ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Ο Παπασταθόπουλος στους 10 κορυφαίους στόπερ στην Ευρώπη"

Dortmund's Sokratis, right, celebrates beside Dortmund's Lukasz Piszczek afters coring his side's second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and 1.FC Cologne in Dortmund, Germany, Sunday, Sept. 17, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Παπασταθόπουλος AP

Ένας Έλληνας κεντρικός αμυντικός ανάμεσα στους δέκα καλύτερους της Ευρώπης! Η βρετανική ιστοσελίδα "Squawka" συμπεριέλαβε στην τιμητική της λίστα τον στόπερ της Ντόρτμουντ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, εξηγώντας το γιατί.

Η ιστοσελίδα "Squawka" ειδικεύεται στην καταγραφή στατιστικών στο ποδόσφαιρο και αναλύσεων με γραφήματα. Οι Βρετανοί δημοσίευσαν λίστα με τα δέκα καλύτερα στόπερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και ένας Έλληνας είναι μέσα σε αυτή: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος!

Κριτήρια για την τελική επιλογή είναι η απόδοση των παικτών αυτή τη σεζόν, αλλά και η φήμη που τους συνοδεύει τα τελευταία χρόνια. Ο Μεσσήνιος κεντρικός αμυντικός είναι στη 10η θέση και οι Άγγλοι αναφέρουν γι' αυτόν:

"Η Ντόρτμουντ υπερηφανεύεται πως διαθέτει μία από τις καλύτερες επιθέσεις της στην Ευρώπη αλλά αμυντικά είναι εξαιρετικά σταθεροί, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ σε επτά ματς, και κλειδί για αυτό είναι η φόρμα του Sokratis.

Ο επιβλητικός Έλληνας διεθνής ξεχωρίζει φέτος έχοντας κερδίσει το 57% των μονομαχιών στις οποίες έχει πάρει μέρος και βοηθώντας την BVB να χτίζει το παιχνίδι της από την πίσω γραμμή ολοκληρώνοντας το 90% των μεταβιβάσεών του. Αξιοσημείωτο στατιστικό: έχει κερδίσει τα 9 από τα 11 τάκλιν που έχει κάνει αυτή τη σεζόν στην Bundesliga" αναφέρεται στο θέμα, με βάση το οποίο ο Μεσσήνιος κεντρικός αμυντικός είναι στη 10η θέση.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΤΟΠΕΡ:

1. Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)

2. Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)

3. Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

4. Λεονάρντο Μπονούτσι (Μίλαν)

5. Μιράντα (Ίντερ)

6. Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ)

7. Ντιέγκο Γκοντίν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

8. Ματς Χούμελς (Μπάγερν)

9. Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν)

10. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ)

(AP Photo/Martin Meissner)

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ