ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Νέα διάκριση για Παπασταθόπουλο

Νέα διάκριση για Παπασταθόπουλο

Το περιοδικό Kicker βαθμολόγησε τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς της φετινής Bundesliga, τοποθετώντας στους τρεις πρώτους τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Δείτε την πρώτη δεκάδα.

Έπειτα από το ενδιαφέρον από πλευράς Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο εντέλει "ναυάγησε" λόγω... Χεσούς Βαγιέχο, με το ξεκίνημα του 2017, μια νέα διάκριση περίμενε τον ποδοσφαιριστή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Αυτή προήλθε από το γερμανικό Kicker, που όπως κάθε χρόνο από το 1956 (!), έτσι και φέτος, βαθμολογεί τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του α' γύρου της Bundesliga, με το πρώτο κομμάτι που δημοσιεύτηκε, να αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς.

Αρχικά, το διάσημο περιοδικό εξήγησε πως η κρίση των δημοσιογράφων του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουδείς παίκτης που αγωνίζεται στην εν λόγω θέση, απέδωσε σε επίπεδο "world class", βαθμός ο οποίος αποτελεί τον υψηλότερο δυνατό.

Ύστερα, παρουσίασε τους ποδοσφαιριστές, τοποθετώντας στο "international class", δηλαδή στη δεύτερη βαθμίδα, μόλις τρεις ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Ματς Χούμελς της Μπάγερν Μονάχου, Τζόναθαν Ταχ της Λεβερκούζεν και Σωκράτη Παπασταθόπουλο της Ντόρτμουντ! Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας διεθνής κατατάχθηκε τόσο ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα.

Ο 28χρονος έχει διακριθεί πολλάκις στο παρελθόν στη γερμανική Bundesliga, με τη συνείδηση της κοινωνίας του ποδοσφαίρου να τον έχει τοποθετήσει σε υψηλότατο "βάθρο". Στην ομάδα της Βεστφαλίας μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2013 και μαζί της έχει μετρήσει 134 εμφανίσεις, έχοντας βρει δίχτυα 5 φορές.

Αναλυτικά οι δέκα πρώτοι της σχετικής λίστας

Θέση Παίκτης Ομάδα
1 Ματς Χούμελς Μπάγερν Μονάχου
2 Τζόναθαν Ταχ Μπαγερ Λεβερκούζεν
3 Σωκράτης Παπασταθόπουλος Μπορούσια Ντόρτμουντ
4 Μπένεντικτ Χέβεντες Σάλκε
5 Ζερόμ Μπόατενγκ Μπάγερν Μονάχου
6 Γουίλι Όρμπαν RB Λειψίας
7 Νίκλας Σουλ Χόφενχαϊμ
8 Χεσούς Βαγιέχο Άιντραχτ Φρανκφούρτης
9 Κέβιν Βογκτ Χόφενχαϊμ
10 Τζον Άντονι Μπρουκς Χέρτα Βερολίνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εξωπραγματική πρόταση της Shanghai SIPG για Ομπαμεγιάνγκ!
Ο Αντσελότι "ξορκίζει" τον Γκουαρδιόλα
Η Ρεάλ οδηγεί την "κούρσα" για Βάιγκλ
Οι λόγοι του παραγκωνισμού του Πέτσου στη Βέρντερ
"Πρόταση 20 εκατ. ευρώ της Ζενίτ για Σάμαρη"
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ