ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Πρώτο χατ-τρικ ο Μήτρογλου, πρώτο γκολ ο Σταφυλίδης

Πρώτο χατ-τρικ ο Μήτρογλου, πρώτο γκολ ο Σταφυλίδης

Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στην Πορτογαλία και ο Κώστας Σταφυλίδης το πρώτο του γκολ στην Bundesliga. Ασίστ για Καρέλη και Φετφατζίδη, ντεμπούτο για Αυλωνίτη, Μαυρία, Μανιάτη και Γκέκα (videos)

Έχει πάρει φόρα ο Κώστας Μήτρογλου στην Πορτογαλία, καθώς όχι απλά σκόραρε για πέμπτη σερί αγωνιστική, αλλά πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με την φανέλα της Μπενφίκα!

Γκολάρα πέτυχε ο Κώστας Σταφυλίδης με την Άουγκσμπουργκ, το πρώτο του στην Bundesliga, ασίστ έδωσαν Καρέλης και Φετφατζίδης, ενώ ντεμπούτο με τις νέες τους ομάδες έκαναν οι Αυλωνίτης, Μαυρίας, Μανιάτης και Γκέκας.

Αναλυτικά τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο που πέρασε...

Πορτογαλία

Κώστας Μήτρογλου (Μπενφίκα): Την προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε πως είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής και την Παρασκευή έκανε το πρώτο του χατ-τρικ με την Μπενφίκα! Ο Μήτρογλου έχει κερδίσει την θέση βασικού από τον Ραούλ Χιμένες, σκόραρε για 5η σερί αγωνιστική και έφτασε τα 11 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Μια πρόβλεψη... θα βγει δεύτερος σκόρερ πίσω από τον συμπαίκτη του, Ζόνας (23).

Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Για τρίτη σερί αγωνιστική βασικός μαζί με τον Μήτρογλου, έπαιξε σε όλο το ματς

Μπελενένσες - Μπενφίκα 0-5

Αγγλία

Χοσέ Χολέμπας (Γουότφορντ): Είδε από τον πάγκο την ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο

Ντίμι Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο / Championship): Για τρίτη σερί αγωνιστική δέχτηκε γκολ, η "Μπόρο" γλίτωσε όμως την τρίτη σερί ήττα (1-1 με Μπλάκμπερν)

Μίντλεσμπρο - Μπλάκμπερν 1-1

Ισπανία

Νίκος Καράμπελας (Βαγιαδολίδ / Segunda División): Ήταν εκτός 18άδας

Νίκος Βέργος (Έλτσε / Segunda División): Ήταν εκτός 18άδας

Ισραήλ

Λουκάς Βύντρα (Χαπόελ Τελ-Αβίβ): Έπαιξε ξανά για 90 λεπτά στην ισοπαλία με την Μακάμπι στο ντέρμπι του Τελ-Αβίβ (1-1), ενώ στο γκολ που δέχεται η ομάδα υπάρχει ασυνεννοησία με τον τερματοφύλακά του

Γιάννης Παπαδόπουλος (Χαπόελ Κφαρ Σάμπα): Ήταν εκτός 18άδας

Μακάμπι Τελ-Αβίβ - Χαπόελ Τελ-Αβίβ 1-1

Ιταλία

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Το ματς με την Σασουόλο ήταν το πρώτο που έχασε φέτος, επέστρεψε από τιμωρία και φυσικά ήταν στην 11άδα και αγωνίστηκε 90 λεπτά στη νίκη (2-1) επί της Σαμπντόρια. Στα τελευταία η ρωμαϊκή άμυνα είχε προβλήματα, πάντα ο Μανωλάς είναι ο καλύτερος

Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Σαμπντόρια): Έμεινε στον πάγκο

Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα): 24 ματς χωρίς να χάσει λεπτό, τρελό ματς το 3-3 με την Ίντερ, έχει ευθύνη στο 2ο και στο 3ο τέρμα των "νερατζούρι", θα μπορούσε και στις περιπτώσεις να έχει "καθαρίσει", αλλά δεν το έκανε

Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τζένοα): Μπήκε στο 69' αντί του Τσέρτσι (0-0 με Λάτσιο)

Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Πολύ καλή εμφάνιση στο Μιλάνο, νικήθηκε από τον Νιανγκ στο "τετ-α-τετ" και η Ουντινέζε δεν κατάφερε να πάρει το "διπλό" με τη Μίλαν. Τρομερή φάση λίγο πριν το τέλος με το σουτ του Μπερτολάτσι στο οριζόντιο δοκάρι, εν συνεχεία να χτυπά στην πλάτη του Καρνέζη που την πρόλαβε πριν περάσει την γραμμή

Παναγιώτης Κονέ (Φιορεντίνα): Έμεινε στον πάγκο, δεν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τους "βιόλα" κόντρα στην Μπολόνια (0-0)

Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Είχε αποβληθεί στο ματς με την Φροζινόνε την Τετάρτη, έτσι δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση με την Φιορεντίνα

Κρις Οικονομίδης (Σαλερνιτάνα / Serie B): Τρίτη συμμετοχή σε τρία ματς μετά τον δανεισμό του από την Λάτσιο, έπαιξε μέχρι το 59 λεπτά (2-2 με την Πεσκάρα)

Σάββας Γκέντσογλου (Μπάρι / Serie B): Επέστρεψε στην 11άδα, αγωνίστηκε μέχρι το 59' στην εντός έδρας ήττα από την Κροτόνε (2-3)

Αντώνης Πετρόπουλος (Μπάρι / Serie B): Εκτός αποστολής

Ρόμα - Σαμπντόρια 2-1

Μίλαν - Ουντινέζε 1-1

Βερόνα - Ίντερ 3-3

Γερμανία

Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν): Είδε από τον πάγκο το 0-0 με την Μπάγερν

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ): Η Ντόρτμουντ δεν δέχτηκε γκολ στο Βερολίνο (0-0 με Χέρτα), αλλά είχε αμυντικά προβλήματα. Ο Σωκράτης ήταν στην 11άδα, έπαιξε σε όλο το ματς και λίγο πριν το τέλος η έγκαιρη επιστροφή του έσωσε την Μπορούσια

Κώστας Σταφυλίδης (Άουγκσμπουργκ): Επέστρεψε στην 11άδα και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Bundesliga! Άνοιξε το σκορ με τρομερό μακρινό σουτ, λίγο αργότερα απέτρεψε την ισοφάριση πάνω στην γραμμή, αλλά η Ίνγκολστατ έκανε ανατροπή και νίκησε με 2-1 (έπαιξε σε όλο το ματς)

Χάρης Μαυρίας (Φορτούνα Ντίσελντορφ / 2. Bundesliga): Ντεμπούτο για Μαυρία μς την φανέλα της Φορτούνα, έπαιξε 90 λεπτά, η ομάδα του έχασε με 0-1 στο Ντίσελντορφ από την Χάιντενχαϊμ

Δημήτρης Διαμαντάκος (Καρλσρούη / 2. Bundesliga): Έπαιξε 90 λεπτά στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την FSV Φρανκφούρτης

Βαγγέλης Παυλίδης (Μπόχουμ / 2. Bundesliga): Ήταν βασικός, έπαιξε 57 λεπτά και πέτυχε 2 γκολ από τα 8 της U19 της Μπόχουμ επί της Γκλάντμπαχ

Απόστολος Ιωαννίδης (Γκλάντμπαχ / 2. Bundesliga): Έμεινε στον πάγκο ο 18άχρονος αμυντικός, έτσι δεν τέθηκε αντιμέτωπος με τον Παυλίδη (U19)

Ίνγκολστατ - Άουγκσμπουργκ 2-1

Χέρτα - Ντόρτμουντ 0-0

Ολλανδία

Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Η 22η εμφάνιση σε 22 αγωνιστικές και για 4η φορά δεν δέχτηκε γκολ (Εξέλσιορ - Βίλεμ 0-0). Κράτησε μάλιστα το "μηδέν" για δεύτερη σερί αγωνιστική, με νέα καλή εμφάνιση

Γιώργος Κατσικάς (Τβέντε): Έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο και χάνει πιθανότατα όλη την χρονιά

Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Είναι εκτός δράσης από τον περασμένο Νοέμβρη με ρήξη πρόσθιου χιαστού

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ): Εκτός αποστολής

Τζέιμς Ευμορφίδης (Άλκμααρ): Εκτός αποστολής

Κώστας Λάμπρου μετά το ματς...

Βέλγιο

Νίκος Καρέλης (Γκενκ): Βασικός για τρίτη σερί αγωνιστική, αγωνίστηκε μέχρι το 73', η Γκενκ νίκησε 1-0 στην έδρα της Μουσκρόν με τον Καρέλη να κάνει την πρώτη του ασίστ (έχει και δύο γκολ, ένα στο πρωτάθλημα, ένα στο κύπελλο)

Θανάσης Παπάζογλου (Κόρτραϊκ): Ξεκίνησε ο Ολαϊτάν στην κορυφή της επίθεσης και όχι ο Παπάζογλου, αλλά μπήκε στο 37' (ισοπαλία 1-1 με την Βέστερλο)

Μιχάλης Σηφάκης (Κόρτραϊκ): Έμεινε στον πάγκο

Σωτήρης Νίνης (Σαρλερουά): Για δεύτερη σερί φορά βασικός, έπαιξε μέχρι το 59' στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας με 3-2 επί της Ζούλτε Βάρεχεμ

Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Έμεινε στον πάγκο

Κώστας Ρουγκάλας (Λόιβεν): Εκτός αποστολής

Γιάννης Μανιάτης (Σταντάρ Λιέγης): Έκανε ντεμπούτο με την Σταντάρ, ήταν βασικός και έπαιξε μέχρι το 57'. Εντός έδρας ήττα από την Σιντ-Τρούιντεν με ανατροπή (1-2), δεν είχε καλή απόδοση, όπως όλη η ομάδα, ίσως με εξαίρεση τον Ματιέ Ντοσεβί

Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (Σιντ-Τρούιντεν): Εκτός αποστολής

Μουσκρόν - Γκενκ 0-1

Σταντάρ Λιέγης - Σιντ-Τρούιντεν 1-2

Αυστρία

Θάνος Πέτσος (Ράπιντ Βιέννης): Αγωνίστηκε 90 λεπτά στη νίκη με 3-0 επί της Βόλφσμπεργκερ

Μπάμπης Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς): Ξανά βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας, έπαιξε σε όλο το ματς, η Στουρμ Γκρατς βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την Ράιντορφ Άλταχ, αλλά με γκολ στο 93' πήρε βαθμό (2-2)

Τάσος Αυλωνίτης (Στουρμ Γκρατς): Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, ήταν στην 11άδα, έτσι το 50% της άμυνας ήταν ελληνικό. Έπαιξε σε όλο το ματς και είχε καλή απόδοση και μάλιστα οι οπαδοί τον ψήφισαν ως τον κορυφαίο της ομάδα τους!

Ελβετία

Φάνης Γκέκας (Σιόν): Ο Φάνης Γκέκας έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Σιόν, αλλά μπαίνοντας ως αλλαγή στο 92' (νίκη με 1-0 στην έδρα της Ζυρίχης)

Τάσος Δώνης (Λουγκάνο): Μπήκε στο 70ό λεπτό, η Λουγκάνο ηττήθηκε στην έδρα της με 2-5 από την Φαντούτς (λανθασμένη γνωστή ως Βαντούζ)

Λουγκάνο - Φαντούτς 2-5

Σουηδία

Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος (Έστερστουντς): Το πρωτάθλημα στην Σουηδία ξεκινά 2 Απριλίου

Κίνα

Αβραάμ Παπαδόπουλος (Shanghai Shenhua): Έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στην Κίνα (είχε 23 συμμετοχές και ένα γκολ)

Σαουδική Αραβία

Γιάννης Φετφατζίδης (Αλ-Αχλί): Ήταν στην βασική 11άδα, έπαιξε μέχρι το 68', έκανε την ασίστ στο μοναδικό τέρμα της ομάδας του (1-1 με την Αλ-Καλέζ)

Αμίρι Κούρντι (Αλ-Αχλί): Εκτός 18άδας

Κύπρος

Βασικός ο Γιαννιώτας στην εκτός έδρας νίκη του ΑΠΟΕΛ επί του Εθνικού, ο Παπουλής έμεινε στον πάγκο στη νίκη του Απόλλωνα στην έδρα της Δόξας.

90 λεπτά έπαιξε ο Λαμπρόπουλος στην ήττα της Αγίας Νάπας από τον Ερμή, για τον οποίο έπαιξε επίσης 90 λεπτά ο Βασιλόγιαννης, ενώ έμεινε στον πάγκο ο Παναγόπουλος.

Στο 0-0 έμειναν Νέα Σαλαμίνα και Άρης, με τους γηπεδούχους να έχουν στην 11άδα τον Σκοπελίτη και τους φιλοξενούμενους τους Μαραγκουδάκη και Ράνο.

Δεν έπαιξε ο Καντούτσης στη νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ, ενώ ο Βαλλιάνος ήταν βασικός για την ΕΝΠ, η οποία νίκησε 2-0 στην έδρα της ΑΕΛ, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο να μπαίνει στο ματς στο 28' και να ανοίγει το σκορ στο 53' (5ο φετινό γκολ για τον 21άχρονο επιθετικό)

Την Δευτέρα η Ανόρθωση νίκησε 5-0 την Πάφο, με τον Κουλούρη να βάζει δύο γκολ, στο 90΄και το 93', φτάνοντας και αυτός τα 5 στο κυπριακό πρωτάθλημα.

ΑΕΛ - ΕΝΠ 0-2

Ανόρθωση - Πάφος 5-1

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ