ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr

Διαβάστε στο Sport24.gr τι έκαναν οι Έλληνες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (και όχι μόνο) το περασμένο Σαββατοκύριακο. (VIDEOS)

Το Sport24.gr κάνει τον έλεγχο των Ελλήνων του εξωτερικού. Διαβάστε αναλυτικά:

Αγγλία - Στο τέλος νικήθηκε ο Dimi

Μετά από 20 μέρες, ο Γιώργος Σαμαράς πέρασε ως αλλαγή στο 76' για πέμπτη φορά φέτος, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει τη Γουέστ Μπρομ να αποφύγει την ήττα από την Άρσεναλ με 0-1. Επιστροφή στις νίκες για τη Φούλαμ στην Championship, με 2-1 στην έδρα της Μπράιτον, με τον Κώστα Σταφυλίδη να αγωνίζεται για 90 λεπτά. Άτυχος ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Μίντλεσμπρο - Μπλάκμπερν, όπου έφτασε πολύ κοντά στο να κρατήσει ανέπαφη την εστία του για ένα ακόμα παιχνίδι, αλλά δέχθηκε τελικά ένα γκολ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων (πιθανόν να υπάρχει φάουλ πάνω στον Έλληνα τερματοφύλακα) και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

Ισπανία - Ήττα με ανατροπή

Ήττα μετά από ένα μήνα γνώρισε η Λεβάντε, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη. Οι Καταλανοί κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να επικρατήσουν με 2-1. Σε ολόκληρο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Λουκάς Βύντρα, ενώ ο Νίκος Καράμπελας αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Ιταλία - Γκολ Χολέμπας και Μόρας, ασίστ Λάζαρος

Άκρως "ελληνική" αγωνιστική στη Serie A, με τους Έλληνες να είναι πρωταγωνιστές σε δύο παιχνίδια. Στο Ρόμα - Ίντερ, ο Χοσέ Χολέμπας πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, για να δώσει στους "τζαλορόσι" το προβάδισμα με 2-1 και να τους βοηθήσει τελικά να πάρουν τη νίκη με 4-2. Αρκετά καλή και η παρουσία του Κώστα Μανωλά, ο οποίος για ένα ακόμα ματς ήταν βασικός και αναντικατάστατος.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Βερόνα αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Σασουόλο και προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με κεφαλιά του Βαγγέλη Μόρα, ύστερα από μπαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς και πήραν τη νίκη με 2-1.

Ο Ορέστης Καρνέζης και ο Παναγιώτης Κονέ δεν κατάφεραν να αποτρέψουν για την Ουντινέζε την ήττα με 0-2 από τη Μίλαν στο "Σαν Σίρο", με τον πρώτο να δέχεται δύο γκολ και τον δεύτερο να βγαίνει από τον αγώνα στο 76'. Στον πάγκο έμεινε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο εντυπωσιακό 3-0 της Τζένοα στην έδρα της Τσεζένα, ενώ για τη Serie B, η Μπολόνια του Μάριου Οικονόμου επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα, καθώς επικράτησε της Μπάρι με 2-0, με τον Έλληνα αμυντικό, όμως, να αποβάλλεται στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Γερμανία - "Έφαγαν" πάγκο

Για ένα ακόμη ματς στον πάγκο της Μάιντς ο Στέφανος Καπίνο, με την ομάδα του να χάνει με 1-4 από την Σάλκε, ενώ στον πάγκο έμεινε και ο Γιάννης Γκέλιος για το Αμβούργο, το οποίο έχασε με 1-3 από την Άουγκσμπουργκ.

Ολλανδία - Clean sheet ο Λάμπρου

Ο Κώστας Λάμπρου ήταν βασικός στην σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Βίλεμ επί της Ντόρντρεχτ με 4-0 έτσι για πρώτη φορά ο Έλληνας πορτιέρε δεν δέχτηκε γκολ (clean sheet) μετά της τις 23/8.

Βέλγιο - "Χρυσό" γκολ Μαρίνου

Ο Στέργος Μαρίνος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Σαρλερουά και μάλιστα ήταν το νικητήριο στην σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση επί της Βέστερλο με 3-2.

Στο Λιρς - Λόκερεν (1-1) ο Γιώργος Γκαλίτσιος έπαιξε σε όλο το ματς για τους φιλοξενούμενους, ενώ για τους γηπεδούχους ήταν εκτός 18άδας ο Απόστολος Βέλλιος. Ο Σωκράτης Διούδης έμεινε ξανά στον πάγκο της Μπριζ (2-2 στο ντέρμπι με Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες).

Ωραίοι ως Έλληνες: Ο έλεγχος του Sport24.gr
YORICK JANSENS

Πορτογαλία - Βίαιο μαρκάρισμα σε Σάμαρη

Ανήμερα της γιορτής του ο Ανδρέας Σάμαρης έπαιξε σε όλο το ματς στην εκτός έδρας νίκη της Μπενφίκα επί της Σετούμπαλ, όμως στο 95' ο Μαρίνιο του πάτησε τον αστράγαλο!

Ο Δημήτρης Πέλκας μπήκε στο 70ό λεπτό για την Σετούμπαλ, η οποία ηττήθηκε με 0-3 από την Σπόρτινγκ στην Λισαβόνα.

Ο Μαρίνιο πατάει τον αστράγαλο του Σάμαρη

Ακαντέμικα - Μπενφίκα 0-2 (highlights)

Τουρκία - "Σίγησε" ο Γκέκας

Η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ έμεινε στο 0-0 με την Κόνιασπορ και ο Φάνης Γκέκας έμεινε 3 συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς γκολ. Παραμένει πρώτος σκόρερ με 9 τέρματα, αλλά ο Ντεμπά Μπε πέτυχε δύο και έχει πλέον 7.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην 11άδα της Τράμπζονσπορ, η οποία έπαιξε και νίκησε με 4-1 την Γκεντσλέρμπιρλιγί με τον Έλληνα αμυντικό να αγωνίζεται σε όλο το παιχνίδι.

Τι έκαναν οι υπόλοιποι...

Το 4ο γκολ του στην Ινδία πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης, στην ισοπαλία της Πούνε Σίτι με την Ατλέτικο ντε Κολκάτα (1-1), ενώ ο Αλέξανδρος Τζόρβας ήταν εκτός αποστολής και η NorthEast United ηττήθηκε με 0-3 από την Goa.

Από 90 λεπτά έπαιξαν οι Θάνος Πέτσος ( Ραπίντ Βιέννης - Βίνερ Νόισταντ 3-0), Γιάννης Παπαδόπουλος (Χαποέλ Πετάχ Τίκβα - Μπνέι Σαχνίν 2-1), Λεωνίδας Παναγόπουλος ( Ουνιβερσιτατέα Κλουζ - Οτσέλουλ 0-0), βγήκε στο 62' ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Ποντμπεσκίτζιε - Λέχια Γκντανσκ 1-0) και στον πάγκο έμεινε ο Σάββας Εξουζίδης (Λε Μον - Βόλεν 0-2)

Για την Άστρα Τζούρτζου ο Βασίλης Πλιάτσικας μπήκε στο 81' και Γιάννης Αραμπατζής έμεινε στον πάγκο στο 0-0 με την Τάργκου Μούρες.

Το γκολ του Κατσουράνη...

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ