ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Τελειώνει" του Παπαδόπουλου στο Αμβούργο

"Τελειώνει" του Παπαδόπουλου στο Αμβούργο

Τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Κυριάκου Παπαδόπουλου από τη Λειψία προς το Αμβούργο. Τον αποθέωσε ο Τσαλχάνογλου.

Ήταν γνωστό από καιρό ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος "ψαχνόταν" για να αποχωρήσει από τη Λειψία, καθότι δεν ήταν ικανοποιημένος από τον χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα της Σαξονίας. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η λύση που φάνταζε ως η πιο πιθανή αναφορικά με το μέλλον του Έλληνα κεντρικού αμυντικού, είναι εντέλει και αυτή που θα γίνει πραγματικότητα.

Ο 24χρονος συμφώνησε με το Αμβούργο και σήμερα (16/1) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να ανακοινωθεί. Συνολικά, η νέα του ομάδα θα χρειαστεί να καταβάλει περίπου 2.000.000 ευρώ (μισθός και ενοίκιο προς τη Λεβερκούζεν), ενώ δεν υφίσταται κάποια οψιόν αγοράς. Μάλιστα, ο τεχνικός του Αμβούργου, Μάρκους Γκίμπσολ, παρουσιάζεται ως λάτρης των ικανοτήτων του Παπαδόπουλου και αναμένεται να ποντάρει πάνω του στη συνέχεια της Bundesliga.

"Τελειώνει" του Παπαδόπουλου στο Αμβούργο

Πάντως, αξιοσημείωτες είναι και οι επευφημίες προς τον Έλληνα διεθνή, από τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στη Λεβερκούζεν, αλλά και πρώην ποδοσφαιριστή του Αμβούργου, Χακάν Τσαλχάνογλου, ο οποίος τον αποθέωσε σε δήλωσή του στην Bild: "Ο 'Πάπα' είναι κορυφαίος, σούπερ αμυντικός και έχει σπουδαίο χαρακτήρα. Το Αμβούργο μπορεί να ανυπομονεί για την έλευσή του. Πάντα θέλει να νικά. Τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πραγματικός αρχηγός, δίνει κίνητρα στους παίκτες, θα κάνει μεγάλο "θόρυβο". Ήμουν χαρούμενος το διάστημα που έπαιζε μαζί μου, αφού δεν χρειαζόταν να αγωνιστώ εναντίον του... Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα”.

Ο Παπαδόπουλος μετέβη στη Γερμανία το 2010, όταν η Σάλκε τον απέκτησε από τον Ολυμπιακό. Οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να "ξεδιπλώσει" τις ικανότητές του τα τελευταία χρόνια, όμως παρά το αυτό, έχει προλάβει να καταγράψει 92 συμμετοχές και 5 γκολ στην Bundesliga. Το Αμβούργο θα αποτελέσει την τέταρτη γερμανική ομάδα της καριέρας του, μετά τις Σάλκε, Λεβερκούζεν και Λειψία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μπαλντισόνι: "Δεν έχουμε πρόταση για τον Μανωλά, συζητούμε για ανανέωση συμβολαίου"
Παναγόπουλος και επίσημα στην Akropolis
Μεταγραφική νίκη κόντρα σε "μεγαθήρια" για τη Λειψία
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ