ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Όταν ο Κώστας ξαναβρήκε τον Μήτρογλου

Όταν ο Κώστας ξαναβρήκε τον Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και θυμίζει πάλι τον επιθετικό που για την χάρη του η Φούλαμ έδωσε 15.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει. Ο "πιστολέρο" έχει επιστρέψει για τα καλά (VIDEOS).

Βρέθηκε στο πικ της φόρμας του στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-14, πετυχαίνοντας το ένα γκολ μετά το άλλο με την φανέλα του Ολυμπιακού, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμό στους φίλους του, ενώ με δικά του τέρματα η Εθνική ομάδα απέκλεισε στα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ τη Ρουμανία και βρέθηκε στα γήπεδα της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2014.

Πήγε με όνειρα στην Αγγλία, αλλά δεν ακούμπησε

Η Φούλαμ θαμπώθηκε απ' όσα έκανε στο χορτάρι, βρισκόταν στα σχοινιά στην Premier League και έψαχνε έναν φορ κλάσης που θα την βοηθήσει στη μάχη της παραμονής. Έτσι, λοιπόν, δεν δίστασε Γενάρη μήνα να... απλώσει 15.000.000 ευρώ στα πόδια του Βαγγέλη Μαρινάκη και να τον κάνει δικό της.

Δυστυχώς για τον ίδιο, μια μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και κάκωση μηνίσκου που είχε υποστεί στον αγώνα του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν στο "Παρκ ντε Πρενς", δεν του επέτρεψε ποτέ να αγωνιστεί όπως θα ήθελε στους Λονδρέζους και ουσιαστικά δεν... ακούμπησε στο πέρασμά του από την Αγγλία. Αλλιώς τα υπολόγιζε τόσο ο ίδιος όσο και η Φούλαμ, αλλιώς ήρθαν και οι εμφανίσεις του ήταν απειροελάχιστες δίχως να προλάβει να κάνει τίποτα το αξιόλογο.

Όταν ο Κώστας ξαναβρήκε τον Μήτρογλου

Η επιστροφή στο Λιμάνι και η αμφισβήτηση

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να επενδύσει και πάλι στα (δεδομένα) προσόντα του, φέρνοντάς τον εκ νέου στο Λιμάνι με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Στην Championship με τη Φούλαμ δεν θα έπαιζε, έψαχνε να τον παραχωρήσει και ήρθε ο επαναπατρισμός του για λογαριασμό της ομάδας που τον ανέδειξε. Με τους Πειραιώτες έπαιξε σε 24 αγώνες πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 16 γκολ και άλλα τρία σε οκτώ αγώνες σε Champions League και Europa League. Καλά νούμερα θα έλεγε κάποιος, όμως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Παραπανίσια κιλά, πειθαρχικά παραπτώματα ( ένα με τον "Τσόρι" και ένα στο περσινό αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο), μέτρια απόδοση σε αρκετά ματς, μουρμούρα στην εξέδρα και αμφισβήτηση για το αν ήταν ο παίκτης που λίγο καιρό πριν έκανε όργια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τι και αν πέτυχε κρίσιμα γκολ που χάρισαν νίκες στον Ολυμπιακό, τι και αν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, το δέσιμο με τον κόσμο δεν υπήρχε πλέον και το κλίμα δεν ήταν όπως πρώτα. Δεδομένα θα αποχωρούσε στο φινάλε της περασμένης σεζόν μόλις θα έληγε ο δανεισμός του, επομένως δεν "καιγόταν" κανένας με την αφεντιά του.

Όταν ο Κώστας ξαναβρήκε τον Μήτρογλου
INTIME SPORTS

Η Μπενφίκα τον πίστεψε και ο ίδιος την δικαιώνει

Επέστρεψε στην Αγγλία και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η Μπενφίκα ήταν αυτή που τον ενέταξε στο δυναμικό της και μπήκε ρήτρα αγοράς του στα 7.000.000 ευρώ. Ένα ποσό διόλου απαγορευτικό για τους Λουζιτανούς, που εφόσον έβλεπαν ότι ο Μήτρογλου έκανε τη δουλειά του, θα μπορούσαν εύκολα να τον αποκτήσουν με κανονική μετεγγραφή μόλις έληγε ο δανεισμός του. Όπως όλα δείχνουν, αυτό είναι δεδομένο ότι θα συμβεί, διότι ο "πιστολέρο" έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του και στη Λισσαβώνα κάνει πράγματα και θάματα. Είναι απολαυστικός και πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο...

Τι λέει ως τώρα η συγκομιδή του; Ο διεθνής Έλληνας φορ μετράει 13 γκολ στο πρωτάθλημα και έχει σκοράρει τις επτά τελευταίες αγωνιστικές, αποτελώντας το βαρύ πυροβολικό της Μπενφίκα. Επίσης, έχει ένα γκολ στο Κύπελλο και άλλα δυο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι εμφανίσεις του είναι εκπληκτικές και βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Έχει χάσει τα περιττά κιλά, έχει ανεβάσει ταχύτητες, οι αντοχές του είναι πλέον σαφώς περισσότερες, ενώ η επαφή του με τα δίχτυα είναι... ερωτική. Στην Πορτογαλία έχει καθαρίσει το μυαλό του, ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο, κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει και δικαιώνει όσους τον πίστεψαν.

Όταν ο Κώστας ξαναβρήκε τον Μήτρογλου

Το μεγάλο ρεκόρ του...

Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του κατορθώματός του, το γεγονός ότι σκόραρε για 7η σερί αγωνιστική στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (στα δυο πρώτα ματς μπήκε ως αλλαγή), αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ. Με την φανέλα του Ατρομήτου είχε σκοράρει σε έξι σερί αγωνιστικές, ενώ με τον Ολυμπιακό είχε φτάσει τις πέντε. Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως όσο έπαιζε στην ομάδα του Περιστερίου, είχε σκοράρει σε οκτώ σερί συμμετοχές, αλλά οι σερί αγωνιστικές ήταν έξι. Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν έπαιξε σε κάποιο ματς πρωταθλήματος, όμως όταν επέστρεψε, συνέχισε να... γαζώνει το αντίπαλο τέρμα. Αυτό ξέρει να κάνει όσο κανένας άλλος Έλληνας στράικερ.

... το όνειρο της Premier League και τα χαμόγελα του Σκίμπε

Τον Γενάρη υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδες της Premier League για τον Μήτρογλου και ο ίδιος θέλει να παίξει στο -κατά πολλούς- κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η Μπενφίκα θα τον αγοράσει από την Φούλαμ και από 'κει και πέρα είτε θα τον διατηρήσει στις τάξεις της είτε μπορεί να τον μοσχοπουλήσει και να βάλει στα ταμεία της αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, αυτό είναι ένα σενάριο, ουδείς ξέρει τι θα συμβεί το καλοκαίρι και τι κινητικότητα θα υπάρξει. Πάντως, αν συνεχίσει έτσι, αρκετά κλαμπ θα ερίζουν για την απόκτησή του. Η Μπενφίκα θα αποφασίσει τότε το τι ακριβώς θα πράξει.

Ο ίδιος κλείνει τ' αυτιά και συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του, αυτό που ξέρει όσο λίγοι, να "πληγώνει" τα δίχτυα. Παίζει πλέον βασικός, αν και στο ξεκίνημα της σεζόν ερχόταν από τον πάγκο, περνάει καλά στην Πορτογαλία και αυτό φαίνεται στην εικόνα του και έχει κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Φυσικά, αυτό φέρνει ικανοποίηση και χαμόγελα στον ομοσπονδιακό μας προπονητή, Μίχαελ Σκίμπε, που ξέρει ότι έχει ένα μεγάλο επιθετικό όπλο στα χέρια του για την Εθνική ομάδα που τόσο πολύ έχει βοηθήσει στο παρελθόν και που τον έχει ανάγκη σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Ο Κώστας βρήκε επιτέλους τον Μήτρογλου...

Όταν ο Κώστας ξαναβρήκε τον Μήτρογλου

Ιδού τα γκολ του στο πρωτάθλημα μέσα στο 2016

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ