ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μόρας: "Ο θάνατος του Δημήτρη, μου άλλαξε τη ζωή"

Μόρας: "Ο θάνατος του Δημήτρη, μου άλλαξε τη ζωή"

Σε συνέντευξη στον ιταλικό Τύπο, ο Βαγγέλης Μόρας αποκάλυψε ότι ο θάνατος του αδερφού του, Δημήτρη, του άλλαξε την κοσμοθεωρία και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα.

Ο 33χρονος Έλληνας διεθνής αμυντικός της Βερόνα, Βαγγέλης Μόρας, μίλησε στη Gazzetta dello Sport για το θάνατο του αδερφού του, Δημήτρη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έχασε τη μάχη με τον καρκίνο αλλά και πόσο η απώλειά του, τον βοήθησε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή.

"Πίστευα πως ο αδερφός θα μπορούσε να τα καταφέρει. Τα πράγματα πήγαιναν καλά. Τον περίμενα στη Βερόνα για το τελευταίο ματς, κόντρα στη Γιουβέντους. Το Μάρτιο όμως έκανε κάποιες εξετάσεις και είδαμε πως τα πράγματα ήταν άσχημα. Οι γιατροί του είπαν πως η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.

Ήταν μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, πολύ επιθετική. Ήμουν 100% συμβατός ως δότης μυελού των οστών και η διαδικασία ήταν απλή αλλά και καθοριστική σ' αυτές τις περιπτώσεις, δεν πόνεσα και μετά από μια εβδομάδα επέστρεψα στο γήπεδο, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Ελπίζω με την κίνησή μου να δώσω το παράδειγμα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε. Για το λόγο αυτό έχουμε αρχίσει τη συνεργασία με έναν οργανισμό στη Βερόνα, για τους δότες μυελού των οστών.

Η ζωή μου από τη μέρα εκείνη άλλαξε τελείως. Το γεγονός ότι τον θυμούνται, εδώ, στην Ιταλία με βοηθά ώστε να νιώθω καλά. Αντιλήφθηκα τι έχει αληθινή αξία στη ζωή, ότι είναι ανόητο να κυνηγάμε χρήματα και δόξα, όταν ο Θεός μπορεί να αποφασίσει για τη μοίρα σου σε μια στιγμή. Πλέον στα χρόνια που μου απομένουν ως ποδοσφαιριστή θα παίξω με λιγότερο στρες και θα αφιερώσω στον αδερφό μου, τον Δημήτρη, το υπόλοιπο της καριέρας μου. Είχαμε αρχίσει να παίζουμε μαζί ποδόσφαιρο στη Λάρισα, αλλά εκείνος σταμάτησε. Μαζί ανοίξαμε μια σχολή ποδοσφαίρου", είπε ο Έλληνας αμυντικός στην ιταλική ιστοσελίδα.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ