ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ώρα Δώνη για τη Νις

Ώρα Δώνη για τη Νις
Δώνης

Η Νις αποφασίζει εντός των ημερών για τον Τάσο Δώνη. Η ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ για την αγορά του από τη Γιουβέντους και το δικαίωμα των Ιταλών να τον επανεντάξουν στο δυναμικό τους αντί 3,5 εκατ. ευρώ μέσα σε 15 μέρες.

Η σεζόν στο Σαμπιονά ολοκληρώθηκε και η Νις του Τάσου Δώνη τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω από Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν. Ένα φοβερό πρωτάθλημα από την ομάδα της Νίκαιας που μέχρι ένα σημείο διεκδικούσε τίτλο, αλλά και μια εξίσου εξαιρετική χρονιά από τον Έλληνα επιθετικό.

Σε ηλικία 20 ετών ο Δώνης κατέγραψε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο και τρεις στο Europa League. Στο Σαμπιονά σημείωσε πέντε γκολ, τα τρία εκ των οποίων απέναντι σε Παρί Σεν Ζερμέν και Λιόν. Οι άνθρωποι της Νις πίστεψαν στον νεαρό, για αυτό και κίνησαν τις διαδικασίες να τον αποκτήσουν από τη Γιουβέντους ως δανεικό το περασμένο καλοκαίρι.

Μπορεί στα περισσότερα παιχνίδια να αγωνίστηκε ως αλλαγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Είχε μπροστά τον Μπαλοτέλι και τον Πλεά, δύο ποδοσφαιριστές κορυφαίου επιπέδου. Τώρα που η χρονιά ολοκληρώθηκε, η Νις καλείται να αποφασίσει πώς θα κινηθεί. Το δεδομένο είναι ότι έμεινε ευχαριστημένη από τον Δώνη και φαίνεται ότι θα δώσει τη ρήτρα των 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ώρα Δώνη για τη Νις

Τόσο είναι το ποσό που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στη γαλλική ομάδα και τη Γιουβέντους, όταν ολοκληρώθηκε το deal του δανεισμού. Σε περίπτωση που όντως η Νις δώσει τα 2 εκατ., η ιταλική ομάδα έχει δικαίωμα εντός 15 ημερών να δώσει 3,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει ξανά. Σε μια τέτοια περίπτωση, βέβαια, θα του γίνει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές.

Υπάρχει όμως και η προοπτική να παίξει ο Δώνης σε άλλη ομάδα, ούτε στη Νις, ούτε στη Γιουβέντους, αφού ειδικά μετά την εμφάνισή του απέναντι στη Λιόν και τα δύο γκολ που σημείωσε, το όνομά του βρίσκεται στα μπλοκάκια άλλων σημαντικών συλλόγων της Ευρώπης. Μέσα στον μήνα θα σημειωθούν εξελίξεις γύρω από τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος έχει περάσει και από την ελβετική Λουγκάνο.

Ο Δώνης, σημειώνεται, είναι μέσα στις σκέψεις του Μίκαελ Σκίμπε για την αποστολή της Εθνικής ανδρών, η οποία τον Ιούνιο καλείται να πάρει αποτέλεσμα στη Ζένιτσα, στο κρίσιμο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

photo: OGC Nice twitter

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ