ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Σταματόπουλος στο επίκεντρο για "στήσιμο" στο Γκέτεμποργκ-ΑΪΚ

Toronto FC goalie Kenny Stamatopoulos can't reach a goal scored by FC Dallas forward Abe Thompson on a penalty kick in the second half of an MLS soccer game Saturday, Sept. 8, 2007, in Frisco, Texas. FC Dallas won 2-0. (AP Photo/Matt Slocum)
Toronto FC goalie Kenny Stamatopoulos can't reach a goal scored by FC Dallas forward Abe Thompson on a penalty kick in the second half of an MLS soccer game Saturday, Sept. 8, 2007, in Frisco, Texas. FC Dallas won 2-0. (AP Photo/Matt Slocum) ASSOCIATED PRESS

Η αναμέτρηση της Γκέτεμποργκ με την ΑΪΚ Σόλνα για την 9η αγωνιστική της Allsvenskan αναβλήθηκε λίγες ώρες πριν τη σέντρα λόγω υποψιών για χειραγώγηση με επίκεντρο τον Ελληνοκαναδό γκολκίπερ, Κένι Σταματόπουλο.

Σκάνδαλο απόπειρας χειραγώγησης ποδοσφαιρικής αναμέτρησης έχει ξεσπάσει στη Σουηδία με την αναμέτρηση της Γκέτεμποργκ με την ΑΪΚ Σόλνα να αναβάλλεται λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξής της (18/5, 20:00).

Οι αρμόδιες αρχές του σουηδικού ποδοσφαίρου είχαν στα χέρια τους ισχυρές ενδείξεις για "στήσιμο" του ματς. Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της σκανδιναβικής χώρας ένα παίκτης της ΑΪΚ προσεγγίστηκε για να δεχθεί σημαντικό χρηματικό ποσό με αντάλλαγμα να... συνεισφέρει στην ήττα της ομάδας του.

"Είναι μια πολύ σοβαρή απειλή απέναντι στο σουηδικό ποδόσφαιρο και δεν θα το αποδεχθούμε ποτέ", υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Χακάν Σιόστραντ.

Όπως αναφέρει η "Goteborgs-Posten", o παίκτης που προσέγγισε ο αξιωματούχος της Γκέτεμποργκ είναι ο 37χρονος Ελληνοκαναδός γκολκίπερ της ομάδας της σουηδικής πρωτεύουσας, Κένι Σταματόπουλος, ο οποίος μπορεί να μην έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα (στα πρώτα οκτώ ματς), αλλά θα έπαιζε σε αυτό λόγω τιμωρίας του βασικού γκολκίπερ.

Η ΑΪΚ Σόλνα, προς το παρόν, αρνείται να προβεί σε κάποια ενημέρωση. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενημερώθηκε την Τετάρτη και αφού ενημέρωσε τις δύο ομάδες και την αστυνομία διέταξε επείγουσα έρευνα.

"Με βάση της πληροφορίες που έχουμε, το ματς δεν μπορεί να διεξαχθεί", υποστήριξε ο Σιόστραντ προαναγγέλλοντας νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αναβληθείσας αναμέτρησης.

Μετά από οκτώ ματς στην Allsvenskan, η ΑΪΚ έχει 14 βαθμούς και βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ η Γκέτεμποργκ 19 και βρίσκεται στην 11η θέση.

Photo credits: AP Photo/Matt Slocum

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ