ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία του ΑΠΟΕΛ ο Βαγγέλης Σάμιος

Τεχνικός διευθυντής στην ακαδημία του ΑΠΟΕΛ ο Βαγγέλης Σάμιος
EUROKINISSI

Ο πρώην προπονητής της Κ20 του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Σάμιος, ανέλαβε να αναδιοργανώσει τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και η συνεργασία των δυο πλευρών ανακοινώθηκε επίσημα.

Στην Κύπρο και από άλλο πόστο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βαγγέλης Σάμιος. Ο πρώην προπονητής της Κ20 του Παναθηναϊκού ανέλαβε και επίσημα το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας του ΑΠΟΕΛ σε μια προσπάθεια του συλλόγου της Κύπρου να αναδιοργανώσει τις ακαδημίες του.

Ο Σάμιος βρισκόταν τα προηγούμενα δέκα χρόνια στον Παναθηναϊκό και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2017 παρά την πρόταση που του είχε γίνει για να παραμείνει στο τριφύλλι. Μετά τους πράσινους πήγε αρχικά ως τεχνικός διευθυντής στον Αστέρα Μαγούλας και εν συνεχεία δούλεψε για λίγους μήνες στον Ατρόμητο ως προπονητής της Κ16.

Τότε ήρθε η πρόταση από το ΑΠΟΕΛ που βλέπει στο πρόσωπο του Σάμιου τον άνθρωποι που θα αναδιοργανώσει τις ακαδημίες και θα της δώσει της βάσεις ώστε να λειτουργήσουν σε μια καλύτερη και πιο επαγγελματική βάση.

Αρχικά η συμφωνία είναι μόνο για ένα χρόνο με τις δυο πλευρές να έχουν μιλήσει ήδη από τώρα για το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας τους από τη στιγμή που και οι δυο πλευρές θα είναι ικανοποιημένες.

Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ ανέφερε:

"Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ευάγγελο Σάμιο. Η συνεργασία είναι διάρκειας ενός έτους.

Ο κ. Σάμιος αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA Elite Youth A.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και αγωνίστηκε ως επαγγελματίας, σε Παναθηναϊκό, Αιγάλεω και Ατρόμητο, συνολικά 13 χρόνια.

Ξεκίνησε την προπονητική και τεχνική του καριέρα από την ακαδημία Juan Ramón Rocha. Θήτευσε συνολικά για 3 χρόνια στην Ακαδημία του Ατρόμητου και 10 χρόνια στην Ακαδημία Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα από το 2007 έως και το 2017.

Ο κ. Σάμιος αναλαμβάνει ένα ιδιαίτερα νευραλγικό πόστο για το μέλλον της ομάδας μας. Του ευχόμαστε να έχει παραγωγική δουλειά".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ