ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο "υπερήφανος" D1M1 της Premier League

Ο "υπερήφανος" D1M1 της Premier League
Κωνσταντόπουλος

Πρόσωπο των ημερών στην Αγγλία ο Dimi Κωνσταντόπουλος. Ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας ανέβασε τη Μίντλεσμπρο στην Premier League και αποκαλύπτεται στο Sport24.gr: Η Εθνική Ελλάδας, ο Ρανιέρι, η ΑΕΚ, το ματς με τη Μπράιτον και η άρνησή του να συγκρίνει ποδοσφαιρικά Ελλάδα - Αγγλία.

Σε ηλικία 37 ετών ο Dimi Κωνσταντόπουλος έζησε τη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του. Ήταν βασικός και στα 46 παιχνίδια της Μίντλεσμπρο, η οποία με το 1-1 απέναντι στην Μπράιτον εξασφάλισε την άνοδο στην Premier League. Ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις στην εφετινή Championship και η ομάδα του είχε με το τέλος της κανονικής διάρκειας την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία (31 τέρματα παθητικό).

Μια χρονιά δικαίωσης για τον γκολκίπερ που έχει χριστεί μία (!) φορά διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, το 2011. Είχε αγωνιστεί βασικός στο νικηφόρο (3-1) αγώνα κόντρα στη Μάλτα, για τα προκριματικά του Euro 2012, στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ήταν τότε που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. Αρχικά για την Κέρκυρα (2010-2011) και ακολούθως για την ΑΕΚ (2011-2013).

Έπειτα από πολλά χρόνια παρουσίας στα βρετανικά γήπεδα, σε Χάρτπουλ, Κόβεντρι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σουόνσι και Κάρντιφ, ο Dimi έφτασε στο απόγειο της καριέρας του. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της "Μπόρο" στην Premier League. Ο υψηλόσωμος κίπερ (1.96) μίλησε στο Sport24.gr για το σπουδαίο επίτευγμα της Μίντλεσμπρο. Πού οφείλεται η απίθανη σεζόν του ίδιου και της ομάδας του;

Πώς αισθάνεται ο ίδιος που έφτασε στα 37 του για να γευτεί ένα τόσο σημαντικό κατόρθωμα, ενώ ήταν και από τους MVP; Μίλησε για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στο ποδόσφαιρο της χώρας μας και σε αυτό της Αγγλίας. Αναφέρεται στο κεφάλαιο Εθνική, αλλά και στον Κλάουντιο Ρανιέρι που "δεν είχε τις απαιτούμενες συνθήκες να δουλέψει σωστά στην Ελλάδα".

Τοποθετήθηκε για την παρουσία του στην ΑΕΚ, λέγοντας ότι "έπεσε" στην πιο άσχημη περίοδό της, ενώ απάντησε στο ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας όλων των εποχών, αλλά και στο ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι πέντε κορυφαίοι στον πλανήτη. Όσο για το πότε σκέφτεται να σταματήσει; "Προς το παρόν τέτοια σημάδια δεν υπάρχουν" υποστήριξε ο Κωνσταντόπουλος, ο οποίος στην Ελλάδα έπαιξε κατά το παρελθόν σε ΑΣ Αμπελοκήπων, Καλαμάτα και Αιγάλεω.

Ο "υπερήφανος" D1M1 της Premier League

-Θεωρείς ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

"Είναι σίγουρα από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Νιώθω πολύ υπερήφανος που βοήθησα την ομάδα να επιστρέψει στην Premier League, εκεί όπου κατά τη γνώμη μου ανήκει".

- Είναι αυτή μια χρονιά δικαίωσης για εσένα;

"Πιστεύω ότι κάθε χρονιά που τελειώνει επιτυχημένα είναι χρονιά δικαίωσης των κόπων και της σκληρής δουλειάς όλης της χρονιάς. Επομένως εκτιμώ ότι με όσα πετύχαμε δικαιωμένοι αισθανόμαστε όλοι στη Μίντλεσμπρο".

- Πού οφείλεται αυτή η μεγάλη επιτυχία που σημειώσατε;

"Νομίζω στην ποιότητα που έχουμε ως ομάδα, αλλά και στη στενή και εξαιρετική σχέση μεταξύ των παικτών. Όπως φυσικά και σκληρή δουλειά που ρίξαμε όλοι μας αυτή τη σεζόν".

- Εκτός από την άνοδο είχατε την καλύτερη άμυνα. Αυτό οφείλεται κυρίως στη δική σου σεζόν;

"Οφείλεται σε όλους το κατόρθωμα αυτό. Αμυνόμαστε σαν ομάδα, κάνουμε επίθεση επίσης ομαδικά. Το ότι είχα και εγώ μερίδιο σε αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο".

- Θα ήθελες να μας περιγράψεις τη μέρα πριν από το ματς με τη Μπράιτον, αλλά και το πρωί της ίδιας μέρας; Πώς ένιωθες; Τι έλεγες;

"Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, έκανα τα ίδια πράγματα και την ίδια προετοιμασία όπως σε κάθε άλλο ματς. Είναι βασικό αυτό νομίζω. Μια συνηθισμένη μέρα λοιπόν πριν από ένα παιχνίδι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...".

- Νιώθεις ότι έκανες υπερήφανη την Ελλάδα;

"Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Δεν ξέρω αν έκανα υπερήφανη την Ελλάδα, αλλά ξέρω σίγουρα ότι έκανα υπερήφανη την οικογένειά μου και αυτό είναι πολύ βασικό για εμένα...".

- Έχεις κλείσει την πόρτα της Εθνικής; Θεωρείς ότι είσαι ο καλύτερος τερματοφύλακας της Ελλάδας;

"Το θέμα της Εθνικής είναι κάτι που δεν με απασχολεί, γιατί δεν μπορώ να το επηρεάσω. Είναι θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή. Αν έρθει μια κλήση στην Εθνική, θα το εξετάσω τότε. Όσο για το αν είμαι ο καλύτερος στην Ελλάδα, ας το κρίνουν άλλοι. Εγώ προσπαθώ να γίνομαι καθημερινά όσο καλύτερος μπορώ".

- Η νέα σεζόν θα σε βρει στην Premier League. Έχεις άλλωστε ανανεώσει. Και του χρόνου προορίζεσαι να είσαι ο βασικός γκολκίπερ;

"Μέσα σε ένα καλοκαίρι στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να συμβούν. Νομίζω ότι κέρδισα τη δυνατότητα να είμαι βασικός τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά ό,τι και αν συμβεί, θα συνεχίσω να προσπαθώ με την ίδια ένταση".

- Μίλησε μου για τον Ρανιέρι. Στην Ελλάδα απέτυχε, στη Λέστερ πήρε πρωτάθλημα. Πώς το εξηγείς;

"Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής στην Ελλάδα. Η άποψή μου είναι ότι δεν είχε τις απαιτούμενες συνθήκες να δουλέψει σωστά και το έδειξε εφέτος με την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League".

- Η ομάδα σου ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία και θα πάρει 215 εκατ. ευρώ. Στην Ελλάδα "σκοτώνονται" για τα 20 - 25 εκατ. ευρώ του Champions League. Ποιο το σχόλιο σου;

"Μιλάμε για δύο πρωταθλήματα που είναι η μέρα με τη νύχτα. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα...".

Ο "υπερήφανος" D1M1 της Premier League

- Παρακολουθείς τις εξελίξεις στην Ελλάδα; Στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί το μπάχαλο με τον τελικό του Κυπέλλου. Κόντρα της ΕΠΟ με το υφυπουργείο, αναβολές αγώνων, κίνδυνος grexit. Νιώθεις ότι μακριά από την Ελλάδα βρίσκει κανείς την... υγειά του στο ποδόσφαιρο;

"Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άσχημη μέσα και έξω από το ποδόσφαιρο. Και είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό, γιατί τα τραβάει όλα ο κόσμος για τα λάθη άλλων".

- Πες μας δυο λόγια για την ΑΕΚ, για το πέρασμά σου από εκεί και για τον λόγο που αποχώρησες...

"Έτυχε να πάω στην ΑΕΚ στην πιο άσχημη εποχή της. Οι εμπειρίες μου από εκεί δεν είναι οι καλύτερες. Παρόλα αυτά έχω δει το πάθος του κόσμου της και της αξίζει η ομάδα να είναι ψηλά...".

- Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ο καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών στην Ελλάδα;

"Ο Νίκος Σαργκάνης".

- Αυτή τη στιγμή ποιοι πιστεύεις ότι είναι οι πέντε καλύτεροι γκολκίπερ στον κόσμο;

"Ο Τσεχ της Άρσεναλ, ο Μπουφόν της Γιουβέντους, ο Κουρτουά της Τσέλσι, ο Νόιερ της Μπάγερν Μονάχου και ο Χαρτ της Μάντσεστερ Σίτι".

Ο "υπερήφανος" D1M1 της Premier League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Ποια είναι τα στοιχεία βάσει των οποίων αξιολογείται ένας τερματοφύλακας;

"Ηρεμία, αντανακλαστικά, καθαρό μυαλό, προσωπικότητα και εμπειρία".

- Ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι η Αγγλία τα τελευταία χρόνια δεν βγάζει top τερματοφύλακες;

"Ισχύει, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και του αριθμού των ξένων παιχτών στην Αγγλία. Πάντως με τη χρονιά του Μπάτλαντ και του Φόρστερ, αλλάζουν κάπως τα πράγματα. Αυτοί οι δύο με τον Χαρτ συνθέτουν μια πολύ καλή τριάδα".

-Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου; Έχεις σκεφτεί πότε θα σταματήσεις;

"Όταν σταματήσω να θέλω να βελτιώνομαι και δεν θα έχω όρεξη για δουλειά, τότε θα σταματήσω. Προς το παρόν τέτοια σημάδια δεν υπάρχουν".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ