ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Παπαγιαννόπουλος: "Γράψαμε ιστορία στη Σουηδία"

Παπαγιαννόπουλος: "Γράψαμε ιστορία στη Σουηδία"

Ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος την Μεγάλη Πέμπτη κατέκτησε το Κύπελλο Σουηδίας με την Όstersunds και λίγες μέρες αργότερα μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του και στην ιστορία του συλλόγου αλλά και την γλυκιά προσμονή πλέον για να παίξει η ομάδα στο Europa League. (PICS & VIDEO)

Κυπελλούχος Σουηδίας είναι από την Μεγάλη Πέμπτη ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος με τον Έλληνα στόπερ, ο οποίος είχε περάσει και από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2014-15, να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του ο οποίος έτυχε να είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της Ostersunds. Ομάδας που ανέβηκε πριν δυο σεζόν στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας και μετράει μόλις εικοσιένα χρόνια από την ίδρυση της το 1996.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός ο οποίος ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο εξάμηνο από έναν τραυματισμό στο γόνατο αλλά πλέον έχει επανέλθει κανονικά την επόμενη της κατάκτησης του Κυπέλλου Σουηδίας μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Κυπέλλου και την εξασφάλιση της συμμετοχής στο Europa League αλλά και την γλυκιά προσμονή μέχρι να έρθει το καλοκαίρι και τα Ευρωπαϊκά ματς.

Επίσης αναφέρθηκε τόσο στους δικούς του στόχους όσο και στους στόχους που έχει θέσει με την ομάδα του αλλά και στο όνειρο του που είναι να κατακτήσει και ένα τρόπαιο στην Ελλάδα.

Ο Παπαγιαννόπουλος αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα στον τελικό της Μεγάλης Πέμπτης και στην επικράτηση της ομάδας του επί της Norrköping με 4-1. Ο ίδιος πέρασε στο ματς στο 66' με το σκορ να είναι στο 2-1 και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να φτάσει στην επικράτηση και να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο μπροστά στο κοινό της.

Στην Σουηδία εξάλλου όταν γίνονται γνωστές οι δυο ομάδες που θα μετέχουν στον τελικό γίνεται κλήρωση για την έδρα του αγώνα και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ostersund ήταν τυχερή καθώς η αναμέτρηση διεξήχθη στο "σπίτι" της μπροστά σε 10.000 κόσμο σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με ήλιο και τελείωσε κάτω από χιονόπτωση.

Ο Έλληνας αμυντικός ο οποίος έχει γεννηθεί στην Σουηδία από Έλληνες γονείς πανηγύρισε έξαλλα τον πρώτο του τίτλο στο γήπεδο της ομάδας και εν συνεχεία σε γεύμα με τους συμπαίκτες του αλλά τα πανηγύρια κράτησαν λίγο καθώς την Κυριακή του Πάσχα ακολούθησε έδρας αναμέτρηση με την Έρεμπρο (16/4) για το πρωτάθλημα Σουηδίας.

Παπαγιαννόπουλος: "Γράψαμε ιστορία στη Σουηδία"

Καλησπέρα από την Ελλάδα και συγχαρητήρια. Ποια είναι τα συναισθήματα σου λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου;
"Είμαι πολύ χαρούμενος όπως είμαστε όλοι στην ομάδα. Όταν είχα έρθει στην ομάδα δεν πίστευα ότι θα παίρναμε κάποιον τίτλο, πόσο μάλλον τόσο σύντομα. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς είναι και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του συλλόγου οπότε μπορούμε να πούμε ότι γράψαμε ιστορία".

Το τελικό 4-1 με το οποίο επικρατήσατε στον τελικό δείχνει και την εικόνα του αγώνα, ήταν τόσο εύκολο; "Όχι δεν ήταν εύκολο καθώς η Norrköping είναι καλή ομάδα και είναι στις τοπ ομάδες της Σουηδίας. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο στην διάρκεια του αγώνα όσο και στο να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Παίξαμε πολύ καλά και θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε το Κύπελλο".

Μπήκες ως αλλαγή και εσύ στην αναμέτρηση και βοήθησες την ομάδα σου να φτάσει στην τελική επικράτηση;
"Εγώ ήμουν έξι μήνες τραυματίας καθώς είχα πρόβλημα στο γόνατο. Είχα ξεκινήσει βασικός στο ματς πρωταθλήματος τέσσερις μέρες νωρίτερα επίσης κόντρα στην Norrköping και στον τελικό του Κυπέλλου ο προπονητής δεν με ξεκίνησε. Με έβαλε στο δεύτερο μέρος όμως και μπόρεσα και εγώ να βοηθήσω την ομάδα ώστε να κερδίσουμε τον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο".

Το ότι είχατε παίξει αντίπαλοι και πριν τέσσερις μέρες και είχατε κερδίσει και πάλι με 1-0 σας βοήθησε;
"Ναι πιστεύω ότι ήταν καλό για εμάς γιατί μπήκαμε και με το αβαντάζ από τη νίκη μας στο πρωτάθλημα αλλά και με μεγάλες δυνάμεις και δείξαμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και το Κύπελλο. Η νίκη μας στο πρωτάθλημα θεωρώ ότι μας έδωσε προβάδισμα και για τον τελικό του Κυπέλλου".

Παπαγιαννόπουλος: "Γράψαμε ιστορία στη Σουηδία"

Πλέον ποιος είναι ο στόχος της ομάδας σε μια σεζόν που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο;
"Όλοι πλέον στην ομάδα έχουμε ως στόχο τα ματς του Europa League. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι ώστε να περιμένουμε να δούμε με ποιον θα παίξουμε και να αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Θα είναι μια γλυκιά προσμονή".

Και για τη μάχη του πρωταθλήματος ποιος είναι ο στόχος;
"Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Να είμαστε στο TOP 5 των ομάδων. Άλλωστε αυτή είναι η δεύτερη χρονιά μας στην κατηγορία".

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να βρεθείς αντίπαλος με κάποια ελληνική ομάδα ή είναι πολύ νωρίς;
"Ναι το σκέφτομαι, γιατί όχι. Άλλωστε οι Σουηδικές ομάδες, η ΑΪΚ τα δυο τελευταία χρόνια έπαιξε κόντρα στον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό, άρα θα μπορούσε να γίνει και φέτος κάτι ανάλογο".

Πως ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο;
"Εδώ τα πράγματα δεν είναι σαν την Ελλάδα αλλά το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Είναι μια μικρή πόλη το Ostersunds δεν είμαστε μεγάλος σύλλογος ενώ έχουμε ιδρυθεί πριν 20 χρόνια αλλά όλος ο κόσμος τις τελευταίες μέρες αναπνέε με το ποδόσφαιρο και τον τελικό".

Το πανηγυρίσατε έξαλλα;
"Στο γήπεδο περισσότερο και μετά μαζευτήκαμε όλη ομάδα και φάγαμε μαζί. Δεν γινόταν να κάνουμε γλέντι μεγάλο καθώς έχουμε αγώνα την Κυριακή. Οπότε κάποια άλλη στιγμή".

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
"Τώρα θέλω να προσπαθήσω να δώσω τα πάντα με την ομάδα και μετά βλέπουμε. Είμαι σε μια καλή ομάδα που με πάει και το παιχνίδι που παίζουμε. Θέλω να έχω την υγεία μου και όλα θα πάνε καλά".

Πέρασες και από τον ΠΑΟΚ για ένα διάστημα, πιστεύεις ότι μπορεί να σε δούμε ξανά στην Ελλάδα;
"Τώρα πιστεύω πως όχι αλλά σε μερικά χρόνια ίσως. Θα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και να πάρω έναν τίτλο και στην χώρα μου, ένα Κύπελλο, ένα πρωτάθλημα".

Είδαμε ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με ήλιο και τελείωσε με χιόνι;
"Ναι έτσι ακριβώς. Είμαστε πάρα πολύ ψηλά στην Σουηδία και αρχικά είχε ήλιο αλλά στη συνέχεια του αγώνα άρχισε να ρίχνει χιόνι και τώρα πλέον το έχει στρώσει. Ήταν περίεργο αλλά για μένα ήταν ακόμα πιο περίεργα όταν είχα φύγει από τη Θεσσαλονίκη και είχα έρθει εδώ με την διαφορά στην θερμοκρασία".

Μιας και ανέφερες την Θεσσαλονίκη, παρακολουθείς παιχνίδια του ΠΑΟΚ, έχεις επαφές με την ομάδα; "Όταν έχω ευκαιρία μπορεί να κοιτάξω κάνα παιχνίδι και ναι ακόμα μιλάω με μερικά παιδιά από την ομάδα όχι όμως ότι ενημερώνομαι σε καθημερινή βάση".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ