ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σαμαράς: "Μια φορά Σέλτικ, για πάντα Σέλτικ"

Σαμαράς: "Μια φορά Σέλτικ, για πάντα Σέλτικ"

Ο Γιώργος Σαμαράς μίλησε για την υπερβολική αγάπη που τρέφει για τη Σέλτικ, αλλά και για την τρομερή αφοσίωση των οπαδών της πρώην ομάδας του.

Μετά από δύο χρόνια μακριά από το "Σέλτικ Παρκ", ο Γιώργος Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της Σέλτικ. Μίλησε για τον ισχυρό δεσμό του με την ομάδα της Γλασκώβης, τη δυσκολία του να επιστρέψει εκεί για να παρακολουθήσει παιχνίδι της και για το γεγονός ότι υπήρξε ένας εκ των ποδοσφαιριστών που λάτρεψαν οι οπαδοί της σκωτσέζικης ομάδας.

Ερωτώμενος για το πως νιώθει που έχει έχει μείνει για περισσότερα από δύο χρόνια μακριά από τη Σέλτικ, είπε: "Είναι ένας πολύ δυνατός δεσμός και είναι ο λόγος που δεν μπορώ να επιστρέψω στην Γλασκώβη για να δω ένα παιχνίδι. Δεν είμαι έτοιμος να γυρίσω στην Γλασκώβη σαν οπαδός, κάτι το οποίο είμαι, και να δω την ομάδα. Είναι δύσκολο για εμένα να μιλήσω για το παρελθόν και είναι μόνο δύο χρόνια. Αγαπώ τη Σέλτικ και θα την αγαπώ για πάντα.

Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι έπαιξα περισσότερες από 250 φορές με τη φανέλα της και που βοήθησα την ομάδα για επτά χρόνια να κερδίσει τρόπαια και να έχει σπουδαίες βραδιές στο Champions League. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, οι αναμνήσεις μου και ένα κομμάτι του παιχνιδιού που αγαπώ. Θα είμαι Σέλτικ μέχρι το τέλος μου. Ήρθα σαν ένα 22χρονο αγόρι και έφυγα στα 30 μου. Μια φορά Σέλτικ, για πάντα Σέλτικ. Αυτός είμαι. Είχα τα πάνω μου και τα κάτω μου, αλλά έτσι είναι η ζωή και στο τέλος ένιωσα ότι τα πήγα μια χαρά".

Για το ότι έγινε ένας εκ των αγαπημένων παικτών στα μάτια του κόσμου της Σέλτικ και αναγνωρίζεται ακόμη από τους οπαδούς της σε ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε: "Είναι σπουδαίο. Έφτασα στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα και οπαδοί που φορούσαν διακριτικά της Σέλτικ, ήρθαν για να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου. Ήταν το ίδιο που μου είχε συμβεί στην Οτάβα, στο Έντμοντον, στην Τάμπα και στην Φλόριντα, όπου υπήρχαν φίλοι της ομάδας, οι οποίοι ήρθαν για να δουν το παιχνίδι και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου.

Δεν ξέρω αν είμαι ήρωας, απλώς βλέπω τον εαυτό μου ως έναν παίκτη που ήταν αφοσιωμένος στην ομάδα και έδινε πάντα ότι καλύτερο μπορούσε. Ακόμα νιώθω την αγάπη αυτή για την ομάδα. Η Σέλτικ είναι μια παγκόσμια ομάδα και πριν την έναρξη της σεζόν πηγαίναμε σε όλο τον κόσμο για ανθρώπους για τους ανθρώπους που υποστηρίζουν την ομάδα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν βλέπεις έναν παίκτη αφοσιωμένο σε μία ομάδα για πολλά χρόνια, αλλά εγώ το έκανα επειδή αγάπησα την ομάδα".

Η ομάδα της Σκωτίας αποτελεί το μεγαλύτερο "κεφάλαιο" της καριέρας του Έλληνα επιθετικού, αφού μαζί τους μέτρησε 253 εμφανίσεις και 74 γκολ. Πλέον, αγωνίζεται στην αμερικάνικη Ράγιο Οκλαχόμα Σίτι, από την οποία ενδέχεται να αποχωρήσει το επόμενο διάστημα.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ