ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

"Ο Μήτρογλου ξανάγινε Μητρογκόλ"

Marseille's Konstantinos Mitroglou, celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in marseille, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Marseille's Konstantinos Mitroglou, celebrates after his goal during the League One soccer match between Marseille and Lyon at the Velodrome stadium, in marseille, southern France , Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Συνεχίζονται τα αποθεωτικά σχόλια του γαλλικού Τύπου για τον Κώστα Μήτρογλου. Η "La Provence" καταγράφει την πορεία του Έλληνα διεθνή φορ της Μαρσέιγ από τη δριμύτατη κριτική στην αναγνώριση.

Ο Κώστας Μήτρογλου έχει αφήσει πίσω του τις δύσκολες ημέρες - λόγω τραυματισμού και δυσκολίας εύρεσης χώρου στα πλάνα του Ρούντι Γκαρθία - στη Μασσαλία και είναι στην καλύτερη κατάστασή του την τρέχουσα σεζόν.

Το παραδέχεται ο ίδιος ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Ρούντι Γκαρθία, με τις αποθεωτικές δηλώσεις του, το παραδέχεται κι ο πάντα δύσπιστος γαλλικός Τύπος. Η στατιστική (τρία γκολ το Μάρτιο), άλλωστε, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της "αναγέννησης" του Έλληνα διεθνή επιθετικού.

Η "La Provence" καταγράφει την πορεία του από την εποχή της έντονης κριτικής μέχρι την καθολική αναγνώριση. "Πώς ο Μήτρογλου ξανάγινε Μητρογκόλ" είναι ο τίτλος του κειμένου της γαλλικής εφημερίδας.

Στο αφιέρωμα για τον 30χρονο επιθετικό φιλοξενούνται και δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή των Ναντ, Σεντ-Ετιέν και Μονακό, Κριστόφ Πινιόλ: "Προσφέρει εναλλακτικές στον Γκαρθία για τη διάταξη. Είναι παίκτης περιοχής. Μπορείς με αυτόν να φορτώσεις την αντίπαλη περιοχή. Το είδαμε και στο ματς με την Τρουά".

Ο 30χρονος Έλληνας διεθνής επιθετικός έχει 6 γκολ (απέναντι σε Λιόν, Τουλούζ, Μες, Καέν, Στρασμπούρ και Τρουά) σε 16 συμμετοχές στη Ligue 1, ένα γκολ (απέναντι στη Ρεν) σε μία συμμετοχή στο Coupe de la Ligue, τρία γκολ σε τρεις συμμετοχές στο Coupe de France και πέντε συμμετοχές στο Europa League.

Η ομάδα της Μασσαλίας έχει συγκεντρώσει 66 βαθμούς ύστερα από 33 ματς και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Στο Europa League είναι στα ημιτελικά, διεκδικώντας κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ την πρόκριση στον τελικό.

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ