της Ουνιβερσιτατέα Κλουζ επί της Τσιαλούλ με 6-0, εκτός έδρας μάλιστα.

Από τον πάγκο είδαν οι Βασίλης Πλιάτσικας και Γιάννης Αραμπατζής την επίσης επιβλητική επικράτηση της Άστρα Τζούρτζου με 6-1, εντός έδρας επί της Ντινάμο Βουκουρεστίου.

Βασικός ο Μαυρουδής Μπουγαϊδης στην νίκη με 3-1 της Λέγκια Γκντανσκ επί της Πιαστ Γκλίβιτσε. Ο Έλληνας αμυντικός αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο η ομάδα του, πήρε τους τρεις βαθμούς.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τη Βίντερτουρ πέρασε ο Τσιριάκο Σφόρτζα τον Σάββα Εξουζίδη στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό της Φόλεν. Η ομάδα του Έλληνα αμυντικού πήρε τη νίκη με 1-0.

Ο Θ ανάσης Πέτσος ήταν βασικός στην αναμέτρηση της Ραπίντ Βιέννης με τη Βολφσμπέργκερ (1-1). Εκτός αποστολής οι Ανέστης Αργυρίου, Αλέξανδρος Τζόρβας και Κώστας Πολλάλης.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ