ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Πρότυπό μου ο Καρνέζης"

"Πρότυπό μου ο Καρνέζης"

Ο τερματοφύλακας Φώτης Σταματόπουλος, που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Βάρης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την εμπειρία του τον τελευταίο χρόνο να γυμνάζεται στο αθλητικό κέντρο της Αγγλίας (AUDIO).

Ο τερματοφύλακας Φώτης Σταματόπουλος, που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Βάρης, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Μην Ξεχάσεις το Κασκόλ" με τον Ηλία Ευταξία, για την εμπειρία του τον τελευταίο χρόνο να γυμνάζεται στο αθλητικό κέντρο της Αγγλίας.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Φώτη Σταματόπουλου:

Για την εμπειρία του στο αθλητικό κέντρο της εθνικής Αγγλίας: "Είναι απίστευτο, δεν περιγράφεται. Οι Αγγλοι ποδοσφαιριστές είναι γενικότερα χαλαροί και καλοί επαγγελματίες. Ο βασικός λόγος για τις αποτυχίες τους είναι ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές παίρνουν από νωρίς πολλά χρήματα".

Για τον παίκτη που του έχει κάνει εντύπωση το διάστημα που προπονείται στην Αγγλία:"Ο Μπάτλαντ…".

Για τον καλύτερο τερματοφύλακα του Euro: "Ο Νόιερ είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας μέχρι τώρα, ο γκολκίπερ της σύγχρονης εποχής. Είναι τέρας ψυχραιμίας. Τον βλέπεις ότι δέχεται γκολ και μένει ανέκφραστος. Μας ζητάνε και στις προπονήσεις στην Αγγλία να παίζουμε έξω από την εστία μας. Βέβαια, ο Νόιερ το έχει μάθει από μικρός αυτό. Το έκανε και στο ξεκίνημα του στην Σάλκε. Πολύ καλός τερματοφύλακας και ο Μπουφόν, που είναι παλιότερος, αλλά μπορεί να σταθεί ακόμη στο υψηλότερο επίπεδο".

Για τη διαφορά των Ελλήνων με τους Αγγλους: "Οι ποδοσφαιριστές εκεί είναι προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στον στόχο τους, δεν βγαίνουν έξω να διασκεδάσουν. Πρόκειται για επαγγελματίες που δεν έχουν χρόνο για πράγματα έξω από το αντικείμενό τους".

Για τους προπονητές που έχει στην Αγγλία: "Είναι ο Τζον Γκούντμαν και Μαρκ Μαντμάρι, πρώην γκολκίπερ της Γουλβς".

Για τα πέναλτι: "Ναι, διαλέγεις γωνίες, εκτός αν δεις κάποιον αγχωμένο που είναι πολύ σίγουρος, τότε περιμένεις".

Για το ποια χαρακτηριστικά θα επέλεγε από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον Μάνουελ Νόιερ: "Από τον Μπουφόν την ηγετική του ικανότητα. Από τον Νόιερ θα διάλεγα την ψυχραιμία του, γιατί έτσι μπορείς να κάνεις κι άλλα πράγματα".

Για το ποιο είναι το καλύτερο προπονητικό κέντρο, εκτός της Αγγλίας: "Στη Γαλλία το Κλεφορντέν. Πήγαμε ενόψει Euro πριν από περίπου δύο μήνες. Είναι πολύ σύγχρονο, το έχουν κατασκευάσει σαν σπίτι. Οι εγκαταστάσεις στον Ολυμπιακό για ελληνική ομάδα είναι άψογες, ήμουν εκεί πριν από δύο χρόνια. Οι σωστές υποδομές θα βοηθήσουν να βγουν νέα παιδιά".

Για το που γίνεται το λάθος και ενώ υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα, δεν βγαίνουν παίκτες:

"Το λάθος μας είναι ότι δεν έχουμε αναπτύξει το πρωτάθλημα μας. Φέρνουμε πολλούς ξένους παίκτες και όσοι Έλληνες δεν παίρνουν μεταγραφή στο εξωτερικό, εδώ δεν παίζουν".

Για το πλάνο των Γερμανών: "Εχουν ομοιογένεια. Τους βλέπεις όλους μαζί, καλά γυμνασμένους. Πιστεύω σε δύο χρόνια η Bundesliga θα φτάσει στο επίπεδο της Premier League".

Για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα: "Δεν το παρακολουθώ γιατί δεν βλέπω πολλούς Έλληνες να παίζουν. Προτιμώ την Football League, εκεί παίζουν πιο πολλοί Έλληνες παίκτες".

Για τους Ελληνες τερματοφύλακες: "Μου αρέσει ο Καρνέζης. Ο Καπίνο πιστεύω θα “χωρέσει” στα γάντια του Ρομπέρτο. Ο Καρνέζης έχει καλή σωματοδομή. Τον θαυμάζω, γιατί ενώ δέχτηκε εκείνο το γκολ τότε από την ΑΕΚ, κατάφερε και το γύρισε, έγινε βασικός στον Παναθηναϊκό και πήρε την μεταγραφή στην Ιταλία".

Ακολουθεί ηχογραφημένη ολόκληρη η συνέντευξη…



TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ