ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σταυροθανασόπουλος: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, κοιτάω ψηλότερα"

Σταυροθανασόπουλος: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, κοιτάω ψηλότερα"

Ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος ο οποίος έκανε το βήμα παραπάνω παίρνοντας μεταγραφή από την Akropolis στην Frej Taby παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr όπου μίλησε για αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται ήδη στη Σουηδία, για την μεταγραφή που ήρθε μέσω σκληρής δουλειάς και τους στόχους του.

Πριν από τρία χρόνια ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος πήρε την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό αφήνοντας τον Πανιώνιο και επιλέγοντας την Akropolis που αγωνιζόταν στην Γ' Εθνική Σουηδίας.

Στην διάρκεια αυτών των χρόνων έφτασε δυο φορές κοντά στην άνοδο στη Β' Εθνική (Superettan) αφού η ομάδα του βρέθηκε δυο φορές στα μπαράζ αλλά δυστυχώς αν και έφτασε στην πηγή... δεν ήπιε νερό.

Παρόλα αυτά όμως την περσινή σεζόν πραγματοποίησε τη καλύτερη του χρονιά στην Akropolis. Μια σεζόν υπό τις οδηγίες του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου όπου πέτυχε δεκατέσσερα γκολ και είχε και οκτώ ασίστ.

Η εξαιρετική αυτή χρονιά τον οδήγησε στο τέλος της σεζόν και σε μια μεταγραφή σε ανώτερη κατηγορία και συγκεκριμένα στην ομάδα της Frej Taby που αγωνίζεται στην Superettan. Μάλιστα η Frej ήταν η ομάδα με την οποία η Akropolis διεκδίκησε την άνοδο στα φετινά μπαράζ αλλά με δυο ισοπαλίες δεν κατάφερε να την πάρει.

Μέσα απ' αυτά τα δυο ματς όμως η Frej έκανε και το τελικό της scouting και προχώρησε στην απόκτηση του 25χρονου Έλληνα επιθετικού. Πρόλαβε μάλιστα άλλες ομάδες από την Σουηδία αλλά και τη Νορβηγία που κατέθεσαν επίσης πρόταση για την απόκτηση του.

Σταυροθανασόπουλος: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, κοιτάω ψηλότερα"

Ο Κώστας Σταυροθανασόπουλος λίγες μέρες πριν αναχωρήσει και πάλι για την Σουηδία παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr στην οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του να φύγει από την Ελλάδα πριν από τρία χρόνια, στην παρουσία του στην Akropolis αλλά και στην μεταγραφή του στη Frej Taby.

Επίσης μίλησε και για τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο την περσινή σεζόν αλλά και τον φίλο του Σωτήρη Παπαγιανόπουλο ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Έστερσουντ.

Η μεταγραφή που πήρες σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας αποτελεί ανταμοιβή της δουλειάς σου και της επιμονής σου να αφήσεις την Ελλάδα και παίξεις στη Σουηδία;
"Ναι σίγουρα είναι μια ανταμοιβή και δικαίωση σκληρής δουλειάς των τελευταίων τριών χρόνων και όχι μόνο και φυσικά προσπάθειας ώστε να κάνω το βήμα παραπάνω και να βρεθώ και πάλι σε ανώτερο επίπεδο. Η Superettan είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό και ένα πρωτάθλημα που σου δίνει το δικαίωμα να έχεις βλέψεις για να παίξεις ακόμα πιο ψηλά και ακόμα και εκτός Σουηδίας, σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης".

Πως έγινε η μετακίνηση στου στην Frej;
"Από τα όσα μου είπε ο προπονητής όταν συζητούσαμε μαζί με παρακολουθούσε αρκετό καιρό πριν αλλά μεγάλη συμβολή στο να εισηγηθεί τελικά την απόκτηση μου έπαιξαν τα δυο παιχνίδια μπαράζ της Akropolis με την Fraj που βρεθήκαμε αντιμέτωποι. Βέβαια στο παρελθόν είχαμε βρεθεί ξανά αντιμέτωποι καθώς ήταν και τεχνικός διευθυντής της Μπρομοϊμποκάρνα οπότε με ήξερε από τότε και σύμφωνα με τα λεγόμενα του με παρακολουθούσε".

Εσύ πριν από τα παιχνίδια της Akropolis με τη νυν ομάδα σου για τα μπαράζ είχες κάποια ενημέρωση από τη στιγμή που το συμβόλαιο σου ολοκληρωνόταν μετά από κάποιο διάστημα;
"Δεν γνώριζα απολύτως τίποτα. Άλλωστε εμένα πρωταρχικός μου στόχος ήταν να κερδίσουμε τη κατηγορία με την Akropolis και φάνηκε και στα δυο ματς με την απόδοση μου όπου έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου ώστε να πετύχουμε τον πρωταρχικό μας στόχο. Δεν τα καταφέραμε όμως και μετά από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μου. Τότε ήταν η πρώτη ομάδα που με πλησίασε και μετά ήρθαν άλλες τρεις ομάδες από το πρωτάθλημα της Σουηδίας και μετά τη Νορβηγία".

Σταυροθανασόπουλος: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, κοιτάω ψηλότερα"

Μπήκες σε δεύτερες σκέψεις για να αποδεχθείς την πρόταση επειδή ήταν από την ομάδα που βρεθήκατε αντιμέτωποι στα μπαράζ;
"Επειδή δεν γνώριζα τίποτα πριν τα μπαράζ και όλα έγιναν μετά είναι αλήθεια ότι δεν το σκέφτηκα έτσι γιατί είχα καθαρή τη συνείδηση μου. Οι άνθρωποι της ομάδας του Frej επικοινώνησαν με τους ιθύνοντες της Akropolis, παρότι έληγε το συμβόλαιο μου ότι θα με προσεγγίσουν και θα έχουμε μια συνάντηση.

Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει σε μεγαλύτερη κατηγορία από εμάς, σε καθαρά επαγγελματική κατηγορία, οπότε κοιτάω σε επαγγελματικό επίπεδο τι είναι καλύτερο για μένα. Επίσης μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας, μου ευχήθηκαν τι είναι καλύτερο για εμένα και την καριέρα μου ώστε να κάνω την καλύτερη επιλογή που θα με βοηθήσει . Κατά την ταπεινή μου άποψη πιστεύω πως βοήθησα την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια όπου προσπαθούσα να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο όσο και εκτός γηπέδου, πιστεύω και για αυτό το λόγο μέσα από αυτό το ωραίο ταξίδι στην Akropolis αυτά τα τρία χρόνια έκανα πολύ καλούς φίλους".

Τι είναι αυτό που σε κρατάει τόσα χρόνια να παίζεις στη Σουηδία και να μην θέλεις να επιστρέψεις πίσω; "Μετά από τρία χρόνια στη Σουηδία βλέπω ότι το κυριότερο είναι πως δεν υπάρχει άγχος. Στην Ελλάδα όλα είναι ρευστά ακόμα και σε ομάδες Super League και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Στη Σουηδία ακόμα και στη τρίτη κατηγορία, όπου αγωνιζόμουν υπάρχει μια σταθερότητα που στην Ελλάδα δεν την βρίσκεις.

Επίσης δεν είναι τόσο αγχώδης ο τρόπος ζωής και υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής ενώ το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Ακόμη η οργάνωση είναι τρομερή σε όλους τους τομείς και σου δίνουν τα απαραίτητα εφόδια για να λειτουργήσεις επαγγελματικά και να αισθάνεσαι ποδοσφαιριστής χωρίς να σκέφτεσαι εξωγηπεδικά προβλήματα. Πράγματα που είναι απλά αλλά στην Ελλάδα δεν γίνονται και γιγαντώνονται".

Έχεις μετανιώσει για την επιλογή που έκανες να πας στη Σουηδία;
"'Όχι ήταν από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει".

Σου είχε δοθεί και νωρίτερα η ευκαιρία να φύγεις στο εξωτερικό;
"Ναι είχα τη δυνατότητα να φύγω στο εξωτερικό και κάποια χρόνια νωρίτερα. Και πάλι στην Σουηδία όπου είχα πρόταση από μια ομάδα Α' Εθνικής. Τότε προτίμησα να μείνω στον Πανιώνιο. Φυσικά και δεν μετάνιωσα που έμεινα σε μια μεγάλη ομάδα, που με βοήθησε να ανδρωθώ και να παίξω στη Super League. Δεν είναι λίγο πράγμα να φοράς τη φανέλα του πιο ιστορικού συλλόγου στην Ελλάδα και πάντα θα είναι μέσα στην καρδιά μου".

Η απόφαση που πήρες τώρα να πας στη Frej ήταν και αυτή η καλύτερη με βάση τις επιλογές που είχες;
"Ναι πιστεύω πως ήταν η καλύτερη επιλογή. Ήταν η ομάδα που με ήθελε παραπάνω από τις άλλες. Ο προπονητής μου ξεκαθάρισε το πλάνο του, πως θέλει να με χρησιμοποιήσει και για αυτό επέλεξα να πω το ναι".

Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα και ποιοι είναι οι στόχοι για τη νέα σεζόν;
"Ξέρω τον τρόπο παιχνιδιού τους, ο οποίος με βολεύει ώστε να φανώ και να δείξω τις δυνατότητες μου. Θέλω να έχω μια ανάλογη πορεία όπως στην περσινή σεζόν όπου με τον τρόπο όπου έπαιζε η Akropolis υπό τις οδηγίες του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου έκανα μια εξαιρετική σεζόν. Όσο για τον στόχο της ομάδας είναι να κάνει πολύ καλή πορεία στην Superretan και να μπορέσει να καθιερωθεί.

Έχει κάνει καλές μεταγραφές, έχει πάρει ποιοτικούς παίκτες και πήρε και τον Ιταλό επιθετικό Λούκα Πόλο με τον οποίο είχα αγωνιστεί μαζί στην Akropolis πέρσι και είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Γ' Εθνική και πέρσι έπαιζε στην Μπρομοϊμποκάρνα. Με χαροποιεί που θα είμαστε και πάλι συμπαίκτες και είναι σίγουρο ότι ο ένας θα βοηθήσει τον άλλον ώστε να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα στη νέα μας ομάδα".

Εσένα τα όνειρα σου μέχρι που φτάνουν;
"Θέλω να πάω ακόμα ψηλότερα, να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Δεν νομίζω ότι θα σταματήσω σε αυτό το επίπεδο. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά με επιμονή και υπομονή. Για αυτό και έκανα αυτό το μεγάλο βήμα. Δεν θα καθόμουν να παίζω τρία χρόνια στη Σουηδία αν δεν πίστευα στον εαυτό μου και ότι μπορώ να τα καταφέρω.

Στην Σουηδία δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή που έρχεται από την Ελλάδα να μείνει, να παίξει και να καθιερωθεί. Είναι τεράστια αλλαγή, το κρύο, ο τρόπος ζωής, η χρονική περίοδος. Έκανα υπομονή τρία χρόνια, δούλεψα σκληρά και με τη συμβολή του κ. Παναγόπουλου πέρυσι έκανα μια εξαιρετική σεζόν που με βοήθησε στο να κάνω το βήμα παραπάνω".

Αναφέρθηκες αρκετά στη βοήθεια του κ. Παναγόπουλου, τι ήταν αυτό που άλλαξε στην ομάδα και σε σένα καθώς πραγματοποίησες μαι εξαιρετική σεζόν με 14 γκολ και 8 ασίστ;
"Σε μένα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ώστε να με βοηθήσει να βελτιωθώ και να αυξήσω τα στατιστικά μου, με αποτέλεσμα να πάρω και αυτή μεταγραφή, όπως είπες και πριν τη χρόνια που τελείωσε είχα 14 γκολ και 8 ασίστ παίζοντας ως πλάγιος επιθετικός αλλά και σαν ομάδα πετύχαμε 68 γκολ τα περισσότερα και στις τρεις κατηγορίες.

Από μόνο του αυτό δείχνει ότι δημιούργησε μια επιθετική ομάδα που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο και έπαιρνε και αποτελέσματα. Έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού με έμφαση στην τακτική, την κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη από την άμυνα κάτι που έκανε το έργο μου πιο εύκολο.

Σταυροθανασόπουλος: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, κοιτάω ψηλότερα"

Στην αρχή οι Σουηδοί είχαν παραξενευτεί με τις ασκήσεις του κάτι που έκανε το έργο του λίγο πιο δύσκολο ειδικά στην αρχή. Κάναμε πάντα πράγματα όπως βίντεο ανάλυσης της ομάδας μας αλλά και του αντίπαλου κάτι που δεν το συνηθίζουν οι ομάδες τις κατηγορίας. Λειτουργούσαμε πολύ επαγγελματικά για τα δεδομένα που υπήρχαν. Εγώ βέβαια είχα δουλέψει και στο παρελθόν στον Πανιώνιο μαζί του και για μένα ήταν πιο κατανοητός ο τρόπος παιχνιδιού του αλλά και η φιλοσοφία του".

Τι θα έχεις να θυμάσαι από τη παρουσία σου στην Akropolis;
"Την πρώτη χρονιά φτάσαμε στα μπαράζ ανόδου κόντρα στην Frej. Κάναμε καλή πορεία και γραφτήκαμε στην ιστορία του συλλόγου επειδή παίξαμε μπαράζ ανόδου στη Β' Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Δεν επιτεύχθηκε βέβαια η άνοδος. Μετά τη φετινή σεζόν φτάσαμε πάλι στα μπαράζ και χάσαμε την άνοδο με δυο ισοπαλίες, όχι έχοντας χάσει κάποιο παιχνίδι. Κάτι που με στεναχώρησε πάρα πολύ".

Τι περιμένεις να βρεις στην καινούρια σου ομάδα;
"Πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πιο επαγγελματικά, είναι ανώτερο το επίπεδο, μεγαλύτερη η κατηγορία. Εγώ θέλω να εξελιχθώ ακόμα περισσότερο μέσω των αγώνων που θα έχουν μεγαλύτερη πίεση. Θα παίζουμε σε καλύτερα γήπεδα, σε μεγαλύτερες έδρες, κόντρα σε ιστορικές ομάδες στη Σουηδία που έχουν παίξει και στην Ευρώπη. Θα παίξω ξανά μπροστά σε αρκετό κόσμο όπως γινόταν και στην Ελλάδα γιατί είναι γεγονός ότι στην Akropolis μόνο στα ντέρμπι και τα μπαράζ η ομάδα μάζευε αρκετό κόσμο".

Στην Σουηδία διαπρέπει επίσης ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που έφυγε από τον ΠΑΟΚ χωρίς να του δοθεί μια ευκαιρία, ο Σωτήρης Παπαγιανόπουλος, θα ήθελες να έχεις ανάλογη εξέλιξη;
"Ευελπιστώ με τη σκληρή δουλειά και πίστη σε αυτό που κάνω να φτάσω στο επίπεδο του. Τον βλέπω, δουλεύει σκληρά και μακάρι να με αξιώσει και μένα ο θεός να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Αυτό που έχει κάνει με την Έστερσουντ είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Απέκλεισε τον ΠΑΟΚ που είχε δέκα φορές το μπάτζετ της Έστερσουντ. Το μεγαθήριο της Γαλατά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League. Μακάρι να κάνω ανάλογη πορεία.

Σταυροθανασόπουλος: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, κοιτάω ψηλότερα"

Είναι επίσης ένα καλό παιδί και καλός ποδοσφαιριστής και ο καλύτερος αμυντικός στη Σουηδία. Δίκαια ήρθε η κλήση του στην Εθνική ομάδα της Σουηδίας και κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα. Γιατί όχι μάλιστα να μην είχε κληθεί και στην Εθνική Ελλάδος καθώς είναι ένας από τους λίγους Έλληνες στόπερ που συνεχίζουν να αγωνίζονται στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα". .

Τι θα ήθελες να πεις στους ανθρώπους της Akropolis;
"Πρώτα απ' όλα δεν λέω αντίο αλλά εις το επανιδείν καθώς δεν ξέρεις πως φέρνει τα πράγματα ο χρόνος. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας γι αυτά τα υπέροχα τρία χρόνια, έναν προς έναν ξεχωριστά και ιδιαίτερα αυτούς που με πίστεψαν διότι μου έδωσαν δύναμη ώστε να κάνω το βήμα παραπάνω! Θέλω να ευχαριστήσω και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να κάνω μια τόσο καλή χρονιά και γενικά ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα αυτά τα τρία χρόνια.

Εύχομαι στην ομάδα της Akropolis καλή συνέχεια στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει και ελπίζω αυτήν την χρόνια να καταφέρει να πάρει την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ