ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπάζογλου: "Είμαι έτοιμος για την Εθνική"

Παπάζογλου: "Είμαι έτοιμος για την Εθνική"
Παπάζογλου

Για τη στήριξη του Μπάγιεβιτς, το μέλλον του Άρη, την ατυχία στον ΠΑΟΚ, το κακό timing της Τρίπολης, την ευκαιρία ζωής με τον Ολυμπιακό, την εμπειρία του εξωτερικού και την Εθνική μας ομάδα μίλησε ο επιθετικός της Κόρτραϊκ, Θανάσης Παπάζογλου.

Τη Δευτέρα (22/2) ο Θανάσης Παπάζογλου μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη σελίδα» της ΕΡΑσπορ, από το Κορτράικ του Βελγίου. Ανέφερε ότι είναι έτοιμος να κληθεί στην Εθνική ομάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις ομάδες που αγωνίστηκε κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παπάζογλου μίλησε:

Για τον Άρη: «Ξεκίνησα με πολλές προσδοκίες, αλλά το θέμα στράβωσε στη διαδρομή. Ξεκίνησα από τον Άρη και με βοήθησε ο Μπάγιεβιτς, κάτι που με εξέπληξε. Διαψεύστηκα θα έλεγα, γιατί η ομάδα είχε πολλούς ξένους παίκτες, αλλά ο κόουτς με στήριξε. Δούλεψα σκληρά για να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά μετά τα δύο γκολ που πέτυχα κατά του Ερυθρού Αστέρα, ήμουν άτυχος με τον τραυματισμό μου και κάπως έτσι στράβωσε η κατάσταση. Αγαπώ τον Άρη δεν το έκρυψα ποτέ, γιατί ο Άρης δεν είναι μόνο κάποια πρόσωπα. Εύχομαι να επανέλθει εκεί όπου του αξίζει, αρκεί να μη γίνουν τα λάθη του παρελθόντος, γιατί ήλθαν μεν επιτυχίες, αλλά ήταν πρόσκαιρες. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να ξαναγίνει ένα υγιές σωματείο. Αυτό άλλωστε το θέλουν και οι οπαδοί του».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ υπήρχε πολύ καλό υλικό όταν πήγα με προπονητή τον Σάντος. Ήμουν επιλογή του κ. Βρύζα, αλλά πήγα έπειτα από απραξία ενός χρόνου. Αν και δεν έπαιξα σε κανένα φιλικό, βρέθηκα να παίζω κάποια στιγμή, εξαιτίας των πολλών τραυματισμών. Τελικά είναι θέμα ευκαιρίας. Αν εκμεταλλευτείς την ευκαιρία την κατάλληλη στιγμή προχωράς, αν στραβώσει κάτι, στράβωσε. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο».

Για τον Αστέρα Τρίπολης: «Και στην Τρίπολη που πήγα, πήγα στην πιο δύσκολη περίοδο για τον Αστέρα, σε μια σεζόν που υποβιβάστηκε βαθμολογικά, αλλά έμεινε στην κατηγορία τελικά αντί του Ηρακλή. Η ομάδα δεν ήταν στα καλύτερά της, οπότε τελείωσε και η εμπειρία στην Τρίπολη».

Για τον ΟΦΗ: «Στην Κρήτη βρήκα τον εαυτό μου. Έπαιζα και ωρίμασα ποδοσφαιρικά, αφού έπαιζα συνεχόμενα παιχνίδια. Ανέβηκε η ψυχολογία μου. Απελευθερώθηκα σωματικά και ψυχικά, κάτι που δεν μπορούσα να βγάλω στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της πίεσης που υπάρχει εκεί. Έτσι, κατάφερα να ξαναφτιάξω το κέφι μου και έβαλα ξανά την καριέρα μου σε σωστή βάση».

Για τον Ολυμπιακό: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, είχα προτάσεις και από αλλού, αλλά επειδή μία φορά σου έρχεται πρόταση από τέτοια ομάδα, επέλεξα τον Ολυμπιακό. Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις πετάς, είναι ευκαιρίες ζωής. Όταν λοιπόν το καλοκαίρι δεν βρήκα θέση στο ρόστερ για διάφορους λόγους, θεώρησα ευκαιρία την πρόταση για τον Ατρόμητο. Μαθημένος στα δύσκολα, γιατί στη ζωή μου από μικρός τίποτα δεν ήρθε εύκολα, είπα το «ναι» για τον Ατρόμητο, μία πολύ καλή και σοβαρή ομάδα».

Για την Κόρτραϊκ: «Με έπεισε το πρότζεκτ των Βέλγων, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα, δείχνοντας τρομερό ενδιαφέρον. Έτσι, συζητώντας με τον μάνατζέρ μου, την αγαπημένη μου Βασιλική, αποφασίσαμε να πάω στην Κορτράικ. Οι άνθρωποι έδειξαν πως με θέλουν και εγώ προσπαθώ καθημερινά να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη όλων στην ομάδα».

Για τη Εθνική Ομάδα και το ενδεχόμενο κλήσης από τον κ. Σκίμπε: «Δεν συζήτησα με τον κ. Μεταξά, γιατί δεν γνώριζα πως ήταν στο ματς με την Σεν Τρούιντεν το περασμένο Σάββατο. Εγώ πάντως, είμαι έτοιμος για την Εθνική, γιατί αν δεν ήμουν τώρα στα 28 μου, πότε θα ήμουν; Το Σάββατο πέτυχα δύο γκολ, βοηθώντας την ομάδα και μακάρι να είμαι στο πλάνο του κ. Σκίμπε. Δεν έχω αγωνία, απλά περιμένω. Η δουλειά του επιθετικού είναι εξ ορισμού ανταγωνιστική και αυτή τη στιγμή υπάρχουν επιθετικοί που πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τόσο καιρό δεν λένε όλοι πως η Εθνική έχει επιθετικό πρόβλημα; Νομίζω πως είναι καλό για τον ομοσπονδιακό προπονητή να έχει πολλές επιλογές».

Ο Θεσσαλονικιός φορ δεν έβαλε ταβάνι πόσα γκολ θα πετύχει στο βελγικό πρωτάθλημα, τονίζοντας πως το κυρίαρχο είναι η υγεία. Ταυτόχρονα επισήμανε πως του έχει λείψει η ατμόσφαιρα των ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως τις ακρότητες. Ο 28χρονος έχει συμπαίκτες τους Μιχάλη Σηφάκη και Μάικλ Ολαïτάν, ενώ συχνά-πυκνά τα λέει με την υπόλοιπη ελληνική παροικία (Γκαλίτσιος, Νίνης, Μαρίνος, Καρέλης, Ρουγκάλας), ενώ δεν έκρυψε την πίστη του στο Θεό.

Ως φιλόζωος ο Θανάσης πήρε από την Ελλάδα και τα δύο αγαπημένα του σκυλιά, καθώς από το 2012 είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του ίδιου και της συντρόφου του. Τέλος ο στράικερ της Κορτράικ δεν έκρυψε την πολύτιμη συμβολή τής εδώ και μερικά χρόνια συντρόφου του Βασιλικής Τσιρογιάννη (Σταρ Ελλάς 2012), με την οποία θ’ ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ