ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μήτρογλου το "ανοιχτήρι"

Μήτρογλου το "ανοιχτήρι"
Μήτρογλου-Μπενφίκα

"Abre-latas" σημαίνει ανοιχτήρι στην πορτογαλική γλώσσα. Αυτό το παρατσούκλι έχει προσδώσει στον Κώστα Μήτρογλου η "Record" για τον τρόπο με τον οποίο ο 28χρονος Έλληνας φορ ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. (videos)

Η ομάδα της Κίνας, Tianjin Quanjian, τίναξε την μπάνκα για να αποκτήσει τον 28χρονο διεθνή Έλληνα επιθετικό, Κώστα Μήτρογλου, από την Μπενφίκα, αλλά ο "Mitrogolo" αρνήθηκε το συμβόλαιο 8.000.000 ευρώ ανά σεζόν που του προσέφεραν οι Ασιάτες.

Τι κι αν αυτό σήμαινε πενταπλασιασμό των απολαβών του; Ο Μήτρογλου αρνήθηκε τις κινέζικες "σειρήνες" για να μείνει στην πορτογαλική πρωτεύουσα. Οι Πορτογάλοι έχουν κάνει ειδικό γράφημα για τον "Mitrogolo" και του προσδίδουν το παρατσούκλι "ανοιχτήρι". Ή αλλιώς, αυτός που "ξεμπλοκάρει" την Μπενφίκα στο "Da Luz".

Ο Μήτρογλου ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και το δρόμο για τη νίκη απέναντι στις Μπράγκα (εντός κι εκτός έδρας), Ντόρτμουντ, Αρόουκα, Βιζέλα, Ρίο Άβε, Ρεάλ, Μπελενένσες και Σάβες. Μάλιστα, τα γκολ που πέτυχε στις αναμετρήσεις και Μπράγκα και Ντόρτμουντ, ήταν και τα μοναδικά της κάθε αναμέτρησης.

Ήταν αυτός που ενώ η Μπενφίκα έχανε 0-3 από την Μποαβίστα, στην έδρα της, έκανε το 1-3 και άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη ισοφάριση (σ.σ 3-3 το τελικό αποτέλεσμα).

Δείτε το εξαιρετικό γκολ του Μήτρογλου απέναντι στην Μπράγκα:



Δείτε το γράφημα της "Record":

Μήτρογλου το "ανοιχτήρι"
TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ