ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπασταθόπουλος: "Οι Ομπαμεγιάνγκ, Μχιταριάν μου τηλεφωνούσαν κάθε μέρα"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη πρώτη του συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Άρσεναλ αναφέρθηκε στην εμμονή του να παίζει άμυνα και να βοηθάει την ομάδα του να μη δέχεται γκολ.

Τη πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Άρσεναλ παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Η συνέντευξη του Έλληνα αμυντικού ανέβηκε λίγη ώρα μετά την επίσημη παρουσίαση του στο www.arsenal.com με τον Σωκράτη να δηλώνει χαρούμενος που θα παίξει σε μια από τις τρεις καλύτερες ομάδες της Premier League.

Ο Παπασταθόπουλος επίσης αναφέρθηκε στην παρουσία δυο πρώην συμπαικτών του, τους Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν, στους "κανονιέρηδες" και αποκάλυψε ότι τον έπαιρναν κάθε μέρα τηλέφωνο λέγοντας του τα καλύτερα για τον σύλλογο προκειμένου να πει το ναι.

Επίσης ο Έλληνας αμυντικός στάθηκε στην εμμονή που έχει να παίζει άμυνα και ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του. Διαβάστε όσα είπε ο Παπασταθόπουλος στο www.arsenal.com.

Σωκράτη καλωσόρισες στην Άρσεναλ. Πως νιώθεις που είσαι παίκτης της Άρσεναλ;
"Νιώθω πολύ καλά. Είναι η πρώτη μου μέρα εδώ, όλα είναι σπέσιαλ. Είναι μια ευχάριστη στιγμή και είμαι χαρούμενος που θα είμαι εδώ τα επόμενα χρόνια".

Τι σε προσέλκυσε περισσότερο για να έρθεις στην Άρσεναλ και ποιες είναι οι αναμνήσεις που έχεις από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια;
"Η Άρσεναλ είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες στην Premier League και ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Έχει πολλούς φιλάθλους και αρκετά μεγάλη ιστορία. Όπως είπα πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που τα επόμενα χρόνια θα είμαι εδώ και θα βοηθάω την ομάδα".

Ποιον από τους που έπαιξε στην Άρσεναλ θαύμαζες περισσότερο;
"Πάρα πολλοί. Ο Βιεϊρά, ο Ανρί, ο Πιρές επίσης. Είναι πολλοί παίκτες. Κάθε χρόνο, κάθε δυο χρόνια, αυτή η ομάδα έχει αρκετούς παίκτες που έγραψαν μεγάλη ιστορία εδώ".

Στην Άρσεναλ βρίσκονται και οι Ομπαμεγιάνγκ και Μχιταριάν. Τι σου είπαν για το κλαμπ;
"Μίλησα μαζί τους αρκετές φορές. Μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα, ότι πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια και φυσικά μου τηλεφωνούσαν κάθε μέρα, αρκετές φορές, για να μου πουν να έρθω εδώ".

Όλοι πήγατε στην Ντόρτμουντ την ίδια χρονιά, το 2013. Είναι λίγο περίεργο να είσαι μαζί τους σε μια διαφορετική ομάδα;
"Ναι είναι λίγο περίεργο, αλλά επίσης είναι όμορφο που ήρθα σε μια ομάδα όπου βρίσκονται ήδη δυο παίκτες με τους οποίους ήμουν μαζί για αρκετά χρόνια. Τους γνωρίζω και τους δυο πολύ καλά και αυτό με κάνει χαρούμενο".

Ποιο είναι το αγωνιστικό σου στυλ; Πως θα μπορούσες να περιγράψεις τον τρόπο που αμύνεσαι;
"Είμαι ένας νορμάλ αμυντικός, που του αρέσει να αμύνεται. Μου αρέσει η ομάδα μου να μην δέχεται γκολ και μου αρέσει το "μηδέν" στην άμυνα φυσικά. Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει αυτούς τους στόχους".

Ο πρώην προπονητής σου στην Ντόρτμουντ, ο Τόμας Τούχελ, είπε ότι "έχεις εμμονή με την άμυνα" και πως "θες να προστατεύεις την εστία της ομάδας σου ανεξαρτήτου κόστους". Τι έχεις να πεις για αυτά; Συμφωνείς;
"Ναι σίγουρα. Σίγουρα συμφωνώ. Θεωρώ ότι ένας αμυντικός πρώτα πρέπει να αμύνεται, να προστατεύει την εστία, και μετά αν μπορώ να βοηθήσω στην προώθηση του παιχνιδιού, τότε θα είναι καλά. Αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να αμύνομαι".

Είσαι ο υπαρχηγός στην Εθνική Ελλάδος και ήσουν ο υπαρχηγός στην Ντόρτμουντ. Πως θα περιέγραφες το ηγετικό σου στυλ;
"Σίγουρα τώρα έχω την εμπειρία. Ανεξαρτήτου τι θα συμβεί στην ομάδα, στην εθνική αλλά ακόμα και στην προηγούμενη ομάδα μου, ήμουν εκεί για να βοηθήσω αρκετούς συμπαίκτες μου και επίσης όταν ήθελαν να με ρωτήσουν για πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο. Όταν με ρωτούσαν κάποια πράγματα ήμουν πάντα δίπλα τους. Πιστεύω ότι αυτό σημαίνει να είσαι αρχηγός αλλά επίσης ο ηγέτης θα πρέπει να είναι πρώτος στο γήπεδο και να φεύγει τελευταίος απ' αυτό".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ