ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μόρας: "Αυτό το βραβείο είναι για τον Δημήτρη"

27-08-15 HELLAS VERONA MORAS RITIRA IL PREMIO CANGRANDE IN PROVINCIA
27-08-15 HELLAS VERONA MORAS RITIRA IL PREMIO CANGRANDE IN PROVINCIA GRIGOLINI FRANCESCO

Ο πρόεδρος της Ελλάς Βερόνα απένειμε στον Βαγγέλη Μόρα τιμητική πλακέτα με το σύμβολο του αρχαίου πολεμιστή "Cangrande della Scala" και ο Έλληνας άσος αφιέρωσε το βραβείο στον αδικοχαμένο αδερφό του που έφυγε στα 35 του χρόνια από τη λευχαιμία.

Συγκινητικές στιγμές έλαβαν χώρα την Πέμπτη (27/8) στη Βερόνα, με τον πρόεδρο της Ελλάς, Αντόνιο Παστορέλο, να βραβεύει τον Δημήτρη Μόρα δίνοντάς του την τιμητική πλακέτα "Cangrande della Scala" (έχει μείνει στην ιστορία ως σπουδαίος αυτοκράτορας και πολεμιστής) για το ήθος και τις αξίες που αντιπροσωπεύει ως αθλητής και τον Έλληνα άσο να αφιερώνει τον τίτλο στον αδερφό του που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή χτυπημένος από λευχαιμία.

"Ευχαριστώ την κοινότητα της Βερόνας για αυτό το σημαντικό βραβείο αλλά και το σύλλογο και όλα τα άτομα που ήταν δίπλα μου σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να μιλάω αυτή την περίοδο, αφιερώνω το βραβείο Cangrande στον αδερφό μου Δημήτρη και σε όλους όσοι παλεύουν κάθε ημέρα με αυτή την αρρώστια.

Το όνειρό μου είναι να μην βλέπω πια ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της λευχαιμίας. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, που είναι πολύ απλό, να δωρίσουμε ένα λεπτό από τη ζωή μας για να γίνουμε δωρητές.

Μόρας: "Αυτό το βραβείο είναι για τον Δημήτρη"

Εγώ το έκανα, έγινα δωρητής μυελού των οστών για τον αδερφό μου. Δυστυχώς τώρα δεν είναι πια μαζί μας αλλά ήταν πάντα θετικός, επειδή η δωρεά οργάνων μπορεί να σώσει ζωές. Είμαι σίγουρος ότι από εκεί που είναι με προστατεύει, τώρα είναι ο άγγελός μου, θα είναι η δύναμή μου για να προχωρώ και αφιερώνω όλα αυτά που θα κάνω από εδώ και πέρα σε αυτόν.

Στην Ελλάδα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ίδρυμα "SaveMoras", πιστεύω ότι θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, ελπίζω να καταφέρω να το κάνω και εδώ στην Ιταλία", δήλωσε στο περιθώριο της βράβευσής του.

Μόρας: "Αυτό το βραβείο είναι για τον Δημήτρη"

Όσον αφορά στην παρουσία του στην Ελλάς Βερόνα και στα μελλοντικά του σχέδια, ο 33χρονος Έλληνας στόπερ είπε: "Ο στόχος είναι πάντα η σωτηρία και μετά να το διασκεδάσουμε. Ελπίζω να κάνω κάτι όμορφο για την ομάδα και για αυτούς τους οπαδούς που αξίζουν ακόμα περισσότερα.

Το συμβόλαιο μου; Τώρα λήγει το συμβόλαιό μου, ελπίζω να κάνω μία καλή χρονιά. Μετά, αν αλλάξω ομάδα δεν θα είναι στην Ιταλία".

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρα στα ιταλικά κατά τη βράβευσή του:

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ