ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το θρυλικό ρεκόρ και η καταδίκη για Μήτρογλου

Το θρυλικό ρεκόρ και η καταδίκη για Μήτρογλου

Αν ο Μήτρογλου σκοράρει με τη Μαδέιρα, θα φτάσει τα οκτώ σερί ματς πρωταθλήματος, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Εουσέμπιο (έχει εννέα σερί αγώνες με γκολ την σεζόν 1964-65). Στη φυλακή ο οπαδός που προσκύνησε τον Έλληνα φορ.

Η φετινή σεζόν του Κώστα Μήτρογλου είναι εκπληκτική. Ο Έλληνας φορ έχει βρει τον εαυτό του και έχει πιάσει τα αγωνιστικά στάνταρ που μπορεί, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιο είναι το "ταβάνι" του. Πάντως, με 13 γκολ στο πρωτάθλημα και με 16 σε όλες τις διοργανώσεις ως τώρα, έχει πείσει την διοίκηση της Μπενφίκα να πληρώσει τα 7.000.000 ευρώ της ρήτρας του και να τον αγοράσει από τη Φούλαμ.

Ο διεθνής φορ σκόραρε και κατά της Πάσος Φερέιρα και αισίως μετρά επτά σερί αγωνιστικές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, όπου βρίσκει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Μήτρογλου ισοφάρισε την επίδοση του Όσκαρ Καρντόσο , ο οποίος επίσης είχε επτά σερί αγώνες, όπου κατάφερνε να σκοράρει (πέτυχε οκτώ γκολ, ενώ ο "πιστολέρο" εννέα).

Ποιον κυνηγάει πλέον; Τον θρυλικό Εουσέμπιο, την πιο εμβληματική μορφή στην ιστορία της Μπενφίκα και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Ο "Μαύρος Πάνθηρας" είχε φτάσει τα εννέα σερί παιχνίδια, όπου πετύχαινε γκολ και συγκεκριμένα ήταν την σεζόν 1964-65. Βέβαια, ο Εουσέμπιο είχε σκοράρει 21 φορές, νούμερο απαγορευτικό για τον Μήτρογλου, όμως το θέμα είναι ότι μπορεί να τον πιάσει, αν συνεχίσει την εκτελεστική του δεινότητα με Μαδέιρα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Όπως και να 'χει, μόλις στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ως αναπληρωματικός τη σεζόν, κάνει φοβερά πράγματα, έχει καθιερωθεί πλέον στο αρχικό σχήμα, ο κόσμος τον αγαπάει, ο ίδιος έχει βρει την ηρεμία του και αυτό αποτυπώνεται με την απόδοση και τις επιδόσεις του στο χορτάρι.

Στη φυλακή ο οπαδός που προσκύνησε τον Μήτρογλου

Εξάλλου, στον αγώνα με την Πάσος Φερέιρα, όπου ο Μήτρογλου πέτυχε γκολ και συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του με 3-1 εκτός έδρας, έζησε κάτι που σίγουρα ούτε και ο ίδιος θα περίμενε. Ένας οπαδός των Λουζιτανών, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και... προσκύνησε τον Έλληνα επιθετικό, δείγμα της λατρείας για το πρόσωπό του.

Αφού γυάλισε τα παπούτσια του με ένα κασκόλ της ομάδας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί πέρασε δυο βράδια στο κελί και σήμερα θα περνούσε από δικαστήριο, για να αποφασιστεί αν θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις για την ενέργειά του και κυρίως τι ύψους.

Όπως και να 'χει, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια κινητοποίηση από τον ίδιο τον Μήτρογλου για τον μεγάλο θαυμαστή του, ο οποίος έστω και με ακραίο τρόπο, εξέφρασε την αγάπη του στο πρόσωπό του.

Το θρυλικό ρεκόρ και η καταδίκη για Μήτρογλου
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ