ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

Το Sport24 εντόπισε τον 16χρονο Παντελή Χατζηδιάκο ο οποίος ως αρχηγός της Άλκμααρ κατέκτησε το πρωτάθλημα U-16 στην Ολλανδία. Ο διεθνής αμυντικός με τους "Οράνιε" U-16 ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού μιλάει στο Sport24 για τις διαφορές που έχει συναντήσει, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ολλανδίας, την παρουσία του στην Άλκμααρ αλλά και το παράπονο του που είναι η μη κλήση του σε κάποιο συγκρότημα της Εθνικής Ελλάδος. Διαβάστε τη συνέντευξη του 16χρονου Παντελή Χατζηδιάκου στο Sport24.

Όλα τα βλέμματα πάνω σε ένα Ελληνόπουλο έπεσαν τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα U-16 της Ολλανδίας με τον Παντελή Χατζηδιάκο της Άλκμααρ να καταφέρνει να οδηγεί την ομάδα του ως αρχηγός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ξεπερνώντας τις παραδοσιακές δυνάμεις των Άγιαξ και Φέγενορντ.

Ο 16χρονος αμυντικός (σ.σ. γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου 1997) ξεκίνησε τη καριέρα του στον Παναθηναϊκό αλλά αγωνίζεται από τα 14 του στην Ολλανδία και την "AZ" έχοντας κατορθώσει μόλις σε δυο χρόνια να κάνει τους Ολλανδούς προπονητές να πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του και να τον έχουν καλέσει ήδη στην Εθνική U-16 της Ολλανδίας με την οποία έχει δυο συμμετοχές.

Σε αντίθεση μάλιστα με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας από τα οποία δεν έχει δεχτεί καμία κλήση και αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα του νεαρού άσου.

Το Sport24 εντόπισε τον 16χρονο Παντελή Χατζηδιάκο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη και στην υπόθεση μεταγραφής του Φάλκενμπεργκ στον Παναθηναϊκού καθώς η Άλκμααρ έχει εκδηλώσει επιθυμία να κάνει επαγγελματία τον 16χρονο άσο παρά το νεαρό της ηλικίας του και θα είναι αναγκασμένη να πληρώσει τροφεία στο Τριφύλλι.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μετακόμισε μαζί με την οικογένεια του στην Ολλανδία πριν από περίπου δυο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας και έχοντας φυσικά ως ατού το γεγονός ότι η μητέρα κατάγεται από την Ολλανδία και έβλεπε ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα της τουλίπας για τα παιδιά της.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος όμως ήταν ένα παιδί που του άρεσε πάρα πολύ το ποδόσφαιρο με τον μικρό να ξεκινάει να αγωνίζεται από πολύ μικρός και από οχτώ χρονών να παίρνει μέρος στα Summer Camp του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι που τον είχαν ξεχωρίσει συχνά-πυκνά τον έφερναν στην ακαδημία για προπονήσεις και σε ηλικία 11 ετών ο 16χρονος τώρα άσος άφησε την Ρόδο όπου διέμενε για να γίνει μόνιμο στέλεχος της ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Δυόμιση χρόνια μετά όμως η οικονομική κρίση όπως είπαμε έκανε την οικογένεια του να μετακομίσει και η μητέρα του τον πήγε απευθείας στην Άλκμααρ για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο καθώς όλοι έκαναν λόγω για ένα μεγάλο ταλέντο.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος βελτίωσε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του αυτά τα δυο χρόνια καθιερώθηκε στην "AZ" και έφτασε ως αρχηγός της αν σηκώνει το πρωτάθλημα U-16 της Ολλανδίας και να παίζει και με την Εθνική Ολλανδίας U-16.

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

Πρόκειται για έναν αμυντικό που μπορεί να χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια, είναι καλός τόσο στο αμυντικά του καθήκοντα όσο και να καθοδηγεί το παιχνίδι της ομάδας του ενώ διακρίνεται και για το πάθος του.

Το Sport24 εντόπισε τον Παντελή Χατζηδιάκο στην Ολλανδία και συνομίλησε μαζί με του με τον νεαρό άσο να μιλάει για τους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα, τις διαφορές που συνάντησε στην Ολλανδία, το πρωτάθλημα που κατέκτησε με την Άλκμααρ, την παρουσία του στους "Οράνιε" και το μεγάλο του παράπονο από για την μη κλήση του έως τώρα στην Εθνική Ελλάδος.

1) Πως αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα με προορισμό την Ολλανδία;
"Η μητέρα μου είναι από την Ολλανδία και είχε δει ότι τα αδέρφια μου και εγώ θα είχαμε δύσκολο μέλλον στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και αποφασίσαμε να πάμε στην Ολλανδία".

2) Πως προέκυψε η Άλκμααρ;
"Από τη πρώτη στιγμή ήρθα στην Άλκμααρ. Δοκιμάστηκα τους άρεσα και με ήθελαν. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το συνειδητοποιήσω αλλά όσο περνούσε ο χρόνος ήταν πιο εύκολο για μένα. Όταν είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό οι προπονητές μου στο Τριφύλλι μου είχαν πει ότι έπρεπε, μου είχαν δώσει τις συμβουλές που έπρεπε".

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

3) Σε επίπεδο ακαδημιών και σε σύγκριση με την ακαδημία του Παναθηναϊκού τι διαφορές έχεις συναντήσει; "Οι διαφορές που έχω συναντήσει στην Ολλανδία είναι πως όταν αρχίζεις τη σεζόν συζητάς με την ομάδα σου για το ποιοι είναι οι στόχοι μας. Μετά από αυτό πρέπει κάθε παίκτης να φτιάξει τους δικούς του στόχους για το μέλλον αλλά και για το τι θέλει να βελτιώσει την καινούρια σεζόν.

Στις προπονήσεις δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της τακτικής, της τεχνικής και της αντοχής. Όλες οι ομάδες στην "AZ" παίζουν το ίδιο ποδόσφαιρο με την ίδια σκέψη. Στην Ακαδημία της "AZ" παίζουν για να μάθουν. Κάθε παιχνίδι το βλέπουν σαν ένα τεστ για τους παίκτες για να δουν τι έχουμε μάθει".

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

4) Γενικά επίσης οι διαφορές σε Ολλανδικό και Ελληνικό μοντέλο ποιες είναι;
"Στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο παίζουν πολύ με τις λεπτομέρειες. Για αυτό λέμε η λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά. Οι Ολλανδικές ομάδες παίζουν πολύ ανοιχτά και θέλουν πολύ κατοχή. Από εκεί και πέρα οι ευκαιρίες για να βάλεις γκολ έρχονται συνήθως από μόνες τους. Για αυτό την Ολλανδία μπαίνουν πολλά γκολ".

5) Πως σε έχουν υποδεχτεί οι συμπαίκτες σου στην Αλκμάαρ;
"Οι συμπαίκτες μου με υποδέχτηκαν πολύ θερμά και με βοήθησαν να μάθω την γλώσσα και τον τρόπο που παίζουνε. Δεν ήξεραν όλοι καλά Αγγλικά αλλά έκαναν ότι μπορούσαν για να με βοηθήσουν και να συνεννοούνται με μένα και με αυτό μου απέδειξαν ότι ήθελαν να γίνουν φίλοι μου".

6) Παρότι είσαι λίγα χρόνια στην Ολλανδία έχεις υπάρξει και αρχηγός της ομάδας σου. Αυτό σου φόρτωσε κάποιες ευθύνες παραπάνω;
"Σίγουρα το να είσαι αρχηγός σου δίνει κάποιες ευθύνες παραπάνω. Πρέπει να τους δείχνεις το καλό παράδειγμα, να είσαι ένας ηγέτης στις δύσκολες στιγμές και να τους ενθαρρύνεις και να πιστεύεις στην ομάδα".

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

7) Φέτος κατάφερες με την ομάδα σου να φτάσεις στην κορυφή του Ολλανδικού πρωταθλήματος πόσο δύσκολο ήταν αυτό για σένα και τους συμπαίκτες σου;
"Παρότι χάσαμε μόνο δυο φορές ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Δουλεύαμε πολύ σκληρά σε κάθε προπόνηση και προσπαθούσαμε να παίξουμε όπως θέλουνε στην "AZ" με πολύ κατοχή της μπάλας και πολλές ευκαιρίες. Και από ότι αποδείχτηκε η σκληρή δουλειά ανταμείφθηκε".

8) Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο ταλέντο στην Ολλανδία, όπως παλιότερα, για το οποίο σε λίγα χρόνια θα μιλάει όλη η Ευρώπη;
"Έχω δει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές που παίξαμε αντίπαλοι που άμα συνεχίσουν έτσι νομίζω ότι θα φτάσουν πολύ ψηλά".

9) Έχεις καταφέρει με τις εμφανίσεις σου να κληθείς στην Εθνική Ολλανδίας U-16 αλλά ακόμα δεν σε έχουν καλέσει σε κανένα τμήμα της Εθνικής Ελλάδος. Δεν υπάρχει καμία ενόχληση;
"Όχι ακόμα δεν με έχει ενοχλήσει κανείς από την Ελλάδα. Θα ήταν τιμή μου να παίξω με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αλλά σίγουρα δεν εξαρτάται από μένα. Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά".

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

Ο Παντελής Χατζηδιάκος με το 13 στη φανέλα του στην Εθνική Ολλανδίας

10) Αν κληθείς και στην Εθνική Ελλάδος έχεις σκεφτεί σε ποια από τις δυο θα έπαιζες από τη στιγμή που έχεις τη δυνατότητα να παίξεις και για τις δυο;
"Δεν ξέρω ακόμα γιατί δεν έχω την ευκαιρία και την εμπειρία από την παρουσία μου και στις δυο Εθνικές ομάδες ομάδας ώστε να καθίσω να σκεφτώ και να πάρω αυτή την απόφαση η οποία σαφώς και θα είναι δύσκολη".

11) Προέρχεσαι από την ακαδημία του Παναθηναϊκού. Θα ήθελες στο μέλλον να επιστρέψεις και να φορέσεις τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος;
"O Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος που πολλοί παίκτες θα ήθελαν να έπαιζαν και γω είμαι ένας από αυτούς. Ίσως σε κάποια στιγμή της καριέρας μου θα ήθελα να έπαιζα για το Τριφύλλι".

Ο πρωταθλητής Ολλανδίας U-16, Παντελής Χατζηδιάκος, στο Sport24.gr

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ