ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Τάσος Δώνης: "Είμαι νέος, έκανα λάθη, τώρα άλλαξα"

Schalke's Weston McKennie of the USA, left, challenges for the ball with Stuttgart's Anastasios Donis during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and VFB Stuttgart at the Arena in Gelsenkirchen, Germany, Sunday, Sept. 10, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Δώνης (AP Photo/Martin Meissner) AP

Ο Τάσος Δώνης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό στη Στουτγκάρδη, ανέφερε ότι πλέον έχει προσαρμοστεί σε "μια από τις ωραίες πόλεις που έχω ζήσει", ενώ τοποθετήθηκε και για το Ελλάδα - Κροατία.

Συνέντευξη στη Γερμανία παραχώρησε ο Τάσος Δώνης. Ο επιθετικός της Στουτγκάρδης μίλησε για τη νέα του ζωή, τη νέα ομάδα στην οποία πήρε μεταγραφή από τη Νις και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον έχει προσαρμοστεί και περνάει καλά.

Ρωτήθηκε για τον πατέρα του Γιώργο Δώνη και τις συμβουλές που του δίνει, αλλά και για το Ελλάδα - Κροατία στα μπαράζ, επισημαίνοντας: "Θα είναι καλά παιχνίδια απέναντι σε καλό αντίπαλο. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τέτοια ματς. Πάντα όμως εμείς παίζουμε με καρδιά και έχουμε καλή άμυνα".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΩΝΗ:

- Ο πατέρας σου, που έπαιξε σε Παναθηναϊκό, Μπλάκμπερν και Χάντερσφιλντ, ποιες συμβουλές σου δίνει;

"Μιλάμε για τα παιχνίδια. Είναι πάντα ειλικρινής απέναντί μου. Με συγχαίρει όταν νικάμε και με παρηγορεί όταν χάνουμε. Επίσης μου δίνει σημαντικές συμβουλές πάνω σε τι πρέπει να δουλέψω".

- Τι σου είπε μετά το γκολ που έβαλες απέναντι στην Κολωνία;

"Πρώτα από όλα με συνεχάρη για το πρώτο μου γκολ στη Μπουντεσλίγκα, αλλά μου είπε ότι θα μπορούσα να βάλω και δεύτερο".

- Έκανες μεταγραφή 4,5 εκατ. ευρώ από τη Νις στη Στουτγκάρδη. Πώς είναι οι πρώτες εβδομάδες;

"Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές είναι εξαιρετικοί. Είμαστε σαν οικογένεια. Σε κάθε προπόνηση δίνω το 100% και θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Η Στουτγκάρδη είναι το κατάλληλο κλαμπ για εμένα".

- Μπορείς να μας περιγράψεις τα προβλήματα στην αρχή; Ο προπονητής σε άφησε εκτός ομάδας πριν από το πρώτο εντός έδρας ματς. Τι πήγε λάθος;

"Είμαι νέος και έκανα λάθη. Δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Έτσι το αποφάσισε ο προπονητής. Μετά από αυτό, κατάλαβα ότι έπρεπε να αλλάξω".

- Πώς σου φαίνεται η νέα πόλη που μένεις;

"Νιώθω ωραία. Η Στουτγκάρδη είναι όμορφη πόλη. Έχω συναντήσεις πολλούς Έλληνες εδώ, ενώ υπάρχουν και καφετέριες που ανήκουν σε Έλληνες. Αυτό κάνει πιο εύκολη τη ζωή και για εμένα. Σίγουρα η Στουτγκάρδη είναι ένα από μία από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω ζήσει".

- Πώς σου φαίνονται οι οπαδοί στο στάδιο;

"Είναι απίστευτοι. Μας υποστηρίζουν συνεχώς και αυτό είναι σημαντικό για εμάς που είμαστε νεανική ομάδα".

-Τι μπορεί να πετύχει εφέτος η Στουτγκάρδη;

"Δέκα βαθμοί σε οκτώ παιχνίδια, είναι καλή συγκομιδή. Πρώτα να μείνουμε στην κατηγορία, κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Έχουμε νέους ποδοσφαιριστές, που μπορούν να βελτιωθούν στο μέλλον".

- Στα μπαράζ για το Μουντιάλ θα παίξετε με την Κροατία. Ίσως συναντήσεις τον συμπαίκτη σου, Josip Brekalo.

"Πρώτα θα πρέπει να παίξει στην πρώτη ομάδα της Κροατίας (ο Brekalo παίζει στην Κ21 της Κροατίας). Θα είναι καλά παιχνίδια απέναντι σε καλό αντίπαλο. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν τέτοια ματς. Πάντα όμως εμείς παίζουμε με καρδιά και έχουμε καλή άμυνα".

- Και ένα σχόλιο για τον προσεχή αγώνα στη Μπουντεσλίγκα, με τη Λειψία...

"Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στη Μπουντεσλίγκα. Έχει κερδίσει δυνατούς αντιπάλους. Θα είναι σκληρό παιχνίδι για εμάς. Έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα, αλλά κι εμείς έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές. Πρώτα να κρατήσουμε το μηδέν όσο πιο πολύ ώρα μπορούμε και να σκοράρουμε στην αντεπίθεση. Να δώσουμε το 100% και ίσως πάρουμε θετικό αποτέλεσμα".

(AP Photo/Martin Meissner)

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ