ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Νίνης: "Θέλω να επανέλθω στις κλήσεις της Εθνικής"

Νίνης: "Θέλω να επανέλθω στις κλήσεις της Εθνικής"

Ο Σωτήρης Νίνης μίλησε για την αυριανή (7/10, 21:45) αναμέτρηση της Εθνικής με την Κύπρο στο Φάληρο και την έως τώρα παρουσία του στο βελγικό πρωτάθλημα. Τι ανέφερε για την γαλανόλευκη, το παρόν και το μέλλον της, αλλά και πώς την βλέπει ο ίδιος.

Ο 26χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός της Σαρλερουά και νεότερος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας, Σωτήρης Νίνης, μίλησε στην ΕΡΑσπορ και την εκπομπή "Πρώτη Σελίδα" με τον Δημήτρη Μαλισιώβα, όπου αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα της "γαλανόλευκης", στην αυριανή (7/10) αναμέτρηση με την Κύπρο και την έως τώρα παρουσία του στο βελγικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, μίλησε:

Για την Εθνική: "Η Εθνική είναι πάντα στο μυαλό μου. Θέλω να είμαι παρών και στόχος μου είναι να επανέλθω στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα για κάθε αθλητή από το να αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα. Είναι τιμή να φοράς το εθνόσημο, να εκπροσωπείς τη χώρα και είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν ποδοσφαιριστή. Θα ήταν τέλειο να παίξω εναντίον του Βελγίου τον Μάρτιο. Πρόκειται για μια ομάδα υψηλού επιπέδου".

Για το μέλλον της Εθνικής: "Η ομάδα ανεβαίνει και βρίσκει ρυθμό αλλά πάνω από όλα προέχει η ηρεμία της. Σιγά σιγά θα επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια".

Για το ντεμπούτο του κόντρα στην Κύπρο πριν 8 χρόνια: "Ήμουν αγχωμένος και κοίταζα με δέος τους πιο παλιούς, οι οποίοι τέσσερα χρόνια πριν είχαν γράψει το έπος της Πορτογαλίας. Το άγχος κράτησε μέχρι να ξεκινήσει το ματς. Όταν άρχισε το παιχνίδι ξεπέρασα το οτιδήποτε είχα και με τη βοήθεια των παιδιών κατάφερα να συνοδεύσω την πρώτη μου εμφάνιση με γκολ".

Για τη ζωή στο Βέλγιο: "Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τους πρώτους μήνες και μέχρι να συνηθίσω ήταν λίγο δύσκολα αλλά μετά και την καλοκαιρινή προετοιμασία έχω εγκλιματιστεί πλήρως εδώ. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως να κάνω καλά τη δουλειά μου".

Για το βελγικό πρωτάθλημα: "Είχα ενημερωθεί για το πώς είναι τα πράγματα. Είναι ένα οργανωμένο και υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, βασισμένο στο ταλέντο των παιχτών με την μπάλα πάει πάνω κάτω, χωρίς διακοπές και με πολύ γρήγορο ρυθμό. Σίγουρα δεν είναι πρωτάθλημα για τεμπέληδες".

Για την επιλογή της ομάδας της Σαρλερουά: "Το μόνο που ήθελα ήταν να πάω σε μια ομάδα με ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μετά το τελευταίο κακό δίμηνο στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο εξάμηνο αγωνίστηκα πολύ. Η ομάδα πήγε αρκετά καλά. Εφέτος έχουμε ξεκινήσει δυνατά και βρισκόμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Θέλουμε να τερματίσουμε σε όσο καλύτερη θέση γίνεται για να μπούμε στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα όλα γίνονται. Τον Ιούνιο χάσαμε το Europa League για ένα παιχνίδι".

Για την σχέση προπονητή-παίκτη στο βελγικό πρωτάθλημα: "Πραγματικά είναι ξεκάθαρη. Στην Ελλάδα μου ζητούσαν διάφορα πράγματα. Εδώ είναι συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Ο ρόλος δηλαδή κάθε παίχτη είναι διακριτός".

Για την φετινή του παρουσία: "Ξεκίνησα βασικός στα πρώτα έξι παιχνίδια , αλλά μετά ένας μικροτραυματισμός με άφησε πίσω. Ο αντικαταστάτης μου τα πήγε περίφημα και ο προπονητής αποφάσισε να τον διατηρήσει στην εντεκάδα. Το θετικό είναι ότι η ομάδα πάει πολύ καλά και θα περιμένω την ευκαιρία μου να διεκδικήσω θέση στο αρχικό σχήμα".

Για το εάν η έως τώρα πορεία του θα μπορούσε να γίνει "best seller": "Σίγουρα έχω περάσει πολλά. Ξεκίνησα πολύ μικρός στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχω μάθει πάρα πολλά. Έτσι είναι η ζωή. Σιγα σιγά επανέρχομαι και αποδίδω αυτό το οποίο ξέρω. Τα τελευταία δύο χρόνια πιστεύω ότι έχω ανεβεί επίπεδο. Κοιτάζω με αισιοδοξία το μέλλον και ευελπιστώ να πάω ακόμα πιο ψηλά".

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ