ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Σεντόνι" για τους "Ρωμαίους"

"Σεντόνι" για τους "Ρωμαίους"

Ο Δημήτρης Σιαλμάς βρήκε δίχτυα στην αναμέτρηση της Κεαλαούλ με την Κραϊόβα. Το σεντόνι του Champions League στα χέρια των "Ρωμαίων". Τέλος υποχρεώσεων για πολλούς Έλληνες στην Ευρώπη. (VIDEOS)

Η τελευταία αγωνιστική ήταν για πολλούς Έλληνες στην Ευρώπη. Παρέμειναν στις μεγάλες κατά τόπους εθνικές κατηγορίες, οι εκπρόσωποί μας σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία. Γκολ ο Σιαλμάς, ισοπαλίες για Βέλλιο και Πέτσο, επιστροφή με νίκη για Πλιάτσικα. Τη Δευτέρα, η Ρόμα των Μανωλά, Χολέμπας και Τοροσίδη νίκησε τη Λάτσιο και εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή της, στους ομίλους του "Champions League".

Ιταλία - Σεντόνι για τους "Ρωμαίους"

Βασικός στο κέντρο της άμυνας της Μπολόνια, ο Μάριος Οικονόμου είχε εξαιρετική απόδοση κι ήταν αλάνθαστος στα καθήκοντά του, στην αναμέτρηση με την Βίρτους Λαντσάνο, που βρήκε τους "ροσομπλού" νικητές με 1-0. Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική της Serie B, στην τέταρτη θέση της συνολικής κατάταξης της κανονικής περιόδου η Μπολόνια. Στα ημιτελικά των Play-offs, καλείται να περάσει το εμπόδιο του νικητή της αναμέτρησης Σπέτσια - Αβελίνο.

Από τον πάγκο είδε ο Γιάννης Φετφατζίδης, την εντός έδρας ισοπαλία της Κιέβο Βερόνα (1-1) με την Αταλάντα. Η Κιέβο θα είναι και την επόμενη σεζόν, στη Serie A.

H έτερη ομάδα της Βερόνα, Ελλάς, δοκιμάστηκε στην Εμίλια Ρομάνα από την Πάρμα. Με τον Βαγγέλη Μόρα να βγάζει όλο το 90λεπτο στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μάρκες - αντίκρισε και μία κίτρινη κάρτα - και τον Παναγιώτη Ταχτσίδη στα χαφ - δίπλα σε Χάλφρεντσον και Ομπαντί - η Βερόνα απέσπασε την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 από την Πάρμα. Στον πάγκο έμεινε, ο τρίτος Έλληνας της ομάδας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Η Βερόνα, τερμάτισε στη 13η θέση της Serie A.

Στο "Φρίουλι", η Ουντινέζε αποχαιρέτισε με ήττα τη σεζόν και τον κόσμο της, με 1-0 από τη Σασουόλο. Βασικός, ο Ορέστης Καρνέζης κάτω από τα γκολπόστ, βασικός κι ο Παναγιώτης Κονέ - πίσω από τους Τερό και Πέριτσα. Ο Έλληνες γκολκίπερ τραυματίστηκε κι αποχώρησε στο 29ο λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Σκουφέτ. Στη 16η θέση της συνολικής κατάταξης, η Ουντινέζε. Για τη Σασουόλο, εκτός αποστολής ήταν ο Τάσος Δώνης.

Και με τους τρεις Έλληνες στη βασική της ενδεκάδα, η Ρόμα νίκησε 2-1 τη Λάτσιο στο ντέρμπι της "Αιώνιας Πόλης" και εξασφάλισε θέση στους ομίλους του Champions League. Κώστας Μανωλάς, Βασίλης Τοροσίδης και Χοσέ Χολέμπας έχουν πλέον το "σεντόνι" στα χέρια τους.

Ισπανία - "Σώθηκαν" οι Έλληνες της Λεβάντε

Στη βασική ενδεκάδα της Λεβάντε, γι' ακόμη μία φορά, ο Λουκάς Βύντρα. Το 3-5-2 του Λούκας Αλκαράθ δεν άλλαξε ούτε στην ισοπαλία (0-0) με την Έλτσε. Στο κέντρο της αμυντικής τριάδας ο Λουκάς Βύντρα έχοντας πλάι του, τους Χουανφράν (πρώην ΑΕΚ) και Νταβίδ Ναβάρο. Στη 15η θέση της Primera Division η Λεβάντε, οι "γρανότας" θα είναι και την επόμενη σεζόν στην πρώτη τη τάξει, ισπανική κατηγορία. Εκτός αποστολής, ακόμη μία φορά, ο Νίκος Καράμπελας.

Γερμανία - Νίκη για την Ντόρτμουντ του Παπασταθόπουλου

Από τον πάγκο είδε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τη νίκη της Ντόρτμουντ με 3-2 επί της Βέρντερ Βρέμης, για την τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Στην έβδομη θέση, τελείωσε το γερμανικό πρωτάθλημα η Μπορούσια, με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα μπορεί να αφήσει μία γλυκιά γεύση, στο τέλος της σεζόν. Έτσι κι αλλιώς θα είναι στο Europa League, της ερχόμενης περιόδου.

Βέλγιο - Βασικός ο Γκαλίτσιος

Βασικός ο Γιώργος Γκαλίτσιος στην εντός έδρας ισοπαλία (2-2) της Λόκερεν με τη Μέχελεν και με καλή παρουσία στο δεξί αμυντικό άκρο της πρώτης.

Κίνα - Νέα ήττα για Αβραάμ στην Κίνα

Επιστροφή στη βασική ενδεκάδα της Σανγκάι Σενχούα, για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στα χαφ, μπροστά από την αμυντική τετράδα, είδε την ομάδα του να γνωρίζει ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 2-0 από τη Σαντόνγκ Λούνενγκ. Στη 10η θέση του κινεζικού πρωταθλήματος η Σανγκάι Σενχούα, παραπαίει.

Ουκρανία - Επιστροφή με νίκη για Πλιάτσικα

Επιστροφή στη βασική ενδεκάδα και για τον Βασίλη Πλιάτσικα. Στο δεξί αμυντικό άκρο της Μεταλούργκ Ντόνετσκ, αγωνίστηκε σ' όλο το 90λεπτο της εντός έδρας νίκης με 2-0, επί της Ζακαρπάτια. Αδιάφορη η ομάδα του Έλληνα άσου και του Ντόνετσκ.

Πορτογαλία - Αντίο με νίκη για Σάμαρη, ήττα χωρίς κόστος για Πέλκα

Ιδανικά έκλεισε η σεζόν για τον Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα. Σταθερά, μέσα στις επιλογές του Ζόρζε Ζεζούς, βοήθησε με την αγωνιστική του παρουσία τους "αετούς" να νικήσουν με 4-1 τη Μαρίτιμο, για την τελευταία αγωνιστική της Primeira Liga. Πρωταθλητής Πορτογαλίας, στην πρώτη του σεζόν.

Βαριά ήττα για τη Βιτόρια Σετούμπαλ του Δημήτρη Πέλκα, με 5-0 στο Μίνιο, από την Μπράγκα του Σέρζιο Κονσεϊσάο. Χωρίς όμως κάποιο κόστος, καθώς η Βιτόρια εξασφάλισε την παραμονή της στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα κι έδωσε τη θέση του στον Αν, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυστρία - Ισοπαλία για Πέτσο

Στη βασική ενδεκάδα της Ραπίντ Βιέννης ξεκίνησε ο Θάνος Πέτσος, στην εντός έδρας "λευκή" ισοπαλία κόντρα στη Βίενερ Νόιτσταντ. Στα αμυντικά χαφ, η Ραπίντ θα είναι στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης σεζόν.

Δανία - Ισοπαλία για Βέλλιο

Ισόπαλη 1-1, εκτός έδρας, αναδείχθηκε η Βέστσιελαντ με τη Σεντερίσκε. Ο Απόστολος Βέλλιος είδε το μεγαλύτερο μέρος του ματς από τον πάγκο, πέρασε στη θέση του Σέρενσεν στο 79ο λεπτό. Συνεχίζει τη μάχη που δίνει για την παραμονή στη πρώτη κατηγορία της Δανίας.

Ρουμανία - Γκολ ο Σιαλμάς

Σκόραρε ο Δημήτρης Σιαλμάς με τη φανέλα της Κεαλαούλ. Ήταν το γκολ της ισοφάρισης, κόντρα στην Κραϊόβα. Σημαντικό, καθώς η ομάδα του Έλληνα επιθετικού μετά έφθασε στη νίκη. Ακόμη κι έτσι, μοιάζει δύσκολο να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Εκτός αποστολής έμειναν για διάφορους λόγους οι Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν), Στέφανος Καπίνο (Μάιντς), Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά), Σωκράτης Διούδης (Μπριζ), Γιάννης Αραμπατζής (Άστρα Τζούρτζου), Λεωνίδας Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ), Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Λέγκια Γκντανσκ)

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ