ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το αφιέρωμα του "ADSportsTV" στον Βαγγέλη Λάππα

Το αφιέρωμα του "ADSportsTV" στον Βαγγέλη Λάππα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Λάππας εδώ και ενάμιση χρόνο δουλεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχοντας εντυπωσιάσει τα στελέχη της Al Dafra ενώ ήδη έχει δεχτεί πρόταση ανανέωσης για την επόμενη χρονιά.

Εδώ και ενάμιση χρόνο ο Βαγγέλης Λάππας έχει αφήσει την Ελλάδα και την οικογένεια του και βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Al Dhafra όπου έχει αναλάβει την εκγύμναση των γκολκίπερ.

Μάλιστα οι ιθύνοντες της ομάδας είναι εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά του και για αυτό και του έχουν κάνει πρόταση ανανέωσης και για την επόμενη σεζόν. Ο Λάππας όμως ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει καθώς αυτόν τον ενάμιση χρόνο η οικογένεια του παραμένει στην Ελλάδα και η απόσταση που τους χωρίζει είναι αρκετά μεγάλη.

Από την δουλειά του όμως δεν είναι εντυπωσιασμένοι μόνο στην ομάδα του αλλά και γενικότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για αυτό πριν από λίγο καιρό το "ADSportsTV" έκανε ένα μίνι αφιέρωμα στον Λάππα και τη δουλειά του στην Al Dhafra.

Εκεί όπου ο Έλληνας προπονητής αναφέρθηκε στην δουλειά του και στην ιδιαίτερη σχέση που έχει ένας προπονητής τερματοφυλάκων με τους γκολκίπερ που γυμνάζει:

Αρχικά ο 43χρονος προπονητής υποστήριξε:

"Το όνομα μου είναι Βαγγέλης Λάππας και είμαι προπονητής τερματοφυλάκων στην Al Dhafra και είμαι από την Ελλάδα. Πριν έρθω εδώ ήμουν προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό. Εργάζομαι ως προπονητής τερματοφυλάκων τα τελευταία 19 χρόνια.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων είναι κάτι συγκεκριμένο. Τα τελευταία 15-20 χρόνια θέλουμε στο ποδόσφαιρο κάποιους ανθρώπους να ασχολούνται συγκεκριμένα με κάποια κομμάτια καθώς αυτό είναι το μέλλον. Οπότε ο προπονητής τερματοφυλάκων προσπαθεί να δουλεύει συγκεκριμένα και να προσπαθεί να βοηθήσει όλα τα προβλήματα των γκολκίπερ".

Σε ερώτηση για τον στόχο του απάντησε:

"Ο στόχος μου είναι πάντα πάνω στο τι χρειάζεται η ομάδα. Προσπαθώ να προετοιμάζω τους τερματοφύλακες μου να είναι έτοιμοι για τα παιχνίδια και να βοηθούν την ομάδα όσο καλύτερα μπορούν. Οπότε ο στόχος της ομάδας είναι και δικός μου στόχος".

Ενώ αναφορικά με τη πρώτη του εντύπωση από τους γκολκίπερ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε:

"Εξεπλάγην. Γιατί βρήκα αρκετά καλή νοοτροπία και καλούς τερματοφύλακες. Πριν έρθω στην ομάδα έκανα scouting σε όλες τις ομάδες των Εμιράτων για να δω το επίπεδο των γκολκίπερ και είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα εδώ κάποιους καλούς τερματοφύλακες για να δουλέψω μαζί τους και να τους βοηθήσω".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε και για την σχέση που έχει ένας προπονητής τερματοφυλάκων με τους γκολκίπερ:

"Ιδιαίτερη. Πάντα ο προπονητής τερματοφυλάκων έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τους γκολκίπερ και αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Επειδή οι τερματοφύλακες είναι αθλητές σε ένα ομαδικό σπορ αλλά είναι λίγο... πίσω. Οπότε ο προπονητής τερματοφυλάκων πρέπει να είναι κοντά τους επειδή η νοοτροπία, η υποστήριξη είναι σημαντική για αυτούς".

Στη συνέχεια έκανε ανάλυση των γκολκίπερ και μίλησε για τον στόχο της ομάδας και της δυσκολίες που περνάει τη φετινή σεζόν η ομάδα του λέγοντας πως στο τέλος θα τα καταφέρει.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ